Netflix, MUBI ve BluTv'ye RTÜK'ten Yayın Yasağı

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
13 Kasım 2010
Mesajlar
10,153
Reaksiyon puanı
4,738
Puanı
561
Konum
Bayern Münih
snc29kv.jpg


Geçtiğimiz günlerde Amazon Prime Video Platformu'na yaptırım uygulayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Netflix, MUBI ve BluTv'ye idari yaptırım cezası uyguladı.

Amazon Prime Video Platformu'nda yayınlanan Sosis Partisi'nın platformdan kaldırılmasının ardından Netflix platformunun katalogundan çıkarılmasına karar verildi.

RTÜK'ün yayın yasağı uyguladığı diğer iki platform ise BluTv ve MUBI oldu. RTÜK, filmin birçok sahnesinde şiddet ve cinselliğin açık şekilde tasvir edildiği, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutuyla kurgulanmış şeklinin ekrana getirildğini, uyuşturucu, alkol ve sigara, LSD, argo dil kullanımının Climax filminin her sahnesinde ön plana çıktığını belirtti. Climax filminin genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelere aykırılık teşkil ettiği değerlendirilerek MUBI ve BluTv'ye üst sınırdan para cezası uyguladı.
 
RTÜK'ün, reşit insanların para vererek izlemeyi tercih ettiği içeriklere müdahale etmesi çok mantıksız. Ki bu içerikler p..o kategorisinde değil! Yayın yasağı ne demek yahu??

⛔ 18 yaşından küçükler söz konusu içeriklere ulaşamaz.

⛔ Bu tarz içerikleri izlemek istemeyen yetişkinler ya bu platformlara para verip üye olmaz ya da üye iken söz konusu içerikleri açıp izlemeyi tercih etmez.
 
Gündüz kuşağında köydeki tüm akrabaları sıradan geçiren kişilerin utanmadan yayına çıkıp yaptıklarını anlattığı programlar yayınlanırken platformlar batıyor herhalde RTÜK'e...