TRT 1 Masumlar Apartmanı - Dizi Yorumları

Seni bu dizinin hayranlarından biri sanıyordum hatta şu karakteri profil fotosu yapmamış mıydın 😱 (b)

1628321006116-ezgi.jpg

Kırmızı Oda'yı da şu sekreter kadın çok gıcık olduğu için izleyememiştim :A
Ben değil @offensive profil fotosu yaptı. :A Sekreterin zaten dizide ağırlığı yok ki olay danışanlarda. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam
Neymiş bu kadar sevilen dizi diye bir bakmak için ilk bölümün 70-80 dakikasını izledim kahvaltıda ne izleyeyim diye düşünürken. Evet sürükleyici bir yapısı var ve oyunculukları çok iyi, her bir oyuncu çok iyi oynamış. Ama süresi aşırı uzun, o yüzden süresi nedeniyle devam edebilmem imkansız gözüküyor. 2 saat 30 dakika, 2 saat 40 dakikalık bölümler, biz o kadar uzun süreli film izlemeye bile üşenirken hele...

Temizlik manyağı diye tabir edilen bir kavram vardı, ilk defa bu dizide net şekilde görmüş olduk. Gerçekten oldukça kötü bir psikolojik hastalık, sanırım OKB denilen şeyin üst modellerinden. Ben de kendime temizlik takıntısı var sanıyordum, meğer pisliğin tekiymişim :A

Şu Farah Zeynep'in nişanlısı olayı da ayrı bir olay. Hem alkolikmiş hem de kızın peşini bırakmıyor, fena da kıskanç. Böyle tipler karakterler yüzünden şu diziyi izleyen insanlar yanlış fikirlere kapılacaktır sıklıkla. Biraz da klişe tabii, kaza sonucu o aşk kıvılcımının ateşlenmesi vb. Kesin taşınacakları ev de o apartmandadır, tesadüf gereği...
Senin bırak bunu Hekimoğlu'na bak bir dakika onun süresi sana uzun gelir :A House MD. bakmadıysan ona bak onun bölümleri 45 dk. Zaten onun uyarlaması Hekimoğlu.

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Neymiş bu kadar sevilen dizi diye bir bakmak için ilk bölümün 70-80 dakikasını izledim kahvaltıda ne izleyeyim diye düşünürken. Evet sürükleyici bir yapısı var ve oyunculukları çok iyi, her bir oyuncu çok iyi oynamış. Ama süresi aşırı uzun, o yüzden süresi nedeniyle devam edebilmem imkansız gözüküyor. 2 saat 30 dakika, 2 saat 40 dakikalık bölümler, biz o kadar uzun süreli film izlemeye bile üşenirken hele...

Temizlik manyağı diye tabir edilen bir kavram vardı, ilk defa bu dizide net şekilde görmüş olduk. Gerçekten oldukça kötü bir psikolojik hastalık, sanırım OKB denilen şeyin üst modellerinden. Ben de kendime temizlik takıntısı var sanıyordum, meğer pisliğin tekiymişim :A

Şu Farah Zeynep'in nişanlısı olayı da ayrı bir olay. Hem alkolikmiş hem de kızın peşini bırakmıyor, fena da kıskanç. Böyle tipler karakterler yüzünden şu diziyi izleyen insanlar yanlış fikirlere kapılacaktır sıklıkla. Biraz da klişe tabii, kaza sonucu o aşk kıvılcımının ateşlenmesi vb. Kesin taşınacakları ev de o apartmandadır, tesadüf gereği...

Bırakma izlemeye devam et çok seveceksin bence :D @Dosi benim psikolojim yerimde ama :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and Dosi
2. Bölüm

Yemek yerken, atıştırırken bir bakayım birkaç dakika daha dedim ama Ezgi Mola öyle muhteşem oynuyor ki resmen tek başına diziyi izleme sebebi bir oyunculuk sunuyor. Oynadığı karakterin hakkını çok ama çok iyi veriyor. Forumda en iyi dizi kadın oyuncusu etkinliği yapılsa sanırım favori ismim kendisi olur, ilk 2 bölüm itibariyle hayran bıraktı doğrusu...

Öte yandan diğer sahneler, özellikle İnci-Han sahneleri biraz baymaya devam ediyor. Hiçbir sahnesini atlamasam da bol bol ileri sarıyorum o boş vakit öldürme sahnelerinde böylece hem zamandan tasarruf edip hem de diziden soğumuyorum. İleri sarma olayı olmasa izlemek mümkün değil zaten bu uzunlukta.

Dizide gerilim teması eksik, çok az gerilim hissediliyor o da Ezgi Mola sahnelerinde anca, hele son sahne.

Gizem unsuru olarak Han'ın şu çöp olayı şimdilik soru işareti. Annelerine ne olduğu, nasıl öldüğü de. İnci'nin annesi de acaba intihar mı etti yoksa kaza mı geçirdi cidden o da belli değil.

Leyla ile Mecnun'un Ömer Ustası dede rolüyle çok iyi oynuyor, aynı Leyla ile Mecnun'daki gibi. Leyla ile Mecnun'un Eylül öğretmeni de Safiye'nin annesi rolüyle çok iyi iş çıkarmış...

Bir de İnci'nin Han'ın yatağına geçtiği sahnede o an öpüşmelerini ve devamını bekledim ama... Ama TRT dizisi olduğu aklıma geldi. TRT dizisi olmasa net orada bir şeyler olurdu, en azından öpüşürlerdi... Dizi boyunca hiç öpüşme sahnesi olacağını sanmıyorum TRT'den dolayı.

• Beğendim
  • İlginç
Reactions: Angelica and Aserat
37.Bölüm

Diziyi izleyemeyeceğim kesin olduğu için son bölüme hızlı hızlı ileri sararak baktım. İlk 2 bölümden çok farklı ve benim için hayal kırıklığı açıkçası. Özellikle Safiye'nin aklı başında birine dönüşmesi hayal kırıklığı yarattı. Şu Tansel Öngel'le filan aşk yaşıyor bir de galiba dizide. Dizi tam aşk dizisine dönmüş, Gülpembe'nin olayı ayrı, Bayram'ın kara sevdası... Resmen herkes aşka boğulmuş dizide. Vıcık vıcık romantizm dedikleri türün tam örneği resmen ne yazık ki...

İnci'nin ölmesi üzücü olmuş.

Türünü sevenler için çok güzel dizi elbette ki, oyunculukları on numara. Ama bana kesinlikle hitap etmedi ve en azından neymiş neyin nesiymiş diye merakımı gidermiş oldum böylece. :A Arada sırada Youtube'da kısa kısa videolara bakarım tabii denk geldikçe...

• İlginç
  • Harika
Reactions: Angelica and Aserat
37.Bölüm

Diziyi izleyemeyeceğim kesin olduğu için son bölüme hızlı hızlı ileri sararak baktım. İlk 2 bölümden çok farklı ve benim için hayal kırıklığı açıkçası. Özellikle Safiye'nin aklı başında birine dönüşmesi hayal kırıklığı yarattı. Şu Tansel Öngel'le filan aşk yaşıyor bir de galiba dizide. Dizi tam aşk dizisine dönmüş, Gülpembe'nin olayı ayrı, Bayram'ın kara sevdası... Resmen herkes aşka boğulmuş dizide. Vıcık vıcık romantizm dedikleri türün tam örneği resmen ne yazık ki...

İnci'nin ölmesi üzücü olmuş.

Türünü sevenler için çok güzel dizi elbette ki, oyunculukları on numara. Ama bana kesinlikle hitap etmedi ve en azından neymiş neyin nesiymiş diye merakımı gidermiş oldum böylece. :A Arada sırada Youtube'da kısa kısa videolara bakarım tabii denk geldikçe...

Vıcık vıcık aşkmı çok ilginç yaa 😱

Ece ve Fulya reklam arasına girince kanalları değiştirirken tekrarına denk geldim. Normalde ilk bölümden başlayıp izleyecektim, ama bir türlü olmadı. Şu sahne vardı açtığımda, Merve Dizdar baya iyiydi.

Emre gerçekten ilginç bir adamsın seni anlamak zor 2 saatlik Servet dizisini izleyebiliyorsun ama Masumlara gelince saati uzun diyorsun gerçekten ilginçsin :A 4 bölüm olursa olsun yine 2 saat izliyorsun emre şaka gibisin :A:A
Her biri 2 saat olan 37 bölümü izlemek ile her biri 2 saat olan 4 bölüm izlemek bir değil. :A

• Güldürdün
Reactions: Angelica