Mevlana Filmi İçin Leonardo DiCaprio Sürprizi

Maskeli Fedai

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
39,636
Puanı
1,059
İslam tarihinde tasavvufi düşünce yapısıyla ve Sufi geleneğinin temsilcisi olarak görülen Mevlana'nın hayatı beyazperdeye uyarlanıyor.

Yapımcılığını Stephen Joel Brown üstlenirken senaryosunu ise Gladyatör filminin senaristi David Franzoni yazacak.İkili geçtiğimiz günlerde Konya'ya gelerek film için hazırlık yapmaya başladılar.

Filmde Mevlana rolü için Leonardo DiCaprio ve Şems-i Tebriz rolü içinse Robert Downey Jr. düşünülüyor.

David Franzoni"Mevlânâ’yı Leonardo DiCaprio, Şems-i Tebrizi’yi Robert Downey Jr.’ın oynamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

470062002042400279.jpg

Denildiği gibi çok fazla beyaz kaçıyorlar ama makyaj tekniğiyle benzetebilirlerse neden olmasın... Bir de hangi Mevlana'yı anlatacaklar merak ediyorum, birden fazla Mevlana tanımı var. Bize öğretildiği gibi olağanüstü bir din alimi Mevlana, Allah'a ve kitabına şirk koşan Mevlana, Şems ile yakınlaşmış olan Mevlana... Hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyoruz, fakat Şems ile aralarındaki duygusal bağın abartıldığını düşünüyorum. Umarım filmde öyle bir şey anlatmazlar.

Bu arada yüzde doksan dokuz eminim ki ne Leo ne de Downey JR bu filmde rol almayacak.

Bu film olursa kesin gay filmi olur. :D İyi bir şey çıkacağını sanmıyorum umarım her ikisi de kabul etmez teklifleri.

Bu arada Mevlana'nın hiç siyahi olduğunu hayal etmemiştim nedense.

DiCaprio ve Downey Jr. aynı filmde oynamazlar o kadar bütçeli yapımcı yoktur. :):)

İyi bir Mevlana biyografisi iyi olurdu, yönetmeni belli olsun da hele. :)

Sufi geleneğini batıya anlatacaklarmış

Ben öyle yapacaklarını düşünmüyorum. "Ne olursan ol, yine gel." sözüyle, Şems'in yokluğunda çok üzülen bir Mevlana birleştirilirse ortaya çok kolay bir gay filmi çıkabilir. Ha bu benim görüşüm, yapımcıların günahını almayayım boş yere. :D

Ben öyle yapacaklarını düşünmüyorum. "Ne olursan ol, yine gel." sözüyle, Şems'in yokluğunda çok üzülen bir Mevlana birleştirilirse ortaya çok kolay bir gay filmi çıkabilir. Ha bu benim görüşüm, yapımcıların günahını almayayım boş yere. :D
Tabi dediğin gibi de olabilir :D

Keske bizim yapımcılarımız böyle filmler yapsa ama nerde

Geçen gün ben de görmüştüm bu haberi ama bana bu oyuncuların böyle bir hikaye için toplanacağı pek inandırıcı gelmedi ki senaryoyu bizim istediğimiz şekilde işlemeleri çok zor gözüküyor. Ama bakalım bekleyeceğiz haberleri. Gerçekten beklediğimiz tarzda bir iş çıkarsa takip listesine alırız, gelince de izleriz. :)

Mevlana İslam diniyle cok alakası olmayan biri zaten batılıların bu kadar sahip çıkması bundan . İlimunatin fikir babalarından biridir Mevlana