MERDİVEN 6
Merdiven 6 => 1.Sezon => 1.Bölüm => TVen
https://fav10.net/ff-senaryo-program-etkinlikleri/merdiven-6-1-sezon-2-bolum-tven-196760.html
BÖLÜM 3
Bölüm Oyuncusu: Reytinger
BEŞ YIL ÖNCE
EVLENDİRME DAİRESİ
NİKAH MEMURU: Siz EveN Defterli, hiçbir baskı altında olmadan, kendi rızanızla Prncss.. Soysal’ı eşiniz olarak kabul ediyor musunuz.
HIZIR EveN: Bütün ruhumla, evet.
NİKAH MEMURU: Siz Prncss.. Soysal, hiçbir baskı altında olmadan, kendi rızanızla EveN Defterli’yi eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?
(Yaklaşık otuz saniye geçmiştir, hala cevap vermeyen Prncss.. düşünceli ve üzgün bir şekilde gözleri dalmış bir vaziyette bakmaktadır. Hızır EveN de merakla cevabı beklemektedir. Prncss.. sonunda kararını verir.)
Prncss..: Hayır.
ŞİMDİKİ ZAMAN
Prncss..’İN EVİ
HIZIR EveN:Prncss..’im bugün daha iyi gördüm seni. Çok korktum sana bir şey olacak diye.
Prncss..: Korkma EveN, ben ölecek kadar şanslı değilim. Hem kızımı bırakıp gitmeye hiç niyetim yok.
HIZIR EveN: Belki beni de bırakmak istememişsindir. He kadın?
Prncss..: Asıl sen hala beni nasıl bırakmak istemiyorsun be EveN?
HIZIR EveN: Ben senin yanında nefes alıyorum Prncss.. . Hala anlamıyorsun bunu.
(Prncss.. cevap vermeden minnet dolu gözlerle bakar EveN’e. Hızır EveN’in yüz ifadesi öfkeli bir hale gelir.)
HIZIR EveN: Söyle artık, sana bunu yapan pislik kim. Geberteyim herifi.
FLASHBACK
kvp'NİN ARABASI
(Prncss.. ile kvp, kvp’ın arabasındadır. Prncss..’in yüzü gözü mahvolmuştur.)
kvp: Dediğimi yapmadın bak noldu kadın. Ama sözümü tutuyorum. Nerde lan doğum günü söyle. Seni yetiştiricem.
(Konuşacak gücü olmayan Prncss.. cevap veremez.)
kvp: Söylesene lan, oros.u .
(Daha sonra Prncss.. zor da olsa adresi söyler. Adrese gelen kvp, Prncss..’i arabadan atar ve hızla uzaklaşır.)
ŞİMDİKİ ZAMAN
Prncss..: İsim falan yok EveN. Allah belasını versin o adamın. O pis herif yüzünden elini kana bulamayacaksın.
(EveN ısrar etse de Prncss.. kendisini döven adamın adını söylemez.)
BİR HAFTA ÖNCE-CDLERİN KAYBOLDUĞU GECE
XanTier’UN APARTMANININ ÖNÜ
mrt-06: Allah’tan sana vermiştim kopyalardan birini. Ne bok yerdik yoksa.
(mrt-06’la XanTier, XanTier taki kopya cdyi almak üzere XanTier’un evine gitmiştir apar topar. Merdivenlerden çıkıp dairenin önüne gelen mrt-06’la XanTier kapının açık olduğunu görürler. Heyecan ve korku halinde içeri girerler. XanTier cdyi arar.)
mrt-06: Yok mu?
XanTier: YOK
ŞİMDİKİ ZAMAN
MERDİVEN ALTINDAKİ PARK
mrt-06: Ulan kafayı yicem. Elimizdeki tek koz da gitti. Ne bok yicez lan şimdi!
XanTier: Adamlar ellerini kollarını sallayarak evimize giriyorlar. Bu adamlardan korkulur valla.
mrt-06: Ulan hadi ölen benim kardeşimdi. Benim eve girmelerini anladım da, sende cd olduğunu nasıl öğrendiler.
XanTier:Bu adamların her yerde kulağı vardır. Bir kere senin peşine düştüler mi, her şeyden haberleri olur.
mrt-06: Bu iş bizim sandığımızdan daha karışık ulan. Bu adamlarla nasıl savaşacaz bilmiyorum.
XanTier: İnşallah yarınki görüşmeden bir şey çıkar.
mrt-06: Umarım çıkar. Yoksa ne halt etcez bilemiyorum.
