Ne Olacak Bu Kanal D'nin Hali?

Yiğitt

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,913
Puanı
1,061

FAV10 ÖZEL - Yiğitt!

Bu sezona yine çok iddialı hazırlanan, Kasım ayıyla birlikte yine aldığı kararlarla çok eleştirilen Kanal D'nin hali ne olacak?

'Tutsak' ve 'Sevda'nın Bahçesi' İlk Kurbanlar Oldu...
İrfan Şahin'in sektöre girişiyle hazırladığı ilk dizi 'Tutsak' 9. bölümüyle final yaptı. Beklentiyi veremeyen yapım 5 oranını geçemedi, rakiplerinin de gelmesiyle arka sıralarda kaldı. 4 bölüm süren ve sezonun en büyük hayal kırıklıklarından olan 'Sevda'nın Bahçesi' de bol tekrara rağmen 3. bölümüyle sert düşüş yaşadı.

Üç Dizi Daha Final Yapar...
Kanalda yayınlanan üç dizinin daha fişinin kesilmesi an meselesi. 'Ver Elini Aşk' iki haftanın ardından yayınlanacak olması ve zorlu bir günde başlıyor olması sebebiyle geleceğine pek umutlu bakılmıyor. 13. bölümle ekranlara veda edeceğini düşünüyorum. Cumartesi gününe alınan 'İsimsizler' de gününe alışamadı, oranları hayli düştü. 26. bölümüyle dizinin final yapacağı konuşuluyor. Ve son kurban 'Çocuklar Duymasın' olacaktır. 3-4 oranında reyting alan, pazar gününü kurtarsa da kanalı mutlu edemeyen yapımın şu an akıbeti belirsiz. Saat ve gün değişikliği yaşayacağını varsayarsak finali kaçınılmaz duruyor.

Kanalı Kurtaran İki Dizi Var, İki Dizi Daha Kurtarıyor Diyebilir Miyiz?
Kanalın en çok izlenen dizisi perşembe gecelerinin fenomen dizisi Vatanım Sensin. TOTAL grubunda +5 oranı, AB ve ABC1 grubunda +8 oranı kanalı kurtarıyor. Yılların dizisi Arka Sokaklar da TOTAL grubunda aldığı +6/7 oranı, AB ve ABC1'de aldığı +4 oranıyla günü iyi bir oranla kurtarıyor.

Diğer iki dizi ise 'Meryem' ve 'Siyah Beyaz Aşk' görünüyor. Meryem son zamanlarda düşüşüyle konuşulsa da günün en çok izlenen ikinci dizisi, oranları da şu anlık yeterli. Yeniden eski oranlarına çıkması günü çok rahat kurtaracaktır. Siyah Beyaz Aşk da sosyal medyada büyük kitle edinmeye başladı, kanalın sürekli reklamını yapması ve tekrarını vermesi de meyvelerini almaya başladı. Geçen hafta +5 oranını geçen dizinin önü açık duruyor.

Yeni Diziler Geliyor!
Kanalın hazırladığı ve iddialı olan diziler ise daha ekranlara çıkmadı. Fatih, Gülizar, Kızlarım İçin, İnsanlık Suçu, Gülse Birsel'in dizisi yakında izleyiciyle buluşacak.

Kanal D, Nasıl Adım Atmalı?
Eski sezonlara göre daha isabetli kararlar alsa da yine de hala doğru adım atmadığını düşünüyorum. Tutsak dizisine 9 bölüm şans vermesi ve 20.00'de bitirmesi olumlu bir şeydi. Hatırlarsanız bir dönem dizilerin final yapmasına bile izin vermedi, yapacakları da geceye attı. Şu an dizilere daha fazla şans vermeye başladı. 'Ver Elini Aşk' dizisini salı günü 20.00'de döndürmesi izleyiciyi memnun edecektir. Fakat 'Çocuklar Duymasın'ın yükseliş yaşamasının ardından 'Hayati ve Diğerleri'ni başlatması büyük fiyasko oldu. 'Çocuklar Duymasın' günün komedisini kapatabilirdi, havaların soğumasıyla da izleyiciyi çekebilirdi. Bu hata ile pazar gecelerini doldurmak yeniden zor olabilir, aynı şekil cumartesi gününü kurtarması da zor duruyor. Çünkü hafta sonu izleyicisi artık dizilerini buldu, yeni dizilere şans vermiyor...

