2019 Missing Link - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
2849504.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Missing Link

Filmin Süresi ve Türü:
1s 35dk / Animasyon, Macera, Aile, Komedi
Yönetmen: Chris Butler

Oyuncular:
Hugh Jackman
Zach Galifianakis
Zoe Saldana

Filmin Özeti:
Bay Link çok özel bir adamdır. Bu 2,5 metre boyunda, 286 kiloluk adamın vücudu da tüylerle kaplıdır. Onu bu kadar farklı kılan şeyse genlerinde yatmaktadır. Bay Link, insanın yaşayan soyunun ilkel köklerinin son örneğidir. Komikliği ve tatllılığıyla dünyanın en sevimli efsanesi olmaya aday olan Bay Link'in soyu hızla tükenmiştir. Artık evrim ilerlemiştir ve insanlığın görünüşü Bay Link'inkinden farklıdır. Yalnız ve üzgün olan Bay Link artık çevresinde kimseyi bulamamaktadır. Kuzeybatı Pasifik'te yalnız yaşamaktan bıkan Bay Link, efsanevi Shangri-La vadisinde olduğu söylenen, uzun süredir kayıp olan akrabalarını bulmak için yolculuğa atılır. Bu yolculuk için de dünyanın en önemli mitolojik varlıklar dedektifi Sir Lionel Frost ve bölgenin bilinen tek haritasına sahip olan Adelina Fortnight ile işbirliği yapar. Bay Link'e eşlik eden kaşifler, yeni arkadaşlarına yardım etmek için dünyanın uzak yerlerine seyahat ederken, üçlü de birlikte hiç beklemedikleri maceralara atılacaklardır.

Filmin Fragmanı:
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Konusu farklı, güzel göndermeler barındıran ve aslında çok doğru noktalara parmak basan bir animasyon filmiyle karşı karşıyayız. Ancak kesinlikle abartıldığı kadar beğenmedim, yılın en iyisi ise kesinlikle değil.

Filmde aslında Sir Lionel Frost'un kendini kanıtlayabilmek adına çıktığı yolculuğu, bu yolculuk esnasında tanıştığı Bay Link'i ve Bay Link'in dünyamıza adapte olma sürecini izliyoruz.

Ancak filmin süresi kısa olmasına rağmen bu yolculuk esnasında hem sıkıldığım yerler oldu; hem de filmin net bir şekilde eksik, havada kalan noktaları var. Film başladığı an önemli noktalara parmak basıyor ancak sonrasında çok basit ve ucuz aksiyon sahneleriyle ilerliyor. Başlangıçta vaat ettiği ne varsa hepsinin altında kalıyor kısacası.

Almış olduğu Altın Küre ödülünü kesinlikle hak etmiyor, umarım benzer bir durum Oscar'da da yaşanmaz. Bu dalda favorim ise hala Toy Story 4...

Puan: 6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Nesini beğendiler bu kadar anlamadım. Konu güzel ama çok özgün veya yaratıcı değil. Üstelik onu da pek iyi işleyememiş. Toy Story 4 gibi hem çok eğlenceli hem de çok anlamlı bir film varken gidip bu filme en iyi animasyon ödülü vermek gerçekten akıl almaz bir olay.

Tam yorum: Missing Link (2019)

5.5/10