Melo ve Selçuk İnan'ın altın dönemi

takas

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
Galatasaray Futbol Takımı'nın bu sezon sergilediği başarılı performansta büyük katkıları olan orta saha oyuncuları Felipe Melo ve Selçuk İnan, adeta altın dönemlerini yaşıyorlar.
İtalya'nın Juventus takımından sezon sonuna kadar kiralanan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, teknik direktör Fatih Terim'in değişmezlerinden biri olarak bu sezon ligde 25'i ilk 11'de olmak üzere, 26 maçta sahaya çıkarken, toplam 2 bin 197 dakika süre aldı.
Özellikle Türk Telekom Arena'da yapılan maçlardaki skorer futboluyla dikkati çeken Melo, sarı-kırmızılı formayla rakip filelere 9 gol gönderirken, bunların 8'ini iç saha maçlarında kaydetmeyi başardı.
Felipe Melo'nun Galatasaray adına ligde attığı 9 gol, kendisinin de kariyer rekoru durumunda. Daha önce İspanya'nın Almeria takımında geçirdiği 2007-2008 sezonunda 39 maçta 7 gol atan Melo, sarı-kırmızılı ekibin son oynadığı Gençlerbirliği maçında rakip fileleri bir kez daha havlandırarak, kariyer gol rekorunu geliştirmeyi sürdürdü.
[h=4]MALİYETİNİ ELEŞTİRENLERİ YANILTTI[/h] Sezon başında özellikle yüksek maliyeti nedeniyle transferi eleştirilen Felipe Melo, ortaya koyduğu performansla fiyatını çabuk unutturdu.
Juventus takımından kiralanan Brezilyalı savunma oyuncusu Felipe Melo, bu sezon takımda en yüksek ücret alan oyuncu olarak dikkati çekti. Galatasaray'da 1 yıl kiralık olarak forma giyecek Melo'nun maliyeti, kendisine ödenecek 3 milyon 300 bin euro garanti ücret ve Juventus'a ödenen 1,5 milyon euro kiralama bedeliyle birlikte 4 milyon 800 bin euroya ulaşıyor. Melo ayrıca, maç başına alacağı 30 bin euro ücretle de yine en yüksek maç başı ücretine sahip futbolcu konumunda.
Galatasaray Kulübü'nün, sezon sonunda 13 milyon euro bonservis ödeme koşuluyla, Felipe Melo'yu satın alma hakkı bulunuyor.
[h=4]SELÇUK HOCASINI YANILTMADI
[/h] Sezon başında teknik direktör Fatih Terim'in transferini en çok istediği futbolculardan olan Selçuk İnan, hocasının kendisine olan bu inancını boşa çıkarmadı.
Trabzonspor'da sözleşmesinin sona ermesinin ardından adı bir çok Avrupa kulübüyle anılan ancak sürpriz bir şekilde sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalayan Selçuk İnan, Fatih Terim'in orta sahadaki değişmez ismi oldu ve takımın beyni olarak görev yapıyor.
Sarı-kırmızılı formayla tamamı ilk 11'de 28 lig maçına çıkan Selçuk, 2 bin 520 dakika sahada kalırken, rakip filelere 9 gol göndermeyi başardı. Özellikle attığı frikik golleriyle dikkati çeken Selçuk, Galatasaray'da uzun süredir eksikliği hissedilen duran top kullanma sorununa da ilaç oldu.
Selçuk İnan'ın Galatasaray'da attığı 9 gol kendisi için de kariyer rekoru durumunda. Daha önce Manisaspor formasıyla geçirdiği 2007-2008 sezonunda 30 maçta 5 gol üreten Selçuk, sarı-kırmızılı ekipte kendi gol rekorunu adeta ikiye katlamayı başardı.
[h=4]BONSERVİSİ ELİNDE GELDİ, DEĞERİNİ ARTIRDI[/h] Trabzonspor'dan bonservisi elinde gelen Selçuk İnan, Galatasaray formasıyla başarılı futbolunu üzerine koyarak sürdürdü ve değerini daha da artırdı.
Sarı-kırmızılı ekiple yıllık 2 milyon euro karşılığı 5 yıllık mukavele imzalayan Selçuk, ayrıca 1 milyon 200 bin euro da imza parası alırken, piyasa değerini ise transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi ''transfermarkt''ın verilerine göre 10 milyon euroya taşıdı.