Milli Takımlar | Genel Yorum & Sohbet Konusu 🇹🇷 ⚽️ 🌍

Öyle bir kıyaslamam yok benim.

Sadece istatistiklerle olmaz.
Kötü maçları da oldu bu sezon Uğurcan'ın. Neyse Mert'den iyidir en azından.

Müller'in yokluğunun etkisi büyüktür. Löw bunamış galiba.
Löw devri kapandı artık her teknik direktörün devri bir yerden biter milli takım olsun kulüp olsun.. Kloop'un bile devri bitmiş Liverpool'da, Löw ne ki...
------

Totem yapmıyorum.

Çok net şekilde Altay > Uğurcan

Bunu net şekilde diyorum. Çünkü bu sezon FB'de en nefret ettiğim oyuncu oldu çok başarılı olduğu ve birçok kez takımı kurtardığı için, hele Hatay maçı...

Öyle bir kıyaslamam yok benim.

Sadece istatistiklerle olmaz.
Kötü maçları da oldu bu sezon Uğurcan'ın. Neyse Mert'den iyidir en azından.
Yani öyle bir konuşuyorsun ki gören de sanacak Altay bu sezon hiç kötü maç çıkarmadı. Uğurcan sezon başı tüm takım gibi rezalet başladı ancak şu anda kariyerinin zirvesinde.
Altay 2-3 maçtır acayip toplar çıkarıyor ama Fenerbahçe'nin bu sezon kendi evinde puan kaybettiği 7 maçta kalesine gelen 24 isabetli şutun 14 tanesi gol olmuş. Sezon başı bu adamın yerine deneyimli bir kaleci aramıyorlar mıydı?

Bir kötü maçı var o da içerideki Beşiktaş maçı.
Altay önce bir derbide iyi performans göstersin dedin adam şov yaptı dün.

Gelen 24 isabetli şutun 14 tanesi gol mu olmuş o zaman kötü kalecidir Altay tamam.
O şutların nasıl şutlar olduğunun hiçbir önemi yok.
Altay babamın oğlu değil benim sırf Fener kalecisi diye övmüyorum. Öyle bir durum olsa Volkan Demirel'i bile övmem gerekirdi ama benim için Volkan kötü bir kaleci. Bir önceki sezon bu kadar iyi değildi o yüzden deneyimli kaleci almayı düşündüler ama almadılar sonuç bu sezonun en iyi kalecisi şimdiye dek. Uğurcan mı Altay mı diye anketler yapıyorlar falan diyorsun tabii yapacaklar sanki aralarında dağlar kadar fark varmış gibi.
Altay sezonun kalecisi şu ana dek aksini iddia eden objektiflikten uzaktır.

O gollerin çok azında doğrudan kalecinin hatasından bahsedilebilir bence. Sonuçta takım kötüyse kaleye Buffon'un prime zamanını da koysan bir yere kadar dayanır.

Uğurcan da çok iyi kaleci şüphe yok ama bu sezon Altay en iyi en formda yerli kaleci konumunda şu an. Muslera'dan iyi değil, Muslera sakatlıktan döndükten sonra formunun zirvesine çıktı tekrardan. Ama Muslera'nın yaşı geçiyor, önümüzdeki sezonlar refleks olarak Muslera'nın önüne geçecek olması ve olmaları da doğanın kaçınılmaz kanunu olur.

Muslera'dan da formda şu an. Rize'nin ikinci golü veya dördüncü golü o gollerden birini yemezdi Altay.

Reactions: 12.Adam
Muslera'dan da formda şu an. Rize'nin ikinci golü veya dördüncü golü o gollerden birini yemezdi Altay.
Aralarında çok form farkı yok ama Muslera'nın önünde olduğuna katılmıyorum, şunu yemezdi bunu yemezdi mantığıyla gidersek dünkü golü de Muslera yemezdi belki. GS-FB maçı ve TS-FB maçlarındaki kurtartışlar da doğrudan kıyaslama bakımından önemli...

