Netflix'te Skandal Türkiye Sahnesi!

Yiğitt

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,913
Puanı
1,061
Yiğitt yeni bir haber konusu açtı

Netflix'te Skandal Türkiye Sahnesi!

netflix-logo.png

Netflix'te yeni yayınlanmaya başlayan Collateral isimli mini dizide Kırkıkale için 'Dünyanın en berbat yeri' ifadesi kullanıldı.

Dizideki diyaloğun paylaşılmasının ardından günün konusu haline gelen sahnede, Berna çocukluğunun Kırıkkale'de geçtiğini, her sabah Türkiye'de uyanmadığı için şükrettiğini ve Kırıkkale için dünyanın en berbat yeri olduğunu söylüyor.

İşte o diyalog:

Berna: Çocukluk arkadaşlarımın hayvan olduğunun farkındayım. Beraber büyüdük ve bana güveniyorlar. Çocukken birlikte Kırıkkale'deydik.

Sam: Hiç gitmedim.

Berna: Dünyanın en berbat yeri. İngiltere'ye beraber geldik. Sabah gözümüzü Türkiye'de açmadığımız her gün mutluyuz.

Orijinal formatta oku

Nerden baktığına bağlı:
Bir London, new york, Tokyo değil sonuçta.
Netflix bambaşka bır anlayış, TRT ve türlerinden den farklı, milliyetçilik sökmez, her bölüm amerikayi yıkıyorlar. Ne da.... Geçiyorlar haberiniz var mi sayin seyirciler.
Sadece shameless izlemeniz bile yeter.....

Kırıkkale ne alaka ya :D Hayır şehrin olanakları belli birde bunun üzerine dünyanın berbat şehri filan demek? :D Hadi büyük şehirde yaşasa neyse diyeceğim. Belli ki birisinin bu şehre bir gıcıklığı var.:D

Türkiyede uyanmadığım her gün mutluyum kısmı aşırı propaganda içeriyor. Netflix dünya kanalı ve böyle temalar yakışmıyor.

Abartılacak bişey yok. Kırıkkale nasıl bi yer hiçbir fikrim yok:A İstanbul için söylenmediğine bakıp bardağin dolu tarafını görün.

Asıl merak ettiğim şey Çağatay'ın dizisinde TR'yi nasıl gömecekler?

Son cümle net bir propaganda örneği :D
CB'yi canavar olarak gösterdiler bence bu çok hafif kalmiş:X Diziyi duydum ama net bi fikrim yok. Eğer ajan casusluk ile ilgili bi diziyse doğal karşılarım:A Bugun yarın başka bi dizide TR'ye özgü bişey gösterirler bayrakları as deriz:A

Abartılacak bişey yok. Kırıkkale nasıl bi yer hiçbir fikrim yok:A İstanbul için söylenmediğine bakıp bardağin dolu tarafını görün.

Asıl merak ettiğim şey Çağatay'ın dizisinde TR'yi nasıl gömecekler?
Ben gömeceklerini düşünmüyorum. :) Defenders'te övmüşlerdi TR ve İstanbul'u birde piyasa odaklı düşünmek lazım bu durumları.

Ama şu kapalıçarsı- hamam filan hani oryantalist bir bakış açısı olur ya. yabancı dizilerde ve filmlerde işte umarım yeni dizide öyle bir şey yapmazlar. İstanbul bir çok kültürün buluştuğu yer çeşitlik varken tek bir fikre oturtuyor yapımcılar malesef..

Ben gömeceklerini düşünmüyorum. :) Defenders'te övmüşlerdi TR ve İstanbul'u birde piyasa odaklı düşünmek lazım bu durumları.

Ama şu kapalıçarsı- hamam filan hani oryantalist bir bakış açısı olur ya. yabancı dizilerde ve filmlerde işte umarım yeni dizide öyle bir şey yapmazlar. İstanbul bir çok kültürün buluştuğu yer çeşitlik varken tek bir fikre oturtuyor yapımcılar malesef..
Net gömecekler demedim, aklımdakini sordum:X

İnsanlar Türkiyeyi kotulestiriyor. Yani ben de sukrederdim açıkçası. Güneş eskisi gibi bile doğmuyor artık.