Ne Olacak Bu Pazartesi Dizilerinin Hali ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Pazartesi dizilerinin haline acıyoruz. Hele ki bu son tablodan sonra. Bu hafta reytinglere bir baktık da… cidden içler acısı.
Ulusal kanallarda en fazla dizi yayınlanan gün Pazartesi. Geçen pazartesi 9 tane dizi reyting avına çıktı ama bir çoğu eli boş döndü. Üstelik o kadar dizi arasından gün birincisi bir yarışma programı oldu. Gülermisin Ağlarmısın bu duruma…
Peki ne olacak dersiniz? Galiba bazı yapımların canı yanacak gibi… Şimdi bir durum değerlendirmesi yapalım. Pazartesi dizileri içersinde yıldızlı pekiyi alarak varlığını sürdüren dizi Arka Sokaklar, yarışma programı 'O Ses Türkiye' nedeniyle yıldızsız pekiyi ile haftayı kurtardı. Yer Gök Aşk dizis Total'de varlığını sürdürüp günün başarılı öğrencileri arasında… Al Yazmalım ve Sensiz Olmaz dizileri, Ab'de geçer durumdalar. Özellikle Sensiz Olmaz dizisinin çok izlenen bir yarışma programından sonra yayınlanması çok isabetli olmuş. Bu diziye zamanla daha da güç katacaktır. Ama Total'de durumu kötü.
Günü cezalı konumunda ki dizileri ise Star Tv dizileri oldu. Yalancı Bahar ve Anneler ile Kızları dizilerinin halleri hiç de iyi değil. Şayet bu diziler ivmelerini artırmazsa, acı son yakın görünüyor.
Aslında tabloya baktığımızda bu tablo çok olağan duruyor. Düşünsenize 9 dizi yayınlanan bir günde bazı dizilerin mutlak suretle elenmesi gerekiyor. Ama şu da var ki büyük emeklerle ortaya çıkmış yapımların bu şekilde ekranlardan kayıp gitmesi hem izleyici hem de dizi kahramanları için hiç de hoş değil.
Umarız Yalancı Bahar ve Anneler ile Kızlar, bizleri şaşırtan bir manevra yaparlar da ekranda ki varlıklarını sürdürürler. Ama yapımcı ve senaristlerin de şöyle bir düşünüp şapkalarını önlerine koymaları gerekiyor. Bu diziler başlarda oldukça tatminkar reytingler aldılar. Ama zamanla reytinglerini kaybettiler. Demek ki ortada bir sorun var. Mevcut izleyiciyi diğer kanallara kaptıracak monotonlukta ilerlenirse şayet bu kurtlar sofrasında yem olmak da var.
Sensiz Olmaz dizisi, hafta boyunca dizide ki rüya sahnesinden nemalandı ve amacına da ulaştı. Bizce risk altında ki bu dizilerde böyle bir yola girip, radikal anlamda varlıklarını ortaya koymalılar. Bu noktada hafta içi yayınlanan fragmanların çok büyük önemi var. Çünkü dizilerin vitrinleridir fragmanlar. Bu konuda en başarılı örnekleri Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde görüyoruz. Merak ve şok kesitler… Bu yola başvuran tüm diziler her daim kazanacaktır…

***




18290.jpg
 
Yalancı Bahar ve Anneler ile Kızları yakında alınırlar gibi Pazartesi'den.

Bu şekilde dizi yoğunlaşmasının önüne geçmenin yolu tüm kanalların dizi sürelerini kısaltmasından geçiyor.


20.00 - 21.45
21.45 - 23.30 arası olmak üzere her kanal günde iki dizi (veya film, dizi tekrarı, yarışma) koysa tüm dizilerin şansı artar. Reyting yüzünden yayından kalkmalar azalır.

Bu şekilde her gün 1 veya 2 dizi iyi gidiyor geri kalanlar ise reyting savaşı veriyor.
 

Forum İstatistikleri

Konular
171,587
Mesajlar
3,714,736
Üyeler
8,455
Son Üye
daisydove