TRT 1 Mehmetçik Kut’ül Amare - Dizi Yorumları

Bu günlük bölümü zaten geçen haftadan az çok tahmin etmiştim. Olayı daha çok Mehmet'in ayağıyla geçirdiler. Ona rağmen diyaloglar çok sağlamdı.

Eğitim sahneleri için özenli çalışmalar yaptıkları belli oluyor. Asıl konuya haftaya geçiş yapacağız gibi duruyor. Sonunda ordu şeklinde çatışmalar olacaktır.

Bölümün Yıldızı : Geçen hafta herkesin yıldız olduğu dizimizde bu haftanın yıldızı Mehmet'ti.

Yeni baktımda benim geçen haftaki mesajlar neden silinmiş @Harunnn60 üstelik konuda benden alıntıladığın mesajda olmasına rağmen. Yani hakaret yok, küfür yok yani hiçbir şey yok neden siliniyor mesajımlarım. @Yiğitt

Farkında olmadan birinin tavuğuna kışt mı dedik? Gerçekten çok saçma bir hal aldı. Artık mesajlarımızda sebepsiz yere silinir oluyor.

Bu yönetimden umutluyum dedim ki halende umutluyum ama böyle bir şeyin yapılması hoş değil. Üstelik şikayet etmek için önümde bir yol yok. Neyi şikayet edeceğim? En azından böyle haksız yere silinen mesajları şikayet etmek için izlememiz gereken bir yol olmalı. Şikayet edilen bir yol bulamadığım için buraya yazıyorum ki herkes görsün.

Yeni baktımda benim geçen haftaki mesajlar neden silinmiş @Harunnn60 üstelik konuda benden alıntıladığın mesajda olmasına rağmen. Yani hakaret yok, küfür yok yani hiçbir şey yok neden siliniyor mesajımlarım. @Yiğitt

Farkında olmadan birinin tavuğuna kışt mı dedik? Gerçekten çok saçma bir hal aldı. Artık mesajlarımızda sebepsiz yere silinir oluyor.

Bu yönetimden umutluyum dedim ki halende umutluyum ama böyle bir şeyin yapılması hoş değil. Üstelik şikayet etmek için önümde bir yol yok. Neyi şikayet edeceğim? En azından böyle haksız yere silinen mesajları şikayet etmek için izlememiz gereken bir yol olmalı. Şikayet edilen bir yol bulamadığım için buraya yazıyorum ki herkes görsün.

2. Bölüm Diyalogları,

"Tüm gayretimiz vatan için, dini İslam için, Ümmet-i Muhammed için değil midir kumandan." Hüsrev

"Ey ana, ey yar, ey vatan, seferdir bu gittiğim. Gözyaşı dökmeyesin. Hasret çekmeyesin. Boynunu bükmeyesin. Ey cihan, titre. İşittiğin, Mehmetçik'in ayak sesidir. Ey sancak, dalgalan. Hissettiğin, alemi İslam’ın nefesidir. Ey düşman, bekle. Bu gelen, Muhammed’in ordusudur. "Süleyman Askeri

"Gök, düşman yağdırsa, toprak ölüm kussa, deryalar kızıla dönse de ben bu yoldan dönmeyeceğim. Karınca misali İbrahim’e atılan ateşi söndüremesek de safımız belli olsun." Hüsrev oğlu Mehmet

"Ben Harbiye Nazırı Enver… Allah’a yemin olsun ki… Tek varlık gayem, dinim ve vatanım için yaşamaktır… Kanımın son damlasına kadar sömürgecilerin oyunlarını bozmak için mücadele edeceğim." Enver Paşa

"Onlar istiyorlar ki bütün cihan kendilerine köle olsun… Kendilerine hizmet etsin… Bu arzularına engel olduğumuz için de bizden nefret ediyorlar… Biliyorlar ki; Türk hayal edince, bütün cihan değişir." Enver Paşa

"Bizi bugün hayalcilikle suçlayanlar Trablusgarp’a giderken de… Balkan dağlarına çıkarken de… Garb-ı Trakya cumhuriyetini kurarken de aynı şeyi söylüyorlardı." Enver Paşa

"Türk askeri ne kadar acının, kahpeliğin, karanlığın içinde kalsa da haysiyetinden, onurundan ve de vatan sevdasından kat'a vazgeçmez. Türk askeri korku nedir bilmez… Sakın unutmayın zaman az düşman çok! Gazanız mübarek olsun." Süleyman Askeri

1. Bölüm

İttihat ve Terakki, Teşkilat-ı Mahsusa ile kafamı bu ara meşgul ederken, sonradan farkettim ki, bu dizi bu konuyu işliyor. Süleyman Askeri de, Teşkilat-ı Mahsusa'nın reisi. Onun mücadelesini işliyor.

