Netflix’ten Dev Hamle

The_Erinch

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
39,120
Puanı
1,060
1764940248126.png

Netflix bugün yaptığı açıklamada Warner Bros. Discovery satın alacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada 82.7 milyar dolara gerçekleşecek anlaşma ile Netflixin içeriği ciddi şekilde genişlemiş olacak.
WB nin yüzyıllık birikimi ile kullanıcılara çok daha fazla seçenek sunulacak ve alternatif oluşacak.
Kurumun hisse değeri artarak, hissedarlarının kazançlarıda artmış olacak.
Netflix'in sahip olacağı şeyler:
- HBO ve HBO Max
- Harry Potter
- Lord of the Rings film hakları
- Game of Thrones
- DC Universe
- Matrix
- Mad Max
- Looney Tunes (Bugs Bunny)
- Cartoon Network
- Warner Bros Games (Batman Arkham, Hogwarts Legacy)

Satın alma sürecinin 12-18 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Son düzenleme:
@The_Erinch , bu anlaşmayla Tv’de bu şirketin eski filmleri bile yayınlanmayacak mı?
Birçok spekülasyon var Berkcim.
Özellikle WB filmlerinin sinemada yayınlanması için taahhüt vermesi istenmiş Netflixden. Huzursuz bir kesim var. Ayriyeten Netflixin LGBT ve Siyahi düşkünlüğünden kaynaklıda sıkıntılar yayılıyor. Bakalım süreç nasıl devam edecek göreceğiz.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Bence kötü bir hamle olmuş. HBO rakibi değil miydi ? Netflix tekelleşmeye doğru gidiyor ve bu platformun gardını düşürmez umarım.

O yönden doğru aslında. Türkiye'deki HBO Max bundan nasıl etkilenecek bakalım?
Netflix zaten son zamanlarda eski kalitesinden uzakta. Bu hamle onu daha da şımartacak gibi geliyor bana. Dediğin gibi kendiyle birlikte HBO nun kalitesini de düşürmese bari. HBO yerli dizileri de daha kaliteli. Netflix sadece aşk filmleri çekmeye başladı son zamanlarda yerli özellikle

Burada ki sıkıntı WB nin çıkardığı sinema filmleri... Amerikada ciddi sıkıntılı gruplar var.
Netflix filmlerin normal akışını koruyacağını ve sinemada gösterileceğini belirtmiş ama Netflix kütüphanesine daha hızlı ekleneceğini söylemiş.
Ama adamların gayesi direk platformda yayınlatmak ama bu istenmiyor.

Anlaşma süreci Amerikanın bu konuda ki denetim merciine takjlma ihtimali var.

Süreç uzun bakalım nasıl sonuçlanacak.

@Yakamoz-Asi @Gizmen @cokiyitvci

• Beğendim
Reactions: Gizmen
Burada ki sıkıntı WB nin çıkardığı sinema filmleri... Amerikada ciddi sıkıntılı gruplar var.
Netflix filmlerin normal akışını koruyacağını ve sinemada gösterileceğini belirtmiş ama Netflix kütüphanesine daha hızlı ekleneceğini söylemiş.
Ama adamların gayesi direk platformda yayınlatmak ama bu istenmiyor.

Anlaşma süreci Amerikanın bu konuda ki denetim merciine takjlma ihtimali var.

Süreç uzun bakalım nasıl sonuçlanacak.

@Yakamoz-Asi @Gizmen @cokiyitvci
Sinemada izlemek daha iyi tabii. Hemen Netflix'e konmamali.

Rekabet Kurulu bu işi bozmalı. Sinemanın sonu olur bu.

Tekelleşme hamlesi ama birde şöyle düşünmek gerek. Bir sürü platform olması da hepsine ayrı ayrı abonelik gerektiriyor. Çok ciddi çelişkiler var.

Iyi mi oldu kötü mü oldu emin degilim. Sürecin takipcisiyiz.
Henüz daha sonuçlanmadı ama sinema kanadında çok soru işaraeti var.Netflix güvence vermiş ama süreçde Netflix herşeyi kendi isteği gibi çektirecek...Yani Siyahi bir Superman,Gay bir Batman alan izleyebiliriz...
Akıkllarda tek soru Hbo platformları kapanıp netflix çatısı altında toplanır mı?
Biryerde ayrı devam edecek ama yapımları Netflixdede olacak diye okudum.
Rekabet Kurulu bu işi bozmalı. Sinemanın sonu olur bu.
Sinemada kanadında çok sıkıntı var.
Gereksiz bir hamle.
Olaya nereden baktığına göre değişir.
Tekelleşme hamlesi ama birde şöyle düşünmek gerek. Bir sürü platform olması da hepsine ayrı ayrı abonelik gerektiriyor. Çok ciddi çelişkiler var.
Bu forumda bile en çok saydırılan platorm Netflixdi...Batacak az kaldı denen platform gerçekleşirse dünya markalarını çatısı altına alıverecek...

Henüz daha sonuçlanmadı ama sinema kanadında çok soru işaraeti var.Netflix güvence vermiş ama süreçde Netflix herşeyi kendi isteği gibi çektirecek...Yani Siyahi bir Superman,Gay bir Batman alan izleyebiliriz...

Biryerde ayrı devam edecek ama yapımları Netflixdede olacak diye okudum.

Sinemada kanadında çok sıkıntı var.

Olaya nereden baktığına göre değişir.

Bu forumda bile en çok saydırılan platorm Netflixdi...Batacak az kaldı denen platform gerçekleşirse dünya markalarını çatısı altına alıverecek...
Zor o iş batmaz.