RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,846
Puanı
860

1747219882952.png

Hiç kendinize şu soruyu sordunuz mu: “Ben ne kadar önemliyim?”
Cevabı bazen bir tebessümde, bazen bir sessizlikte gizli. Herkes birilerine göre değerlidir belki, ama kendimize göre ne kadar değerliyiz?

Dünya dönmeye devam eder biz olmasak da... Ama belki bir arkadaşımızın kahkahasında, bir annenin duasında, bir çocuğun gözlerinde yerimiz değişilmezdir. Önem, bazen sadece birinin gününü kurtarmaktır.

Albert Camus şöyle diyor: “Hayatın anlamı, yaşarken verdiğin anlamdır.”
Yani bizim önemimiz, başkaları bize ne kadar ihtiyaç duyuyor diye ölçülmez; biz kendi hayatımıza ne kadar anlam katıyoruz, mesele bu.

Bazen sabah uyanıp gün içinde yapacaklarımızı düşündüğümüzde bile içimizde bir boşluk hissederiz. “Ben neye yarıyorum ki?” deriz. Oysa bazen sadece var olmak bile yeterlidir. Hissedilmek, hatırlanmak, birilerinin aklında iz bırakmak... Bunlar bizi önemli kılar.

Nietzsche der ki: “İnsan, aşılması gereken bir varlıktır.”
Yani belki de önemli olmak; bir başkasını değil, kendimizi geçmekle ilgilidir. Bugünkü “ben”, dünkü “ben”den bir adım ilerideyse, işte orada önem başlar.

Ben mesela bazen bir mesajla, bazen bir hatırlatmayla, bazen de sessizce dinleyerek birilerine iyi geldiğimi hissediyorum. Belki bu bile yeterlidir “önemli” sayılmak için.

Peki siz ne zaman kendinizi önemli hissediyorsunuz?
Ya da hiç hissettiniz mi böyle?
Belki de önemli olmanın asıl yolu, bir yerlerde bir iz bırakmak... Küçük de olsa...

Ben her zaman önemliyim. Her insan önemli bence. Ama önemli olan şu boş boş işlerle uğraşmamak. Kendi yurduna faydalı biri olmalı her insan. En azından çalışmalı ya da üretmeli.

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
@Yakamoz-Asi kendine göre neden önemli olduğunu bul. Bizim için önemlisin. Önemli olduğunu şeyler; fikirlerin, duruşun ve bizleri önemsemen, dinlemen. :)

Bu konuyu ciddi anlamda bir aksam, sakin ve yalniz düsünecegim. Güzel bir konu geldi yine senden, tebrik ederim. Cidden düsünülmesi gerekir. Bunu yapan insanlar taniyorum, hatta bunu bir kagida dökenler var, sonra o kagidi tek tek tekrar gözden gecirip atanlar var, zihnine kazinsin diye.

Önem derecemizi, kendimiz tayin ederiz bence bu hayatda...

Ne kadar ekmek, o kadar köfte misali.

Neye göre önemli... Kime göre... Hangi açıdan..
Hemen hepsi bizim elimizde...

Silik bir yazıda olabilirsin, herkesin dönüp dönüp baktığı bir bilboard da...

Kendi kalemini kendin kırarsın....

Soru eksik. Kime göre ne kadar önemlisin sorusu bence daha doğru olacaktır.
X kişisini düşünelim. Benim için hiç önemli ve değerli olmayıp Y, Z kişileri için çok önemli olabilir. Aslında çoğu insan için durum böyledir. Önemli olan çok kişi için önemli olmak da değil bu arada sana fayda verebilecek insanlar için önemli olmak çok daha değerli.
Yani beni 30 kişi önemsese ama bu kişilerin toplumda yeri vasat altı olsa bir değeri olmaz benim için. 3-5 kişi için önemli olayım ama o kişiler toplumda belli yerlerde olan ve diğer kişiler tarafından saygı gören kişiler olsun.