FB-GS maçında daha ilk dakikada gol yediriyordu Muslera. Altay'ın yediği golde sıkıntı yok Mohamed iyi vurdu. Arena'daki maçta Muslera yoktu tabii ama Altay o maçta da iyiydi. TS-FB maçlarında Altay'a pek iş düşmedi zaten. Kadıköy'deki en rahat maçlarımızdan biriydi Trabzon maçı.

Muslera dünkü golü yemeyebilirdi evet ama o da yan top konusunda sıkıntılı bir kaleci. 35 yaşına geldi hala yan topları iyi değil. Muslera pek kendisini geliştiremedi o konuda ama umarım Altay geliştirebilir kendisini.

Yaş faktörü ve aylar süren sakatlığını da hesaba katmadık, tüm bunlara rağmen ligin şu an en iyi kalecisi o mu bu mu diyorsak bence Muslera'nın hakkını ayrıca teslim etmek gerekir...

Yaş faktörü ve aylar süren sakatlığını da hesaba katmadık, tüm bunlara rağmen ligin şu an en iyi kalecisi o mu bu mu diyorsak bence Muslera'nın hakkını ayrıca teslim etmek gerekir...
Orası öyle tabii itirazım yok. 35 yaş çok da yüksek yaş değil kaleci için birkaç sene daha çok iyi performans verir Muslera.

Reactions: Tolstoyevski
Altay,Yan top konusunda kendisini geliştirmiş gibi geldi. Orço bilmem katılır mısın?

Reactions: HeisenBerg
Liverpool'un da devri bitti bu arada, sakatlıklar vb. iyi hoş da sistemi güçlü olan bir takım bir iki oyuncuya değil sisteme sırtını yaslardı. Virgil sakatlandı şöyle oldu, o sakatlandı böyle oldu bunlar sadece bahane. Liverpool 2-3 senelik bir fragman yaşattı sadece... Ama City ve Guardiola öyle değil. City, Liverpool'dan büyüktür. Ama City'den de büyük Bayern Münih var, ondan büyüğü yok şu an dünyada... @MEnes @Sherlock

"City ve Guardiola öyle değil" mi? Geçen sene stopersizlikten şampiyonluğu bıraktı adamlar. Bizim gözlüklü gitse Liverpool orta sıra takımı olur muhtemelen.

"City ve Guardiola öyle değil" mi? Geçen sene stopersizlikten şampiyonluğu bıraktı adamlar. Bizim gözlüklü gitse Liverpool orta sıra takımı olur muhtemelen.
Her takım her sene şampiyon olacak değil, ben Liverpool şampiyon olamıyor bu sene diye gömmüyorum. Ama olamıyorsan da adabınla olmamalısın, saçı başı dağıtarak değil yani..

City geçen sene şampiyonluğu bıraktı fakat 81 puanla ikinci oldular. 2017-18'de 100 puanla, 2018-19'da da 98 puanla şampiyon oldular.

Hatta şöyle bir son 10 sezonu kısa özetlersek;

2011-12: City şampiyon, Liverpool sekizinci
2012-13: City ikinci, Liverpool yedinci
2013-14: City şampiyon, Liverpool ikinci
2014-15: City ikinci, Liverpool altıncı
2015-16: City dördüncü, Liverpool sekizinci
*2016-17: City üçüncü, Liverpool dördüncü
2017-18: City şampiyon, Liverpool dördüncü
2018-19: City Şampiyon, Liverpool ikinci
2019-20: City ikinci, Liverpool şampiyon
2020-21: City şampiyon, Liverpool büyük ihtimal ilk 4 dışı

Şu tablo çok net gösteriyor ki Premier Lig'in sefiri Manchester City'dir. 10 sezon da az değil sonuçta. Nedenlere değil sonuçlara bakılır. Son 10 sezonda City'nin sadece bir kez 4. ve bir kez de 3.olmak harici en kötü başarısızlığı ikincilik. 10 sezonda 5 şampiyonluk, 3 kez ikincilik.

Geçen sezon City 81 puanla ikinci olmayı başardı. Bu sezon Liverpool kalan 9 maçının 9'unu kazansa bile 73 puana çıkabiliyor en fazla. City'nin şu anki puanı ise 71...

Reactions: DarkLegenD

Öyle yorumlar okuyorum ki bir gün beni forumdan böyle çıkaracaklar.