Netflix Türkiye'den Üyelik Ücretlerine Yeni Bir Zam Daha!

Arabamı koyduğum otopark yılda 3 kere zamlandı....

Yediğim aynı tabldot 3 kere zam gördü...

Yadırgamıyorum... Ama türk parasına bakıldığında yapılan zam çok yüksek...

Rakipleri varken bu kadar zam yapması pek akıl karı değil.

Reactions: cookies
2-3 kişi kullanıldığında fiyatlar hala gayet uygun oluyor aslında ama içeriklerin kalitesi düşüyor maalesef. Özellikle orijinal yapımları eskisi gibi kaliteli değil. Buna rağmen hala en zengin içeriğe sahip platform. Disney'in film arşivini 1-2 ayda tükettim ama Netflix'i 2017'den beri kullanmama rağmen hala izlenecek filmler bulup izleme listemi genişletebiliyorum. Bu yüzden üyeliğimi en son iptal ettireceğim platform kendisi.

Reactions: cookies and 12.Adam
Artık insanlar dijital platforma üye olurken kurban gibi 7 kişi mi bekleyecekler?

Artık insanlar dijital platforma üye olurken kurban gibi 7 kişi mi bekleyecekler?
Zaten çoklu kullanımı destekleyen bir platform ve fiyatlar daha uygunken de ortak kullanıyordu çoğu kişi. Bir arkadaşınla ortak kullansan 35 lira yapıyor, bir kahve parası.

Reactions: 12.Adam
Sen neyin kafasını yaşıyosun ? beni sinirlwndirme senin gibi troller yüzünden banlanmak istemiyorum alım gücüne bakacaksın bu konularda ! Şimdi defol git
------

Boşver takma şu trolü
Alım gücüne bakıyorum zaten. Bizde asgari ücret 250 manat, Netflix üyeliyi 25 manat. Asgari ücretin 1/10’i mi sizde de üyelik ücreti? Öyle olsaydı 600 TL falan olmalıydı. Önce alım gücünü kendin öğren sonra bana öğret.

Bizden iyisiniz fiyatlarda dedim. Genel olarak Türkiyenin ekonomik krizde olduğunu biliyorum. Bence sen netflix’e vereceğin parayı terapiye ver, daha çok faydasını görürsün.

Sen neyin kafasını yaşıyosun ? beni sinirlwndirme senin gibi troller yüzünden banlanmak istemiyorum alım gücüne bakacaksın bu konularda ! Şimdi defol git
------

Boşver takma şu trolü
Azerbaycan'daki asgari ücret 168 euro, Afganistan'daki aman yani Türkiye'deki asgari ücret 300 euro. Fark var yani arada. Biz onlardan daha fazla Netflix hesabı satın alabiliriz. Biz 55 kere, onlar 12 kere.

Reactions: cookies and DR
Azerbaycan'daki asgari ücret 168 euro, Afganistan'daki aman yani Türkiye'deki asgari ücret 300 euro. Fark var yani arada. Biz onlardan daha fazla Netflix hesabı satın alabiliriz. Biz 55 kere, onlar 12 kere.
Nihayet zeki bir arkadaşım beni anladı. Sanki 1 dolar 1.70 manat olunca herşey normal oluyor. Ekonomiden sadece dolar olarak anlayanlar çok işte böyle.

Nihayet zeki bir arkadaşım beni anladı. Sanki 1 dolar 1.70 manat olunca herşey normal oluyor. Ekonomiden sadece dolar olarak anlayanlar çok işte böyle.
Burada amaç kaç Netflix hesabı alırız değil yalnız. Zaten insanlar ekonomik anlamda buhranda, birde yok sizde fiyatlar iyi demek insanlarla dalga geçmek oluyor. Tek derdimiz Netflix alamamak olsaydı keşke...

Ayrıca Azerbaycan'da asgari ücretle çalışan kişi sayısı çok düşük ama Türkiye'de çoğu kişi asgari ücretle çalışıyor. Azerbaycan'da insanların %80'ine yakını kendi evinde oturuyor, Türkiye'de insanların çoğu aldığı paranın yarısını, belki de daha fazlasını kiraya vermek zorunda kalıyor. Azerbaycan'da durumlar çok iyi demek istemiyorum, orada da belli sıkıntılar var tabii ki ama şu an bizim içinde bulunduğumuz durumla kıyaslanamaz bile.