XanTier: Bu Hızır EveN nasıl tak diye ayarlıyor böyle görüşmeyi? Kendi halinde bir adam değil mi bu adam?
mrt-06:EveN abi zamanında polismiş. Birgün ne olduysa apar topar bırakmış mesleğini. Mesleği bıraksa da adamın bir forsu var tabii hala.
XanTier: Eşi, çoluğu, çocuğu yok mu peki?
mrt-06: Valla yok benim bildiğim. EveN abi sır küpüdür. Geçmişi hakkında bilgi vermez.
FLASHBACK-8 GÜN ÖNCE
AYAKKABICI DÜKKANI
AYAKKABICI: Alacağınızı aldınız, yeter gidin artık. Başka bir şey yok dükkanda.
çocuklarduymasın: Bak amca, doğruyu söyle. Başka bir kayıt bulursam yaşlı maşlı demem gebertirim.
AYAKKABICI : Yok gerçekten. Başka hiçbir kayıt yok. Nolur gidin.
çocuklarduymasın: İyi öyle olsun.
(takas’ın adamlarından biriçocuklarduymasın'ın yanına doğru gider.)
adam: Adama sorsana, kayıtları ondan isteyen olmuştur belki.
çocuklarduymasın: (Ayakkabıcnın yalan söylediğini ve kopya cdlerin mrt-06'da ve XanTier'de olduğunu bilir. Kendinden emin.) Sen her şeye burnunu sokma. Kayıtları kimin aldığını biliyorum zaten.
ŞİMDİKİ ZAMAN
KARADUMAN İNŞAAT
(takas bir haftadır sürekli izlediği videoyu tekrar izlemektedir. Keyfi pek yerindedir.)
takas: (çocuklarduymasın'adöner.) :takas ile uğraşmak kolay mı lan! Gelir takas böyle tere yağından kıl çeker gibi elinizdeki tek kozu çat diye alır.
(Tekrar videoyu başlatan takas oldukça keyiflidir.)
ERTESİ GÜN
(mrt-06 ile Hızır EveN cezaevi önündedirler. Tam kapıdan içeri gireceklerdir. O sırada “Durun, beni bekleyin.” Diyen dizi kolik gelir.)
mrt-06: Senin ne işin var burada?
dizi kolik: Ben de gelicem. İşten izin aldım. Destek olmak istedim.
mrt-06: Ne gerek vardı kızım. İşine dön.
dizi kolik: İtiraz yok. Çok konuşma da girelim içeri.
(İçeri girerler. EveN buluşmayı ayarlayan komiserin yanına gider. Sonra mrt-06’ların yanına gelir.)
EveN: Tamam girebilirsin. Bak şu gardiyan seni götürecek.
(mrt-06 gardiyanın yanına doğru gider.)
dizi kolik: Umarım adam bir şeyler öter EveN abi.
EveN: Görecez kızım. Bu arada annen nasıl?
dizi kolik: İyi iyi topladı kendini.
(dizi kolik düşüncelidir. Yapmayı düşündüğü şeyi yapıp yapmamaya karar vermeye çalışır. Sonra kararını verir.)
dizi kolik: EveN abi.
EveN: Efendim?
dizi kolik: Annemi döven şerefsizin kim olduğunu biliyorum.
FLASHBACK-007At’IN ÖLDÜRÜLMESİNDEN İKİ GÜN SONRA
mrt-06'LARIN EVİ
primavera: Şimdi ben 007At’ıma bir daha sarılamayacak mıyım? Nasıl dayanıcam oğlum ben bu acıya?
mrt-06: Aklım almıyor anne, nasıl kıyabildiler kardeşime? Niye?
(O sırada kapı çalar. Gelen dizikolik'tir ve oldukça heyecanlıdır.)
mrt-06:N’oldu, niye nefes nefesesin?
dizikolik: Seni arıyorum deminden beri, ulaşamadım telefondan. Hızır ağabeyi gördüm. 007At’ın katili suçunu itiraf etmiş. Reytinger adında biriymiş. Telefonunu çalmak istemiş, 007At direnince öldürmüş. Hızır ağabeyin polis arkadaşı haber vermiş.
(mrt-06 heyecanlı ve şaşırmış bir şekilde bakakalmıştır.)
ŞİMDİKİ ZAMAN
(mrt-06 yaklaşık on dakika bekletildikten sonra, beklediği şahıs gelmiştir. Şahıs karşısına oturur. mrt-06 bir süre adama bakar. mrt-06’ı tanır adam.)
Reytinger: Ne istiyorsun? Kardeşinin katilini niye ziyarete geliyorsun?
(mrt-06 Reytinger’in dediğini umursamaz bir mimiğe bürünür. Reytinger mrt-06’ya, mrt-06Reytinger’e bakar.)
