eTV MusicSurvivor 7.Sezon 8.Hafta Oylama Başladı

Tamam dediğin doğru kabul ama asıl problem oylayıcı kitlesinin büyük çoğunluğunun müzik dünyasını 3-5 yıldan ibaret zannetmesi.

Mesela geçenlerde paylaşılmıştı. Lavinya şarkısıyla Feridun Düzağaç az daha eleniyormuş ama İlyas Yalçıntaş zirveye oynamış. Oysa Lavinya şarkısını parlatan Feridun Düzağaç'tır ve yorumu efsanedir. İlyas Yalçıntaş'ın yorumu ise gayet standarttır. O Ses Türkiye'de çıkan sıradan birinin söyleyebileceği tarzdadır ve hiçbir özgünlüğü de yoktur. Fakat oy verenlerin ciddi bir kısmı belki de hiç Feridun Düzağaç dinlememiştir bile hayatı boyunca ve o nedenle düşük vermiştir. İlyas için ise şimdilerin popüler çocuğu olduğundan forumdaki yöneticisinin de etkisiyle yüksek puanı yapıştırmıştır.
Öyle olsaydı forumun admini olarak zamanında şampiyon falan olman lazımdı ya da sonlara kalman lazımdı. Ne hikmetse seni hiç oralarda göremedik. Ha kişiye göre oy verildiğini kabul ediyorum, çok yapıyorlar. Bana yüksek veren isimler 2 hafta ara verince kat kat alta indirmişler. :):)

Nasıl kin dolu bir yorum böyle. Athena Ebru Yaşara elenirse demek ne demektir yani? Bu kişiden kişiye değişir Ebru Yaşar en az senin yaşın kadar sanat geçmişi var bu kadar şiddet sözlere tepkim olur kusura bakma. :)
Haklısın Ebru Yaşar kendi tarzında gayet başarılıdır. En azından İlyas gibi tek şarkılık, iki şarkılık bir sanatçı değildir. Fakat yaptıkları müzik tarzları açısından Athena'nın yaptığı müzik çok daha başka bir yerdedir. Yine de o şekilde küçümsemek yanlış, kabul. :)

Kalitenin değer görmediği bir yarışmayı daha fazla yüceltmenin anlamı yok. İlyas bilmemne gibi 10 yıl sonra kimsenin hatırlamayacağı birinin klibi bile olmayan sıradan şarkılarının Nazan Öncel klasiklerinin önüne geçtiği bir yarışmadan bahsediyoruz. Kendimi daha fazla sinir etmemek için tamamen uzak durma kararı aldım. :) 2-3 hafta sonra Athena, Ebru Yaşar'a elenirse sen de anlarsın. :):)

MS'nin kaliteden ziyade popüler kültüre hitap eden, popüler olanın kulağa hoş geldiği bir yarışma olduğuna şüphe yok. Geçen sezon Erkin Koray ile bu çarkı kırmış olsak bile aslında Erkin Koray'ın şarkılarının da kaliteli olmasından ziyade popüler olmasının verdiği etken çok büyüktü. Gönül Salıncağı gibi bir şarkıyla elenmeye oynamıştım mesela, aynı şarkı Aşkı Memnu'da ya da herhangi bir popüler dizide çalmış olsaydı zirveye oynardı.

Bu sezon Selda Bağcan da kaliteye karşı popüler kültürün savaşını veriyor. Zamanında koskoca bestecilerin bestecisi, tüm zamanların tüm dünyada en tanınan müzisyenleriinden Ludwig Van Beethoven'ın en ünlü en başarılı sayılan başyapıtı 9.Senfoninin yine en tanındık kısmıyla yarışmış olmama rağmen MS'nin ilk haftasında, sonuncu oldum - düello ile kıl payı kurtulmuştum orası ayrı - velhasıl MS'de yüzde 30 kalite yüzde 70 popülerlik gerekiyor başarılı olmak için.

