2015 Mission: Impossible - Rogue Nation / Görevimiz Tehlike 5 (2015) Film Bilgileri & Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
MV5BMTQ1NDI2MzU2MF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTExNTU5NDE@._V1_SX214_AL_.jpg

Görevimiz Tehlike 5 - Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)
Türü: Aksiyon, Macera, Gerilim
Yönetmen: Christopher McQuarrie
Senaryo: Christopher McQuarrie (screenplay), Christopher McQuarrie (story), Drew Pearce (story), Bruce Geller (television series)​
Oyuncular:
Tom Cruise
Jeremy Renner
Simon Pegg
Rebecca Ferguson
Ving Rhames

IMDb Sayfası
Filmin Özeti
Ethan Hunt ve ekibi; bu zamana kadar karşılaştıkları en büyük düşmana karşı mücadeleye girmeye hazırlanıyor. IMF’i ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası bir dolandırıcılık örgütü olan Sendika’nın tehlikeli faaliyetlerinden kurtulmayı hedefleyen ve bu yasadışı örgütün kökünü kazımak için yola çıkan ekip; kısa bir süre sonra bu son derece tehlikeli organizasyonun hedefi haline geliyor. Bu kovalamaca hem Hunt hem de maharetli ekibini; en zor görevlerinden biriyle karşı karşıya getiriyor.

Tom Cruise'un artık bir aksiyon ikonu haline gelen Ethan Hunt karakterine geri döndüğü, Görevimiz Tehlike serisinin 5. filminin başrolünde ayrıca Rebecca Ferguson, Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames,Paula Patton ve Jeremy Renner gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise; Jack Reacher filminde de Cruise ile birlikte çalışan Christopher McQuarrie oturuyor.
Filmin Fragmanı

Bu yıl en çok beklediğim filmlerden biriydi. Mission Impossible serisini 2. film hariç izledim. Hepsi de belli standardın üstünde aksiyon filmleriydi. Özellikle 1 ve 4 bu türde izlediğim en iyi filmlerdendi.

Bu film de gayet başarılı. Seride kalite bakımından adını ilk filmden sonra yazacağım bir film olmuş. Fas'taki sahneler, opera sahnesi çok kaliteliydi.

Serinin önceki oyuncuları zaten sevdiğim isimler. Jeremy Renner ve Simon Pegg bu filmde de başarılıydılar. Devam filmlerinde de görürüz büyük ihtimal. Tom Cruise zaten seriyi ayakta tutan en önemli unsur. Bu filmde de işine ne kadar saygı duyduğunu uçak sahnesiyle göstermiş oldu.

Ekibe yeni katılan Rebecca Ferguson büyüledi resmen beni. Büyük ihtimal tüm izleyenleri büyülemiştir. Serinin gelmiş geçmiş en iyi kadın oyuncusuydu bence.

Aksiyon türünde genelde pek iyi iş çıkmıyor. Ama bu yıl aksiyon açısından daha Spectre'nin de geleceğini düşünürsek kaliteli bir yıl olduğunu düşünüyorum.

8/10

Serinin ikinci filmi kadar olmasa da, en başından sonuna kadar enerjisi hiç düşmeyen ve benim gibi aksiyon severlerin beğeneceği harika bir film olmuş.

Tom Cruise yine harikaydı, kendisine ayrı paragraf açmak lazım. Aksiyon sahnesinde bizzat kendisinin oynaması, çekimler sırasında yedi kez bir tarafının kırılması, fragmandaki uçağın kalkış sahnesinde hiçbir özel efektin bulunmaması, ilerleyen yaşına rağmen yine gayet iyi iş çıkarttığını gösteriyor.

Uçak sahnesi, nükleer santralin soğutma havuzuna dalış sahnesi (plakaları elinden düşürünce gerim gerim gerildim), motosiklet kovalamacası, Fas'ın dar sokaklarında araba ile ilerleme, opera ve bazı dövüş sahneleri harika ve inanılmazdı.

Rebecca Ferguson, Ilsa Faust rolünde yeterinceden de fazla bir etkiye sahipti. Dövüş sahneleriyle bu zamana kadar gördüğüm en iyi kadın ajan dövüşçülerinden biriydi. Hareketlerinden rahatlık-doğallık akıyordu. Normalde seride kızlar benim nazarımda hep geri planda kalıyordu altıncı film geleceğine göre bu kızla yola devam edilmeli.

Son olarak filmin en çok sevdiğim yanlarından biri de, o müziğin bende oluşturduğu etki. Bir anda çocukluğumdan bu yana geçen zaman belirdi aklımda.

8.5/10