BÖLÜM SONU
Merdiven 6 => 1.Sezon => 1.Bölüm => TVen
https://fav10.net/ff-senaryo-program-etkinlikleri/merdiven-6-1-sezon-2-bolum-tven-196760.html
BÖLÜM 3
Bölüm Oyuncusu: Reytinger
BEŞ YIL ÖNCE
EVLENDİRME DAİRESİ
NİKAH MEMURU: Siz EveN Defterli, hiçbir baskı altında olmadan, kendi rızanızla Prncss.. Soysal’ı eşiniz olarak kabul ediyor musunuz.
HIZIR EveN: Bütün ruhumla, evet.
NİKAH MEMURU: Siz Prncss.. Soysal, hiçbir baskı altında olmadan, kendi rızanızla EveN Defterli’yi eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?
(Yaklaşık otuz saniye geçmiştir, hala cevap vermeyen Prncss.. düşünceli ve üzgün bir şekilde gözleri dalmış bir vaziyette bakmaktadır. Hızır EveN de merakla cevabı beklemektedir. Prncss.. sonunda kararını verir.)
Prncss..: Hayır.
ŞİMDİKİ ZAMAN
Prncss..’İN EVİ
HIZIR EveN:Prncss..’im bugün daha iyi gördüm seni. Çok korktum sana bir şey olacak diye.
Prncss..: Korkma EveN, ben ölecek kadar şanslı değilim. Hem kızımı bırakıp gitmeye hiç niyetim yok.
HIZIR EveN: Belki beni de bırakmak istememişsindir. He kadın?
Prncss..: Asıl sen hala beni nasıl bırakmak istemiyorsun be EveN?
HIZIR EveN: Ben senin yanında nefes alıyorum Prncss.. . Hala anlamıyorsun bunu.
(Prncss.. cevap vermeden minnet dolu gözlerle bakar EveN’e. Hızır EveN’in yüz ifadesi öfkeli bir hale gelir.)
HIZIR EveN: Söyle artık, sana bunu yapan pislik kim. Geberteyim herifi.
FLASHBACK
kvp'NİN ARABASI
(Prncss.. ile kvp, kvp’ın arabasındadır. Prncss..’in yüzü gözü mahvolmuştur.)
kvp: Dediğimi yapmadın bak noldu kadın. Ama sözümü tutuyorum. Nerde lan doğum günü söyle. Seni yetiştiricem.
(Konuşacak gücü olmayan Prncss.. cevap veremez.)
kvp: Söylesene lan, oros.u .
(Daha sonra Prncss.. zor da olsa adresi söyler. Adrese gelen kvp, Prncss..’i arabadan atar ve hızla uzaklaşır.)
ŞİMDİKİ ZAMAN
Prncss..: İsim falan yok EveN. Allah belasını versin o adamın. O pis herif yüzünden elini kana bulamayacaksın.
(EveN ısrar etse de Prncss.. kendisini döven adamın adını söylemez.)
BİR HAFTA ÖNCE-CDLERİN KAYBOLDUĞU GECE
XanTier’UN APARTMANININ ÖNÜ
mrt-06: Allah’tan sana vermiştim kopyalardan birini. Ne bok yerdik yoksa.
(mrt-06’la XanTier, XanTier taki kopya cdyi almak üzere XanTier’un evine gitmiştir apar topar. Merdivenlerden çıkıp dairenin önüne gelen mrt-06’la XanTier kapının açık olduğunu görürler. Heyecan ve korku halinde içeri girerler. XanTier cdyi arar.)
mrt-06: Yok mu?
XanTier: YOK
ŞİMDİKİ ZAMAN
MERDİVEN ALTINDAKİ PARK
mrt-06: Ulan kafayı yicem. Elimizdeki tek koz da gitti. Ne bok yicez lan şimdi!
XanTier: Adamlar ellerini kollarını sallayarak evimize giriyorlar. Bu adamlardan korkulur valla.
mrt-06: Ulan hadi ölen benim kardeşimdi. Benim eve girmelerini anladım da, sende cd olduğunu nasıl öğrendiler.
XanTier:Bu adamların her yerde kulağı vardır. Bir kere senin peşine düştüler mi, her şeyden haberleri olur.
mrt-06: Bu iş bizim sandığımızdan daha karışık ulan. Bu adamlarla nasıl savaşacaz bilmiyorum.
XanTier: İnşallah yarınki görüşmeden bir şey çıkar.
mrt-06: Umarım çıkar. Yoksa ne halt etcez bilemiyorum.