Kısaca kanalın bol dizi sipariş etmesini yanlış buluyorum, duruma göre ve yeterli dizi talep etmeli. Dizilere şans vermeye devam etmeli, finallerini yayınlayıp saatinde izin vermeli. Umarım doğru yayın politikasıyla eski Kanal D olabilir, izleyiciyi kanala çekebilir. BOL ŞANS!

Tutsak dizisi seyirciye ağır gelen bir dizi oldu bence ondan izlenmediğini düşünüyorum sevdanın bahçesi niye sevilmedi çözemedim ben ben tutacağını düşünmüştüm meryem siyah beyaz aşk vatanım sensin kanalın iyi yapımlarından oldu o kadar çok dizi var ki seyirci neye bakacağını şaşırdı Kanal d daha seçici olmalı dizilerde

Kanalda sorun şu ki, birkaç dizinin üzerinde titiz çalışıp güzel sunsa tabiiki tutacak. Ama Kanal D bir sürü tutmayacağı belli diziler üretiyor.
Bence kanalın bu sezonki dizilerininde (şu ana kadar yayına giren) oyuncu kadroları iyi değildi.
Kanalı kurtarsa kurtarsa Fatih kurtarır. Ama onun da hangi güne koyulacağı çok önemli.

FOX ve STAR diziler için en güzel kanallar bence, yapımcı olsam 2sinden birisine veririm.

Benim tüm izlediğim diziler STAR'da.

Eline sağlık Yiğit kanka.

Tutsak dizisi basit bir diziydi, izledim ama günlük dizi olabilecek bir tarzdaydı. Hatta @batuhankaralar demişti, haklıydı. O kadar çok dizi sipariş etti ki mecbur belli bir kitle izlese bile yenisine yol açılmalı..

Ben de haftanın dört günü Star'dayım, bir gün de FOX'tayım.
D'nin şu an VS ilgimi çekiyor, o da netten yüklemiyor artık .Eski bölümleri izleyemeyince yarım kaldı...

Sağol canım, konuyu beğenmeden geçmeyelim.

Tutsak dizisi basit bir diziydi, izledim ama günlük dizi olabilecek bir tarzdaydı. Hatta @batuhankaralar demişti, haklıydı. O kadar çok dizi sipariş etti ki mecbur belli bir kitle izlese bile yenisine yol açılmalı..

Bence günlük bir dizide olmazdı dizide çözemediğim bir ağırlığı vardı izleyemedim açıkcası ben diziyi seyirciyi heyecanlandıran diziler yapmalı Kanal d

Çocuklar Duymasın bir süre daha devam etmeliydi aynı günde.

Meryem bir düşer bir kalkar gibi ilerler bir süre daha.

Siyah Beyaz Aşk sosyal medyada oldukça iyi ama henüz kesinleşmiş bir kitlesi Yok beklemek gerek.

Vatanım Sensin ve Arka Sokaklar uzun süre sırtlarlar kanalı.

İsimsizler bu şekilde giderse biter zaten. Keza Ver Elini Aşkta büyük bir savaş verecek bakalım.

Kızlarım İçin dizisi için en iyi gün Cumartesi olur kanısındayım. Ama Meryem düşüşe geçerse Çarşambaya da getirilebilir.

Fatih bence patlayacak

Hayati ve Diğerleri de gidici gibi

Gülse Birsel komedisi tutacaktır uygun gün olursa.

Konu güzel eline sağlık @Yiğitt ama kanalın en çok izlenen dizisi Arka Sokaklar'dır. Vatanım Sensin yeni sezonun ilk bölümleri olmasından dolayı yüksek alıyor. Yakında 5, 5.5 kadar düşer.