Netflix aboneliği karın doyurmuyor ama. Bir abonelik üzerinden ekonomi tartışmak da çok lüzumsuz.
@Cervantes ‘in dediği gibi tek derdimiz bir platforma para verip verememek olsaydı keşke. Asgari ücret alanın Türkiye’ye oranla çok az olduğunu ben de duymuştum. Evinden kirasını ödeyemediği için atılıp donarak ölen insan var bu memlekette. Ve arkadaşımızın dediğinin aksine Türkiye’de her şey dolar ve euro demek. Asgari ücret 10 bin olsa da fark etmiyor yani. Bir ekmeğin 5, çayın 10 tl olduğu bir ülkede hangi alım gücünden bahsedilebilir ki.. dolar yükseliyor çayın fiyatı katlanıyor. Sadece geçen yıl 300 bin işletme kapanmış. Alım gücü konusunda tek Netflix almada güçlü Türkiye sanırım. Daha fazla uzatmamak adına burda kesiyorum. Bunları söylemek istedim sadece.

Reactions: Carpe Diem
Ben bize kıyasla fiyatın iyi olduğunu söyledim. Ekonomik kriz ve s. hakkında bir şey söylemedim. Konu netflix’in fiyatları ise o konu hakkında konuşuyorum. Genel ekonomik krizden bahs etmiyorum.

Ben 2 ülkede de yaşayan birisi olarak (Ankara’da 1 sene asgari ücretle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorluk yaptım) Türkiyenin de durumunun pek parlak olmadığının farkındayım. Ama inan ki Azerbaycanın durumu daha kötü. Biz de memnun değiliz. Ben askeri doktor olarak çalışıyorum ve aldığım maaş sizin parayla 6000 TL (600 manat). Her halde sizde askeri’lere 6000 TL maaş verilmiyor. Askeri olduğum halde bu maaşı alıyorum.

Ben yatın kalkın şükür edin diye bir şey demiyorum. Siz de avrupa ile kıyaslıyorsunuz kendinizi normal olarak. Benim de sizinle kıyaslamamda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
------

Giyim, gıda’yı falan sizden taşıyan kaç tane kargo şirketi açıldı burda. Bütün giyimlerimi Türkiyeden kargoluyorum resmen. Mesela bir mont sizde 500 TL ise (50 manat) bizde en sıradan LC Waikiki montunu bile 100 manat’dan (1000 TL) altında bulamazsın.

Sizde Zara montları 1000 TL, bizde Zaradan mont almak istesen 2200 TL.

Asgari ücret düşük, her şey pahalı bizde de. Uzaktan bakınca güllük gülistanlık görülüyor.

Ev konusunda haklısınız ama ev yenilip içilmiyor, neticede sizin kiraya verdiğiniz parayı biz de diğer şeylere veriyoruz.

Örneğin mado ve bu gibi kafelerin Azerbaycan şubesi var. Bir dilim börek 80 TL sizib parayla. Aynı restorana Türkiyede gidiyorum 30-40 TL ödüyorum porsiyonuna.

Starbucks kahvesi en büyük boy 40 TL, bizde 12 manat (120 TL).

Son düzenleme:
Asgari ücret alanın çokluğu veya azlığı konusunun önemi benim açımdan aynı. Bu aynılık ne zaman bozulur? Asgari ücret almayanların asgari ücretin 3-4 katını kazandıkları zaman. 5.500 değil de 6.000 alınca asgari ücretlilerin arasına girmiyorsun ama sefillik devam ediyor. Bana göre bu sefillikten kurtulmak için en az 15.000 TL kazanmak gerekir. Tek kişi için. Bu başka bir konu ama açılmışken düşüncemi belirtmek istedim.

@DR'nin bu tarz konularda Azerbaycan vs Türkiye karşılaştırması yaptığını çok gördüm. Ben olsam yapmam. Hele de Türkiye'nin 1 yıl sonra bile ne hâle geleceği belli değilken hiç yapmam.

Boşver ben takmıyorum kendisini....

Ben iki ülke arasında sürekli git gel’de olduğum için ikisini de daha iyi gözlemliyorum.

Konu sadece netflix konusuydu, kıyas her zaman var. Türkiye’dekiler de kendilerini Avrupa ile kıyasladıkları için ekonomik kriz’den yakınıyorlar.

Ben Türkiyede kriz yok, süper demiyorum. Ama Azerbaycandan daha iyi durumda bana göre. Sanki bu kıyası yapınca hemen Türkiyedeki duracak olan ekonomik krizi mi engelleyeceğim? Her ülke için aynı şey geçerli. Şu an ben petrol ülkesinde yaşayıp benzine 22 lira ödüyorsam, Türkiyeden daha kötü durumdayız demektir.

Sanki ben yatın kalkın dua edin diyormuşum gibi bir algı yaratdılar. Olay sadece netflix aboneliğiydi oysa ki. Türkiyede rahatça satın aldığım youtube, netflix, spotify aboneliğimi Azerbaycanda almaya kalksam (netflix-25 manat, spotify-17 manat, youtube 12 manat) 54 manat ediyor ki neredeyse maaşımın 1/10’i.