X kişisini düşünelim. Benim için hiç önemli ve değerli olmayıp Y, Z kişileri için çok önemli olabilir. Aslında çoğu insan için durum böyledir. Önemli olan çok kişi için önemli olmak da değil bu arada sana fayda verebilecek insanlar için önemli olmak çok daha değerli.
Yani beni 30 kişi önemsese ama bu kişilerin toplumda yeri vasat altı olsa bir değeri olmaz benim için. 3-5 kişi için önemli olayım ama o kişiler toplumda belli yerlerde olan ve diğer kişiler tarafından saygı gören kişiler olsun.
Sen de farklı ve doğru bir açıdan bakmışsın ayrıca bir de insanın kendine verdiği önem değer var aslında bu da çevresindeki insanların ona önemine etki eder kimlerin o kişiyi önemli görüp görmediğini de seçer kendine önem veren kişi ona uygun kişilerle sosyal ilişkiler kurar.

• Beğendim
Reactions: xdragxx
Sen de farklı ve doğru bir açıdan bakmışsın ayrıca bir de insanın kendine verdiği önem değer var aslında bu da çevresindeki insanların ona önemine etki eder kimlerin o kişiyi önemli görüp görmediğini de seçer kendine önem veren kişi ona uygun kişilerle sosyal ilişkiler kurar.
O da ayrı konu. Ortasını bulman lazım orda da. Kendini çok küçük görürsen seni zaten kimse ciddiye almaz depresyona falan giren insanlar bu hataları çok yapar. Depresyon biter bu kafadan çıkar fakat insanlar artık onu eskisi kadar ciddiye almaz.
Kendini olduğundan büyük görüp değer verirsen de egoist diye sevilmezsin. O yüzden insan kendinin bilincinde olmalı ne çok büyük göreceksin ne çok küçük.

O da ayrı konu. Ortasını bulman lazım orda da. Kendini çok küçük görürsen seni zaten kimse ciddiye almaz depresyona falan giren insanlar bu hataları çok yapar. Depresyon biter bu kafadan çıkar fakat insanlar artık onu eskisi kadar ciddiye almaz.
Kendini olduğundan büyük görüp değer verirsen de egoist diye sevilmezsin. O yüzden insan kendinin bilincinde olmalı ne çok büyük göreceksin ne çok küçük.
Bence kendini olduğundan küçük görmekten her zaman iyidir tabi hayaller alaminde yaşamamak gerek ama insan kendine önem vermezse kimse ona önem vermez. Bazı konularda çok iç hesaplaşma yapıyorum bu konuda diyorum kendimi bazen çok gömüyorum fazla mütevazi oluyorum kendi kendime iken de bazen de diyorum kendini beğenmiş hâle zamanla bürünmeyeyim

Bence kendini olduğundan küçük görmekten her zaman iyidir tabi hayaller alaminde yaşamamak gerek ama insan kendine önem vermezse kimse ona önem vermez. Bazı konularda çok iç hesaplaşma yapıyorum bu konuda diyorum kendimi bazen çok gömüyorum fazla mütevazi oluyorum kendi kendime iken de bazen de diyorum kendini beğenmiş hâle zamanla bürünmeyeyim
O işte yaptığın büyük hata. Kendi kendine olduğun zaman gömüyorsan sıkıntı yok da insanların içinde gömüyorsan büyük sıkıntı özellikle ortamda iyi niyetli insanlar yoksa.

O işte yaptığın büyük hata. Kendi kendine olduğun zaman gömüyorsan sıkıntı yok da insanların içinde gömüyorsan büyük sıkıntı özellikle ortamda iyi niyetli insanlar yoksa.
Ben de genelde bana verilen bir övgü olursa yumuşatma var kendi kendime gömüyorum veya çok yakın hissettiğim kişilerde birebir iken kendini övme de gömme de toplu ortamlarda pek bulunmam.

Ben de genelde bana verilen bir övgü olursa yumuşatma var kendi kendime gömüyorum veya çok yakın hissettiğim kişilerde birebir iken kendini övme de gömme de toplu ortamlarda pek bulunmam.
Boşver yumuşatma :A Estağfurullah deme eyvallah de gerektiği zaman.

Önce çok sığ mesaj yazdığını düşündüm ama sonra altta görünce haklı sebepleri var dedim. Tabiki öncelikle kendisini önemli görmesi lazım insanın. :)

• Güldürdün
Reactions: xdragxx