Kanalın kurtulması için gerçek hayatla ilgisi olan diziler çekmeli. Siyah Beyaz Aşk, Meryem, Tutsak, Sevda'nın Bahçesi gibi dizilerin fragmanına bakıyorum resmen dünya ile kopuk diziler.

Bu sezon İsimsizler ve Vatanım Sensinin fragmanlarını beğenmiştim. Öbür dizilerde hep parlak oğlan, güzel kız figürleri ile reyting almaya çalışıyorlar. Adamlar İsimsizler'i başlattı ama benim dizide tanıdığım hiçbir oyuncu yok. Ama Söz ve Savaşçı'nın reytinglerine bakıyorum tanınmış oyuncular. Söz'de şu sarışın çocuk, kısmen Avatar Atakan, Kurtlar Vadisi ile tanınan Pusat ve bir diğer Vadi oyuncusu ve daha bir çoğu. Aynı şekilde Savaşçı'ya bakıyorum Berk Oktay, Dağ 2 deki general, Sakarya Fırat'taki adam ve son olarak Sarp Leventoğlu.

En çok dizi izlediğim kanaldı bir ara. Arka Sokaklar, Akasya Durağı, Gündüz Gece (Gece Gündüz de olabilir), Kurtlar Vadisi Pusu, kısmen Çocuklar Duymasın. Yazık oldu kanala.

Bence günlük bir dizide olmazdı dizide çözemediğim bir ağırlığı vardı izleyemedim açıkcası ben diziyi seyirciyi heyecanlandıran diziler yapmalı Kanal d
Yani benim de içimi kararttı ama güzeldi bence, o kadar kötü bir dizi değildi. Ama şu an için çok basit bir dizi oldu, salı günü gibi üç iddialı dizinin karşısında olmazdı zaten. SBA şu an iyi gidiyor şaşırtıcı şekilde.

Yok kötü değildi ağır bir diziydi beğenmeme rağmen çözemediğim ağırlığı yüzünden izleyemedim ben

Gülse'nin dizisini almayın bence.
D Yapım yapacakmış diziyi, nereye almıyoruz?

Teşekkürler.
Vatanım Sensin geçen yıl da bu oranlardaydı, baya yüksek alıyor. İlk bölümlerle pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Arka Sokaklar 6-7 bandı TOTAL, AB ve ABC1 3-4 bandı.

BKM dedilerdi yapımcısı.

Rıza Baba'nın reytingleri daha fazla. Bir ara dizilerin reyting bölümleri vardı herhalde aktif değil. Oradan bakabilirdik.

Kanal her gün Rıza Baba'yı verirse reyting sıkıntısı olmaz.

Kanal D yöneticileri son 3-4 yıldır çok tutarsız davranıyorlar. Bu sezon FOX'un elinden kaptıkları Meryem hariç hiçbir kaliteli projeye imza atamadılar, kanalın prestij projesi Vatanım Sensin biraz daha yayınlanmasa birkaç bölüme yayından kaldırılabilirdi. Ay Yapım'ın marka dizilere imza attığı kanal şuanda sonuncu olmamaya çalışıyor, Show bile İçerde sayesinde geçen sezonu iyi kapattı bu sezon da Çukur kurtaracak.

Son olarak finaliyle tarihe geçen İnadına Yaşamak'ın final fragmanına göz atalım

Kapma yok FOX izlemiş beğenmemiş ilk bölümü dedi ranini.

BKM dedilerdi yapımcısı.
O muymuş?
D Yapım diye görmüştüm... Neyse her türlü D'de zaten. BKM ve FOX çalışmaz, boşuna umutlanma.

İnadına Yaşamak dizisi de günlük dizi konusuydu, çocuk bunlara kalmıştı falan.
Kimin aklına gelmiş acaba?

AB grubunda üçüncüyüz, TOTAL'de dördüncü. Ne sonuncusu?

Şen Yuva'yı atv kaldırınca FOX almıştı onun hatırına vermeli.