teşekkürler önce şu konuyu okusunlar da ona göre eleştirsinler dicem ama akıl edemezler onu
İzlemeden eleştiriyorlar ya işte en çok ondan nefret ediyorum
teşekkürler önce şu konuyu okusunlar da ona göre eleştirsinler dicem ama akıl edemezler onu
İzlemeden eleştiriyorlar ya işte en çok ondan nefret ediyorum
Haddinden fazla "ağır" eleştiriler alan dizidir. Osmanlı İmparatorluğu tek yönlü işleyen, onda da pek çok hatalı yansıtma yapan dizidir. Lakin tarihimizi kirletiyorlar ön yargısı bir kenara bırakıldığında, komploları, karakterleri, oyunculukları açısından yerden yere vurulmayı da hak etmiyor. The Tudors dizisinde Kral, kadın ve sefa düşkünü, cani biriydi, ama kimse ortalığı yıkmadı. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumuz. Ama dizide yanlış anlatılan gerçekten çok nokta var. Madem böyle bir işe kalkışılıyor, çok daha cesur olmalarını beklerdim. Hatice Sultan'ın Hürrem Sultan'a "dış kapının dış mandalı" muamelesi yapıp, bağırıp çağırması Harem kurallarına çok da uygun değil, bana kalırsa. Savaş sahnelerine de daha çok yer verilseydi keşke ama dizi genel olarak reyting kaygısıyla çekildiğinden Saray hayatı çok daha çekici geliyor. Osmanlı' nın en parlak döneminde, yıllarca süren savaşlara rağmen, padişahın sarayda keyif yapması da garip. Lale devri anlatılsa daha iyi olurdu sanki, öyle bir havası var. Dizinin başladığı zamandan, aradan geçen yıllara rağmen Sultan Süleyman dışında kimse de bir gıdım yaşlanmadı. Tabi kadınlar çirkinleşirse görsel zevk bozulacak. Yani bunca lafın özeti, gönül isterdi ki böyle önemli bir konu işlenecekse reyting kaygısı güdülmeden, seyircinin izlemek istedikleri değil de izlemesi gereken düşüncesiyle çekilseydi
brak gideri geliri ne kadar oonu sölearkadaşım freddy sen bu mesajı heryeremi yapıştırıyorsun nasrettin hoca misali herkesin aradığı yeri sen buldun sanırım )
tüm konulara ekle bunu gideri var)
Okuyup zamanımı boşa harcayamam