Manda Kaymağı Severmisiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sütaşın ve diğer ürünlerin kaymak adıyla pakette sattıkları ürünler var. Tadı oldukça iyidir ama sanki kaymağın alt tabakasını yağlandırıp satıyorlar. Yani üstünden direkt pakete koymamışlar. Yoğurt gibi görünüyor ama tadı kaymak.

Yoğurt üzerindeki yediğim ile bala sürdüğümün tatlari bana değişik geliyor 😕 Bala sürülenin daha bi yağ tadi var, diğeri yoğurt ağirlikli tatta😕

aynen ama yoğurrt gibi görünüyor tadı kaymak demeyeceksin ona yoğurt gibi görünüyor ama yağ tadı resmen

yağdan bir farkı yok köyde elde yapılan yoğurtların üstünde biriken kaymak tadını hiçbir zaman hazır satılan kaymakta bulamasın alakası yoktur tamamen yağdır

demin sorduğun sorunu cevabıda heee dir
yani bizdede mandaya camış derler durumlar aynı

Azerice ne kafam karıştı.
Sen Azerbaycan'da yaşamıyormusun orada besliyormusunuz?
Yok dedim ya beslemiyoruz.
Apartmanda kalıyoruz biz camış mı besleyelim.
Bir bardak süt için inek besleme mantığı gibi. Köyden gelir genellikle.

Yoğurt üzerindeki yediğim ile bala sürdüğümün tatlari bana değişik geliyor 😕 Bala sürülenin daha bi yağ tadi var, diğeri yoğurt ağirlikli tatta😕

o konuda haklısın hazır yoğurttan ayrılıp markette satılanlarda normalde kaymaktır ama yapılışında içine çok yağ basıyorlar çünkü kaymak az üretilen bişey aynı kaşar peyniri yaparken içine nasıl patates katıyorlarsa burdada kaymağı bollaştırmak için yağla karıştırıyorlar yağ yermiş gibi oluyorsun ismi kaymak ama kaymakla alakası yok

Mis diye de market ürünü var
(hala var mı bilemiyorum/ben görmuyorum)

mis süt ?

Evet mis süt
Nejat İşer'de reklamında oynamiş zamanında

Aynen kaymak markette aslı gibi olmaz.

Hatta çoğu peynir bile. Ama Pınar Labne falan iyi kahvaltılıklar severim onları tületirim.

Kaymak yemiyorum sevmediğim için.