2014 Magic in the Moonlight / Sihirli Ay Işığı | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
2870756.jpg

Sihirli Ay Işığı - Magic in the Moonlight (2014)

Türü: Komedi, Romantik
Yönetmen: Woody Allen
Senaryo: Woody Allen

Oyuncular:
Colin Firth
Emma Stone
Natasha Andrews
Valérie Beaulieu
Peter Wollasch

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Woody Allen bizi bu sefer, 1920'lerin Güney Fransa'sında, psişik güçleri olan Sophie ile Stanley adında bir "İngiliz" arasındaki aşk serüvenine davet ediyor. Usta illüzyonist Stanley, çocukluk arkadaşı Howard Burkan ısrarlarıyla Catledge ailesini malikanelerinde ziyaret etmeyi kabul eder. Asıl amacı, buraya annesiyle birlikte davet edilen genç medyum Sophie'yi gözlemlemektir. Zira hayatını, insanları sahte vaatlerle kandıran medyumların foyalarını ortaya çıkarmaya adamıştır. Ancak Sophie'nin güzelliğine ve cazibesine kapılmamak Stanley için hiç de kolay olmayacaktır...

Filmin Fragmanı

Daha uzun, tam yorum şurada: http://izleryazar.com/magic-moonlight-2014/

Satır başları:

• Film genel olarak pek beğenilmese de benim beklentilerim hala yüksekti ve beklentilerimi karşılayamadı.
  • 1920lerde çekilmiş gibi hoş bir havası var filmin ama senaryo hiç akıcı değil. Özellikle giriş kısmı bir hayli sıkıcı.
  • Emma Stone'un performansı tek kelimeyle harikaydı. Bayıldım, büyük zevk aldım karakterini izlemekten.
  • Colin Firth de iyiydi, diğer oyuncular ne iyi ne kötü...
  • Genel olarak çok iyi bir film değildi ama bittiğinde ardında bir gülümseme bıraktı.
  • Emma Stone'a daha fazla hayran olmak istiyorsanız mutlaka izleyin. :)
6/10

Daha uzun, tam yorum şurada: http://izleryazar.com/magic-moonlight-2014/

Satır başları:

• Film genel olarak pek beğenilmese de benim beklentilerim hala yüksekti ve beklentilerimi karşılayamadı.
  • 1920lerde çekilmiş gibi hoş bir havası var filmin ama senaryo hiç akıcı değil. Özellikle giriş kısmı bir hayli sıkıcı.
  • Emma Stone'un performansı tek kelimeyle harikaydı. Bayıldım, büyük zevk aldım karakterini izlemekten.
  • Colin Firth de iyiydi, diğer oyuncular ne iyi ne kötü...
  • Genel olarak çok iyi bir film değildi ama bittiğinde ardında bir gülümseme bıraktı.
  • Emma Stone'a daha fazla hayran olmak istiyorsanız mutlaka izleyin. :)
6/10
Woody Allen'ın şimdiye kadar kaç filmini izledin ve beğendin?

Toplam 4 filmini izledim. İkisini beğendim (Blue Jasmine, Midnight in Paris), birinden nefret ettim (Annie Hall), biri de eh işte beğendim sayılır (Magic in the Moonlight).
Ben de Annie Hall'dan nefret etmiştim.Yalnız Midnight in Paris'i nasıl beğendin ben başını izlemiştim pek bir olay yoktu hani geçen diyaloglarda önemli değildi ve dayanamayıp yarıda kestim.Sonradan mı gelişiyor olaylar?

Ben de Annie Hall'dan nefret etmiştim.Yalnız Midnight in Paris'i nasıl beğendin ben başını izlemiştim pek bir olay yoktu hani geçen diyaloglarda önemli değildi ve dayanamayıp yarıda kestim.Sonradan mı gelişiyor olaylar?
Çok oldu izleyeli neresinde başlıyordu olaylar hatırlamıyorum ama benim çok hoşuma gitmişti, çok farklı ve hoş bir filmdi bence. :):)

Klasik bir Woody Allen filmlerindendi bence. Güzel sayabilirim filmi. Woody Allan için değilde Emma Stone içinm merakla bekliyordum.

Film konu itibari ile biraz ilgi çekici olsada uzun diyaloglarla meraklandırma işlemini biraz geride bırakmıştı. Donuk bir vaziyette izledim yine ama öyle hayran kaldığım noktalarda varki ki bunların başında yine Dekor ve kostüm geliyordu.
Senaryo oalrak gerçekten sıkılınabilirdi ama arada yakaladığı romantik komedi havasınıda es geçmemeliyim. Beğenerek izlediğim noktalar vardı her tarafı kasvetli ve sıkıcı değildi yani.:X

Film 1920'de geçiyor. Dönemi güzel yansıtmış yine bir Woody Allan klasiği olan kastümlerin şahanliği gözlermizi doyurmuştu. Ben hep hayran kalıyorum bu özelliğine adamın. Seçilen mekanlarda çok güzeldi. Akılda kalacak bir çok nokta vardı bu anlamda.
Daha önce izlediğim 4 Woody Allan filminde olduğu gibi müzikler şahaneydi. Çok dingin bir izlenim vermişti yine.

Ve tabi ki Emma Stone. Gerçekten o muhteşem yüzü, gözleri, gülüşü şahaneydi.:love1: Hayran kalmamak elde değildi. Bazı kısımlarını geriye sarıp sırf Emma için izledim öyle muhteşemdi. O kadar çok yakışmıtı ki filme. Bayılırsınız.

Colin Firth'de rolüne iyi adapte olmuştu ve izlemesini keyifli hale getirmişti. Ama çok sevdiğim biri olmadığı için sıkıntı yok.

Film oyuncular ve kostüm, mekanlar, müzik anlamında doyurucuydu ama sıkıcı repliklerlede bir o kadar kasvetli. Ancak pişman değilim tekrar izleyeceim sahnelerde var. O nedenle

Puanım: 7.5/10