Girişte hemen Süleyman Askeri, arkada Teşkilat-ı Mahsusa bayrakları. Kaan Taşaner olmuş role. Genelde kendisini arka planda görüyorduk ama şimdi ön planda, başrol. Mehmet çok fazla ön plana çıktı, İsmail Ege Şaşmaz canlandırıyor. O gördüğümüz zengin, şımarık imajından sıyrılıp, kahraman imajına bürünmüş. Sakalları bırakınca tanınmaz hale gelmiş. İyi de durmuş rol. Kemal Uçar da olabilirdi mesela role. Bir ara Kemal Uçar mı canlandırıyor diye düşündüm. İlker Aksum da iyiydi.

İlk bölümden çok fazla olay oldu. Mehmet çok hızlı gitti, sonra hızlı söndü. Mehmet ile Sait mücadelesi iyiydi. Süleyman Askeri ile Cox arasındaki mücadelede çok derin geçti. Süre çok uzundu. Dönem dizisi olduğu için yer yer sıktığı oldu ama genel olarak iyiydi diyebilirim.

Mehmetçik Kut'ül Amare 3.Bölüm 2.Tanıtım

Mehmetçik Kut'ül Amare 3.Bölüm 3.Tanıtım

3.Tanıtım muhteşem olmuş. Reytinglere büyük etkisi olacaktır.

Bölümün bazı yerlerini kaçırmıştım. Sabah izledim.

Bölüm son derece muazzamdı. Bazı sahnelerde aksiyon olmamasına rağmen sıkılma olmadı. Mehmet'in ortaya çıkması ve iyileşmesi diziye yeni bir boyut kazandıracaktır.

Bölümün son sahnesinde Mehmet'in, Teşkilat-ı Mahsusa’ya alınmasını hiç beklemiyordum [emoji44] Süleyman Askeri'nin planları çok iyiydi.

Bölümün Yıldızı ise tartışmasız Süleyman Askeri'ydi. Adam resmen rolü yaşıyor ve yaşattırıyor.

4.Bölümün bazı diyalogları,

“Söz veriyorum…Bana hep öğrettiğin gibi Osmanlı bizim göğümüzdür…Bu topraklar yerimizdir…” Zeynep

“Kumandan, sen beni ne sandın. Bin tane oğlum olsun bini de bu vatana feda olsun!” Hüsrev

“Hüsrev oğlu Mehmet Teşkilat-ı Mahsusa’ya hoş geldin…“ Süleyman Askeri

"İngilizleri'de Hainleri de Bu Topraklara Gömücez!" Süleyman Askeri

"Süleyman Askeri - Eğer düşman bizden biri olursa bu kolaylıkla ortaya çıkacak. Fakat asıl soru şu; siz Ömer Bey, devletiniz için hain olmaya hazır mısınız?" Ömer - Bu baş bu devlete feda olsun”

“Ey vatan toprağına buğday tanesi gibi serpilmiş Şehit oğlu Şehitlerimiz… Bu yiğitler olduktan sonra senin ruhun hep şad olacak.” Süleyman Askeri

5.Bölümü yeni bitirdim maalesef :)

Bölüm gerek olarak çok akıcıydı. Mehmet'in Teşkilat-ı Mahsusa’ya katılması ve bazı testlerden geçmesi ve bu testlerin son derece güzel olması giriş kısmını sıkıcılıktan kurtarmış. Mehmet sonunda kardeşini kurtardı ve babasının da görevde olduğunu öğrendi.

Çatışma sahneleri çok iyiydi özellikle Süleyman Askeri ve Cox sahnesindeki çatışma bölümün en güzel yeriydi.

Bölümün Yıldızı ise Süleyman Askeri ve Cox'tu. Cox kötü bir karakter olmasına rağmen savunduğu davadan ödün vermemesi ve gözü kara olması ilerleyen bölümler için yeni bir soluk getirecektir.

Birazdan 6.Bölümdeki savaş sahnesine bakacağım. Umarım iyi çekim yapmışlardır.

Kaan Taşaner dizideki Süleyman Askeri'nin diziden ayrıldığı söyleniyor. Umarım senaryo geriğidir. Onun dışındaki diğer saçma nedenler umarım doğru değildir.

Kadrosu çok iyi. İlk bölümü izleyeceğim. Beklenen tartışmalar başlamış.
İzlemeden tarihi yanlış anlatacaklar diye eleştirmek doğru olmaz. Ama bu tarz dizilerin son 2 senede bir bu kadar çoğalması normal bir durum değil.
Açarsın konusunu bir izleyeni olarak istersen sana bir haber:

TRT paylaşmış: Regaib Kandili Özel Yayını nedeniyle, Mehmetçik Kûtulamâre dizisinin yeni bölümü 29.03.2018 Perşembe günü yayınlanacaktır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz..

Forum İstatistikleri

Konular
176,245
Üyeler
8,560
Son Üye
Ythreadarot