Mantık

Neferet

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
18
Puanı
259
20 yıl aradan sonra YGS'de çıkarak matematiğin 39 soru üzerinden değerlendirilmesine neden olmuş güzide matematik konusu.bunun yanı sıra kendine has dersi de vardır...

YGS öğrencilerinin fena küfrettiği konudur.
Onlarca kişiyle görüştüm. Bunlardan yalnız biri doğru cevaplamıştı. O da sallayarak tutturmuş :)
YGS'de standart sapma yok deniliyor. Ama öyle birşey varsa katsayısı aşırı yüksek olacaktır.

Abi o soru aslında son derece kolay.Koşullu önermelerin karşıt tersini bilen adam soruya 15 saniyeden fazla harcamazdı.Tabii herkes melül melül baktı aniden görünce karşısında...Hoş,burdan konuşmak kolay,ben olsam belki ben de yapamayabilirdim.Mantığın ciğerini bilsem de idmanlı girmek başka.

Soruya son derece insancıl şekilde yaklaşmaya çalıştım. Dedim bu kesin çok kolaydır. Biraz mantıklı düşüneyim :D İşaretleri ters çevirdim. Ama harfleri de çevirmemiz gerekiyormuş :D

pq,q'p' önermesine yani karşıt tersine denktir.İşaret değişimi vs. gerek yoktu ama bir konu küçümsemenin ne büyük kayıp olduğunu gördük.Umarım artık matematiğin ne derece sadist olduğunu öğretmenler,dershaneler de anlar.