XanTier: Bu Hızır EveN nasıl tak diye ayarlıyor böyle görüşmeyi? Kendi halinde bir adam değil mi bu adam?
mrt-06:EveN abi zamanında polismiş. Birgün ne olduysa apar topar bırakmış mesleğini. Mesleği bıraksa da adamın bir forsu var tabii hala.
XanTier: Eşi, çoluğu, çocuğu yok mu peki?
mrt-06: Valla yok benim bildiğim. EveN abi sır küpüdür. Geçmişi hakkında bilgi vermez.
FLASHBACK-8 GÜN ÖNCE
AYAKKABICI DÜKKANI
AYAKKABICI: Alacağınızı aldınız, yeter gidin artık. Başka bir şey yok dükkanda.
çocuklarduymasın: Bak amca, doğruyu söyle. Başka bir kayıt bulursam yaşlı maşlı demem gebertirim.
AYAKKABICI : Yok gerçekten. Başka hiçbir kayıt yok. Nolur gidin.
çocuklarduymasın: İyi öyle olsun.
(takas’ın adamlarından biriçocuklarduymasın'ın yanına doğru gider.)
adam: Adama sorsana, kayıtları ondan isteyen olmuştur belki.
çocuklarduymasın: (Ayakkabıcnın yalan söylediğini ve kopya cdlerin mrt-06'da ve XanTier'de olduğunu bilir. Kendinden emin.) Sen her şeye burnunu sokma. Kayıtları kimin aldığını biliyorum zaten.
ŞİMDİKİ ZAMAN
KARADUMAN İNŞAAT
(takas bir haftadır sürekli izlediği videoyu tekrar izlemektedir. Keyfi pek yerindedir.)
takas: (çocuklarduymasın'adöner.) :takas ile uğraşmak kolay mı lan! Gelir takas böyle tere yağından kıl çeker gibi elinizdeki tek kozu çat diye alır.
(Tekrar videoyu başlatan takas oldukça keyiflidir.)
ERTESİ GÜN
(mrt-06 ile Hızır EveN cezaevi önündedirler. Tam kapıdan içeri gireceklerdir. O sırada “Durun, beni bekleyin.” Diyen dizi kolik gelir.)
mrt-06: Senin ne işin var burada?
dizi kolik: Ben de gelicem. İşten izin aldım. Destek olmak istedim.
mrt-06: Ne gerek vardı kızım. İşine dön.
dizi kolik: İtiraz yok. Çok konuşma da girelim içeri.
(İçeri girerler. EveN buluşmayı ayarlayan komiserin yanına gider. Sonra mrt-06’ların yanına gelir.)
EveN: Tamam girebilirsin. Bak şu gardiyan seni götürecek.
(mrt-06 gardiyanın yanına doğru gider.)
dizi kolik: Umarım adam bir şeyler öter EveN abi.
EveN: Görecez kızım. Bu arada annen nasıl?
dizi kolik: İyi iyi topladı kendini.
(dizi kolik düşüncelidir. Yapmayı düşündüğü şeyi yapıp yapmamaya karar vermeye çalışır. Sonra kararını verir.)
dizi kolik: EveN abi.
dizi kolik: Annemi döven şerefsizin kim olduğunu biliyorum.
FLASHBACK-007At’IN ÖLDÜRÜLMESİNDEN İKİ GÜN SONRA
mrt-06'LARIN EVİ
primavera: Şimdi ben 007At’ıma bir daha sarılamayacak mıyım? Nasıl dayanıcam oğlum ben bu acıya?
mrt-06: Aklım almıyor anne, nasıl kıyabildiler kardeşime? Niye?
(O sırada kapı çalar. Gelen dizikolik'tir ve oldukça heyecanlıdır.)
mrt-06:N’oldu, niye nefes nefesesin?
dizikolik: Seni arıyorum deminden beri, ulaşamadım telefondan. Hızır ağabeyi gördüm. 007At’ın katili suçunu itiraf etmiş. Reytinger adında biriymiş. Telefonunu çalmak istemiş, 007At direnince öldürmüş. Hızır ağabeyin polis arkadaşı haber vermiş.
(mrt-06 heyecanlı ve şaşırmış bir şekilde bakakalmıştır.)
ŞİMDİKİ ZAMAN
(mrt-06 yaklaşık on dakika bekletildikten sonra, beklediği şahıs gelmiştir. Şahıs karşısına oturur. mrt-06 bir süre adama bakar. mrt-06’ı tanır adam.)
Reytinger: Ne istiyorsun? Kardeşinin katilini niye ziyarete geliyorsun?
(mrt-06 Reytinger’in dediğini umursamaz bir mimiğe bürünür. Reytinger mrt-06’ya, mrt-06Reytinger’e bakar.)
BÖLÜM SONU
Moderatörün son düzenlenenleri: