Melike Şahin - AKKOR | Albüm Kapağı ve Şarkı Listesi

phoebebuffay

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,487
Puanı
609
1731011076569.png

Son dönemin en başarılı ve gözde müzisyenlerinden Melike Şahin merakla beklenen 2.albümü AKKOR'u dinleyicilerle buluşturdu.

"Durma Yürüsene, Ortak, Canın Beni Çekti" gibi albüm öncesi yayınlananan ve listelere damga vurarak, milyonlar dinlenen şarkıları da içinde bulunduran albüm pop ve alternatif türünde 10 şarkıdan oluşuyor. Albümdeki bütün şarkıların söz yazarlığını Melike Şahin tek başına üstlenirken, prodüktörlüğünü ise 4 Grammy ödüllü Martin Terefe üstlendi.

Şarkı Listesi:
1.
Sağ Salim
2. Ortak
3. İfşa
4. Korkmasam Ölürdüm
5. Canın Beni Çekti
6. Beni Ancak
7. Ne Ettim Sana?
8. Durma Yürüsene
9. Napıcam?
10. Burdayım

Albümün Spotify Linki:

• Harika
Reactions: dreamy
Çıktığından beri sıklıkla dinliyorum, gayet başarılı bir albüm. Fakat 10 şarkıdan 3 tanesi önceden yayınlanmıştı. Onlardan daha iyi denebilecek şarkı yok sanki?

Sağ Salim ve İfşa yenilerden favorilerim ama birkaç tur daha dinlemek lazım. Bir iki sefer yarıda kaldı dinlemem o yüzden en çok dinlediklerimi en öne atmış olabilirim. :A

1 hafta sonrası kısa bir yorum yapayım ben de. :A

Yayınlanan 3 single da muhteşemdi zaten.

Yeniler arasında bu muhteşemlikte bir de Sağ Salim var. Özellikle nakaratı aşırı vurucu, Melike'nin bu tarz küllerinden doğrulma, güçlü kadın temalı şarkılarına bayılıyorum zaten. :Z

Beni Ancak buram buram 90'lar kokuyor ama daha yenilikçi bir düzenlemeye sahip. Aşırı enerjik ve harika bir şarkı, konser performansları ile bende daha da yükselecek gibi hissediyorum. Yakın dönem içinde patlamasına da kesin gözüyle bakıyorum, ilk dinleyişimde hit kokusunu almıştım. :A

İfşa sound ve düzenleme olarak müthiş çılgın bir şarkı olmuş, özellikle ilk dinlediğimde ağzım açık kalmıştı. Fazlasıyla deneysel ve yenilikçi bir deneme ama aynı zamanda catchy de...

Korkmasam Ölürdüm ve Ne Ettim Sana da yine oldukça güzel ve etkileyici şarkılar.

Napıcam'ı ilk başta çok sevmiştim, özellikle sound olarak çok iyi ve Billie Eilish tarzı bir şarkı olmuş ama fazla melankolik olduğu için ilk 2 günden sonra benim için skip oldu gibi. Burdayım için de aynısı geçerli. Kaliteli ama melankolik gecelerin şarkıları, bu yüzden çok dinlemeyi tercih etmeyeceğim. :A

Albümün bana göre en iyilerinin Durma Yürüsene ve Ortak olduğunu da ekleyeyim. :A