TRT 1 Masumlar Apartmanı - Dizi Yorumları

Yazık üzülüyorum sana.
Yani haftalardır söylüyorum gerçek hikayeyle, kitapla birebir aynı gitme gibi bir zorunlulukları yok. Bir kitapta yer alan hikaye ile her hafta 150 dakika çıkabilir mi sence? Bunu yapan tek dizi de bu değil. Şunu çok iyi biliyorum ki bu dizi değil de çok sevdiğin diğer dizilerin gerçek hikayeden uyarlansaydı ve bağımsız gitseydi böyle konuşmazdın, yine savunurdun MA’daki gibi.

Bu dizi en azından başladığı ayarda, vaat ettiği şekilde gidiyor. MA gibi menajerlerin ve ünlülerin dünyasını anlatacağız vaadinde bulunup sonrasında ergen Beren’in ve derdinin ne olduğu bile belli olmayan Serkan’ın entrikalarını ya da yaz dizisilerinde görülen ergen aşk üçgenine dönüşmedi.

Kapansa ne olacak bu sefer ölmüş olması gereken adamın olmayan karısıyla üçgen yapacaklar.
Bu dizi bir kitap değil, 2,5 saatlik bir görsel şölen. Trajedi ******* Kanlı Oda'da karakterin ismi dahi nasıl değiştiriliyorsa aynı şey burası için de geçerli.

Ne izliyorsun, hayırdır?
@Dosi Kalifat diye bir dizi önerdi, çok sürükleyici çıktı.
1 bölümüm kaldı.

------

Okusam da fikrim aynı olurdu. Ki sipariş verdim, gelince okuyacağım. Sonuçta bu izlediğim ilk kitap uyarlaması ya da gerçek hayattan uyarlama bir iş değil daha önce de okuduğum şeylerin değiştiğini çok gördüm. Eğer seyir zevki yaratıyorsa değiştirmelerinde sorun yok bana göre, tıpkı bu dizideki gibi. Ama sen eleştirmek için eleştiriyorsun. Aynı yapım şirketinin çok sevdiğin diğer dizisinden ve Menajerimi Ara’dan daha çok izlenip gününün değişmesine sebep olduğun için bu kadar kinlisin.

Reactions: Dosi and kerem
Masumlar Apartmanı'nın başlarken vaat ettiği şey Gülben' in her gördüğü erkeğe aşık olmasıysa bayağı o ayarda gidiyor zaten haklısın.
Orijinal hikayeyle benzerliği olmadığını kabul edince kötülemiş olmuyorsunuz merak etmeyin.

Bu dizi bir kitap değil, 2,5 saatlik bir görsel şölen. Trajedi ******* Kanlı Oda'da karakterin ismi dahi nasıl değiştiriliyorsa aynı şey burası için de geçerli.
Karakterin ismini değiştirmek burada yaşananların (üç kız kardeşe erkek kardeş ekleyip onu da başka kıza aşık etmek, ölmüş adamı diriltmek ve bu adamın eşini Safiye'yle onun arasına sokmak, o saf Gülben'i psikopat adayına çevirmek vs.) yanında devede kulak. Gülseren Hanım da kitabı yazarken isimleri değiştirdiğinden bahsediyor.
Ben zaten değişiklik yapmasınlar diye bir şey demiyorum ama bu kadarı da çok fazla.

Ben onu mu diyorum? Gülben’in böyle olmasının sebebini geçenki konuda yazdım. Kız sevgi görmemiş, önemsenmemiş. Ona nasılsın diyen, onu önemseyen, düşünen herhangi birine bir şey hissetmesi çok normal. Benim ve birçok izleyicinin çıkardığı sonuç bu. Bu dizinin vaat ettiği şey birbirinden değişik ya da manyak kardeşlerin hikayesi ve o ayarda gidiyor.

Reactions: Aserat

Başka hikaye olsa ben de bu olayları takmam ama böyle gerçek ve üstelik çok hassas bir konu her değişikliği kaldırmıyor. Zaten yavaş yavaş bundan rahatsız olanların yorumlarını da görüyorum demek ki her değişiklik doğru etki yaratmıyor.

3 sezon Kadın izlemiş birine niye laf anlatıyorsam.

Reactions: Özgür
Ne varmış Kadın'da?

Rahatsız olanların sayısı o kadar fazla değil emin ol.
Seyirci rahatsız olsa oranları düşerdi. Tıpkı Menajerimi Ara’da olduğu gibi.

Ne varmış Kadın'da?
Gerçekten ne var.
Olmayan pek çok şey sayabilirim oysa ama diğerleriyle ilgili bir fikrim yok.

Rahatsız olanların sayısı o kadar fazla değil emin ol.
Seyirci rahatsız olsa oranları düşerdi. Tıpkı Menajerimi Ara’da olduğu gibi.
O muhabbetler daha yeni başladı öyle 1-2 haftada düşmez elbette.
Sezon sonuna doğru görüşelim.

Gerçekten ne var.

Görüşürüz canım.

Gerçekten ne var.

Yine başa sardık.
@phoebebuffay

Kadın senin izlediğin bütün türk dizilerinden daha kalitelidir emin ol.

Reactions: phoebebuffay
Lütfen muhabbete üçüncü şahısları dahil etmeyelim sen tek başına yetiyorsun çünkü.

Mucize Doktor ve Sen Anlat Karadeniz'in (reyting performansı olarak) yanına dahil olur birkaç aya.
O biraz zor.
AB kolay vazgeçmez Masumlar’dan.
Elbet düşüş olur ama baksana haftalıkta en yakın rakibine 3 reyting fark atmış. Kolay kolay bırakmaz zirveyi.

Lütfen muhabbete üçüncü şahısları dahil etmeyelim sen tek başına yetiyorsun çünkü.

Mucize Doktor ve Sen Anlat Karadeniz'in (reyting performansı olarak) yanına dahil olur birkaç aya.
Niye nefret ediyorsun bu kadar Kadın'dan? Sırf UTC'yi rezil ettiği için mi?

Reactions: Aserat
Reactions: Özgür
Valla Gülseren Hanım'ın tecrübesi sayesinde orada malzeme bol o yüzden Masumlar düşünsün.

Olayın o olmadığını bilecek kadar farkındalık sahibisin sanıyordum kendimi yoramayacağım.
İzleyici KO’dan daha çabuk sıkılacak, gör bak.
Meliha ve Alya gibi sağlam hikayeler bile kurtaramayacak sonra.