Haklısın Ebru Yaşar kendi tarzında gayet başarılıdır. En azından İlyas gibi tek şarkılık, iki şarkılık bir sanatçı değildir. Fakat yaptıkları müzik tarzları açısından Athena'nın yaptığı müzik çok daha başka bir yerdedir. Yine de o şekilde küçümsemek yanlış, kabul. :)
İlyas bence başarılı evet müzik kariyeri şu aşamada Nazan Öncel kadar değil belki ama bence özellikle son şarkıları gayet iyi. Bu biraz zevk meselesi aslında mesela elenmediğin haftalarda genelde düşük puan aldın benden ama elendiğin hafta tam puan verdim. Yani kişisel zevkler sanırım böyle sonuç veriyor. Ben de mesela iki haftadır elenme potasındayım :F

Tamam dediğin doğru kabul ama asıl problem oylayıcı kitlesinin büyük çoğunluğunun müzik dünyasını 3-5 yıldan ibaret zannetmesi.

Mesela geçenlerde paylaşılmıştı. Lavinya şarkısıyla Feridun Düzağaç az daha eleniyormuş ama İlyas Yalçıntaş zirveye oynamış. Oysa Lavinya şarkısını parlatan Feridun Düzağaç'tır ve yorumu efsanedir. İlyas Yalçıntaş'ın yorumu ise gayet standarttır. O Ses Türkiye'de çıkan sıradan birinin söyleyebileceği tarzdadır ve hiçbir özgünlüğü de yoktur. Fakat oy verenlerin ciddi bir kısmı belki de hiç Feridun Düzağaç dinlememiştir bile hayatı boyunca ve o nedenle düşük vermiştir. İlyas için ise şimdilerin popüler çocuğu olduğundan forumdaki yöneticisinin de etkisiyle yüksek puanı yapıştırmıştır.
Evet o Lavinya konusu benim de bir türlü aklıma yatmıyor :A Ama o Feridun Düzağaç MS'te final gördü ve finalde de diğer efsane Erkin Koray'a elendi di mi :D Üstelik ikisinin der sahibi yönetici değildi :D @MasacRE- @Tolstoyevski
Yani dediğin kadar kötü değil ya forumun müzik zevki :D

Benim tek bildiğim Ateşten Gömlek budur. Seninkinden pek ümidim yok ama bakalım nasıl çıkacak :A

Evet o Lavinya konusu benim de bir türlü aklıma yatmıyor :A Ama o Feridun Düzağaç MS'te final gördü ve finalde de diğer efsane Erkin Koray'a elendi di mi :D Üstelik ikisinin der sahibi yönetici değildi :D @MasacRE- @Tolstoyevski
Forumun müzik zevki bana da hitap etmiyor hiç, genele en çok hitap edebilecek bir şarkıcı seçtim kendi zevkime göre. Finale geldik bir şekilde ama oraya gelene kadar az can çekişmedik :A

O sezon finali gerçekten çok iyiydi ve şaşırtıcıydı. Zaten bu sezon finali de muhtemelen kaliteli biter ama olan hak etmediği haftalarda haftalarca yarışmada kalanlara karşın ilk haftalarda haksızca elenenlere oluyor. Gripin - Sia finali muhtemel ki en kaliteli MusicSurvivor finallerinden biri olur. :)

Sago :bhr: forum bilmez ki değerini alıp bir Muamma söyletseydik adama :D
Ben eskiden dinlerdim daha çok şimdi pek alakam kalmadı :D Ama Sagopa iyidir ya diğer rapçilere göre. Burada da az da olsa şansı olabilir gibi ama seçmek pek iyi bir fikir olmaz yinede :D

BURAY - MELODİ
Bu hafta hüzünlü şarkılarımıza bir ara veriyoruz ve Buray’ın en sevilen şarkılarından biri olan MELODİ ile kulaklarınızın pasını silmeye geliyoruz.
Yüksek oy veren elleriniz dert görmesin :D

@sokak sanati @Yiğitt @Ahmed @MEnes @ozmoturk @Doğu @tolgab @Billy Kane @Sherlock @Aserat @dreamy @turkuazz @FaJi @MasacRE- @xemrexxx - @batuhankaralar @vadikızı @MayısKralı @denizz19 @Tolstoyevski @mesmeso61 @S.G.A.T. @XanTier @Harunnn60 @Maskeli Fedai @YıldırıM @Çiğdem- @mrt-06​

Son düzenleme: