Klasik Mad Men - Dizi Yorumları

değişeceğini zannetmiyorum ama sen beğendiysen bi bildiğin vardır :D
Ekli dosyayı görüntüle 37288

@xemrexxx @destere
968full-jessica-pare%CC%81.jpg

megan ı görsen öyle demezsin :)

dizi 60'ların amerikasını tamamıyla gözler önüne sermekte...çocuklarının yanında, işte, yolda her yerde sürekli sigara içen amerikalılar, emniyet kemeri diye bir şey yok, kadınlara b*k gibi davranılıyor vs. vs.

reklamcılık yeni yeni devreye giriyor, her fikir yepyeni olduğundan inanılmaz prim görüyor. bir psikolog hastasının kocasına neler konuşulduğunu anlatmaktan çekinmiyor. mutsuz ev kadınımız ağzında sigara elinde havalı tüfek komşusunun kuşlarını vurmaya çalışıyor, yahudilerin amerikalılarla ilişkisi "love affair" olarak anılıyor...

sağlam diyaloglar, başarılı oyuncular...

jeneriginin ayrica ele alinmasi gereken bir hos dizi. muzik ayri, rengarenk bir hayatin icinde ucusan dususen draper'li, saul bass ilhamli goruntuler ayri guzel. fast forward'a kiyamiyor insan.

@destere

dizi 60'ların amerikasını tamamıyla gözler önüne sermekte...çocuklarının yanında, işte, yolda her yerde sürekli sigara içen amerikalılar, emniyet kemeri diye bir şey yok, kadınlara b*k gibi davranılıyor vs. vs.

reklamcılık yeni yeni devreye giriyor, her fikir yepyeni olduğundan inanılmaz prim görüyor. bir psikolog hastasının kocasına neler konuşulduğunu anlatmaktan çekinmiyor. mutsuz ev kadınımız ağzında sigara elinde havalı tüfek komşusunun kuşlarını vurmaya çalışıyor, yahudilerin amerikalılarla ilişkisi "love affair" olarak anılıyor...

sağlam diyaloglar, başarılı oyuncular...

jeneriginin ayrica ele alinmasi gereken bir hos dizi. muzik ayri, rengarenk bir hayatin icinde ucusan dususen draper'li, saul bass ilhamli goruntuler ayri guzel. fast forward'a kiyamiyor insan.

@destere
harika bir yorum ..
sigara konusu çok ilginç herkesin ağzında sigara fosur fosur çekiyorlar her diziye başlayışta dizinin ortasında ve sonunda sigara molası vermek zorunda kalıyorum öyle iştahlı çekiyorlarki insanın içtikçe içesi geliyor :)
oyunculuklar gerçekten süper o dönemin amerikasını tam olarak yansıtmış .. zencilerin 1960 larda bile pek bir hak sahibi olmadıklarını bu diziyle öğrendim desem yalan olmaz ..
reklamcılık sektöründede diğer sektörlerde olduğu gibi kadınlara pek söz hakkı vermiyorlar ama kadınlar dişli haklarını söke söke alıyorlar almasını biliyorlar saygıyı hak ediyorlar bizdekiler gibi kocamdır ister sever ister gömer diye bir havada değiller :)

bu sezon bitiyor diye uzun süre ara vermiştim diziye

7x3. bölüm
her zamanki gibi muhteşemdi
megan ı görmek bile beni mutlu etti :)

don kendi şirketine roger ın katkılarıyla tekrar dönüş yaptı
don la megan arasındaki soğukluk devam ediyor
don un eski karısı kılllıklarına devam ediyor kendi çocuğuna karşı davranışları çok itici

bu sezon bitiyor diye uzun süre ara vermiştim diziye

7x3. bölüm
her zamanki gibi muhteşemdi
megan ı görmek bile beni mutlu etti :)

don kendi şirketine roger ın katkılarıyla tekrar dönüş yaptı
don la megan arasındaki soğukluk devam ediyor
don un eski karısı kılllıklarına devam ediyor kendi çocuğuna karşı davranışları çok itici
Don eski karısı sarı kız mı ?

7x 4 . bölüm

bu bölümde don un tekrar şirkete alışma dönemini izledik

koskoca don drapper a peggy nin yardımcıılığını verdiler don ilk başta işi sersede bölüm sonunda tekrar işe dört elle sarılması gerektiğini anladı bu don salağı, peggy ile evlense muhteşem ikili olur.. megan da bana kalır :)

Don eski karısı sarı kız mı ?
aynen dizide ismi betty francis,
senin january jones... çok kıl hareketler yapıyor :)

7x 4 . bölüm

bu bölümde don un tekrar şirkete alışma dönemini izledik

koskoca don drapper a peggy nin yardımcıılığını verdiler don ilk başta işi sersede bölüm sonunda tekrar işe dört elle sarılması gerektiğini anladı bu don salağı, peggy ile evlense muhteşem ikili olur.. megan da bana kalır :)

aynen dizide ismi betty francis,
senin january jones... çok kıl hareketler yapıyor :)
Diğer kadınlarda ondan aşağı değil ama
Joan , sonra Hürreme benzeyen kadın
Megan daha gelmedi onu bilmiyorum :)

7 x 5. bölüm

harika bir bölümdü mükemmeldi, keşke bu dizi bir bir on sezon daha sürseydi ama ne yazıkki bu sene son senesi ..

@xemrexxx bu bölümde üçlü yaptılar :))

michael adındaki karakter bölüme damgasını vurdu reklamcılıkta bir deha olmak kolay değil vatandaş kafayı sıyırdı önce tutup peggy i öpmeye çalışması sonra gelip peggy bir kutu içinde hediye verişi , peggy nin kutuyu açınca havaya zıplayışı güzel sahnelerdi , michael memesinin ucunu kesip kutuya koyup peggy e hediye etmişti :) sonu tabiki tımarhane oldu
diğer ilginç bir sahne ise megan ın don drapper ı hamile stephanie den kıskanması ve don u elde etmek için arkadaşı amy ile birlikte donla üçlü grup yapması bölümün en sıradışı olayıydı:)
@Harunnn60 un favorisi betty nin ise kocası henry ile sorunları var gibi.. betty kırk koca değişsede mutlu olmaz kadının davranışları kusurlu :)
don şirkette kendsine tuzak kuran cutler ve lou nun planlarını boşa çıkardı , don dan kurtuluşları yok adam hem karizmatik hemde zeki :)

Diğer kadınlarda ondan aşağı değil ama
Joan , sonra Hürreme benzeyen kadın
Megan daha gelmedi onu bilmiyorum :)
zaten megan geldikten sonra hayat durur :) bende öyle oldu, kadın muhteşem bişey :)

7x 6 . bölüm

don drapper ile peggy olson un dans sahnesi duygusal yönden etkileyici bir bölümdü
bu diziyi izleyenlerin çoğunluğunda olduğu gibi bende don la peggy nin final bölümünde evlenmelerinden yanayım , yakışıyorlar birbirlerine
bu şekilde megan da bana kalmış olur :))

burger reklamı için peggy sorumluydu ama çok bocalamaya başladı imdadına don yetişti , ikili arasında geçen konuşmalar ve dansla biten sahne etkileyiciydi .
pete boşanmak üzere olduğu karısı trudy arasındaki problem devam ediyor ?
bob adlı yuvarlak oğlan joan a evlenme teklif etti ama reddedildi tabi joan malzemesi yerinde erkek arıyor bob daysa pek bişey yok @xemrexxx nin gül ağasına benziyor :)

frank sinatranın my way adlı şarkısı eşliğinde dans bir başka güzel oluyormuş :)

@Çiğdem- senin favorin don drapper la benim peggy dansediyor gel sen don u kap git? peggy ide ben kapim :)

Son düzenleme:
7 x 5. bölüm

harika bir bölümdü mükemmeldi, keşke bu dizi bir bir on sezon daha sürseydi ama ne yazıkki bu sene son senesi ..

@xemrexxx bu bölümde üçlü yaptılar :))

michael adındaki karakter bölüme damgasını vurdu reklamcılıkta bir deha olmak kolay değil vatandaş kafayı sıyırdı önce tutup peggy i öpmeye çalışması sonra gelip peggy bir kutu içinde hediye verişi , peggy nin kutuyu açınca havaya zıplayışı güzel sahnelerdi , michael memesinin ucunu kesip kutuya koyup peggy e hediye etmişti :) sonu tabiki tımarhane oldu
diğer ilginç bir sahne ise megan ın don drapper ı hamile stephanie den kıskanması ve don u elde etmek için arkadaşı amy ile birlikte donla üçlü grup yapması bölümün en sıradışı olayıydı:)
@Harunnn60 un favorisi betty nin ise kocası henry ile sorunları var gibi.. betty kırk koca değişsede mutlu olmaz kadının davranışları kusurlu :)
don şirkette kendsine tuzak kuran cutler ve lou nun planlarını boşa çıkardı , don dan kurtuluşları yok adam hem karizmatik hemde zeki :)

zaten megan geldikten sonra hayat durur :) bende öyle oldu, kadın muhteşem bişey :)
Betty bir tek ben mutlu edebilirim sadece :F

7x 6 . bölüm

don drapper ile peggy olson un dans sahnesi duygusal yönden etkileyici bir bölümdü
bu diziyi izleyenlerin çoğunluğunda olduğu gibi bende don la peggy nin final bölümünde evlenmelerinden yanayım , yakışıyorlar birbirlerine
bu şekilde megan da bana kalmış olur :))

burger reklamı için peggy sorumluydu ama çok bocalamaya başladı imdadına don yetişti , ikili arasında geçen konuşmalar ve dansla biten sahne etkileyiciydi .
pete boşanmak üzere olduğu karısı trudy arasındaki problem devam ediyor ?
bob adlı yuvarlak oğlan joan a evlenme teklif etti ama reddedildi tabi joan malzemesi yerinde erkek arıyor bob daysa pek bişey yok @xemrexxx nin gül ağasına benziyor :)

frank sinatranın my way adlı şarkısı eşliğinde dans bir başka güzel oluyormuş :)

@Çiğdem- senin favorin don drapper la benim peggy dansediyor gel sen don u kap git? peggy ide ben kapim :)
hahahahha tamam paylaşırız cnm hahah :F:F:F

betty toptan senin olsun :)
hanı bazı kediler olur ya önce yavrusunu doğurur üç ay besleyip büyütür sonra dönüp yavrusunu yer :) senin betty o tür annelerden :)

baktın don karizmatik adam anında kaptın adamı :)
yalnız ben peggy nin üstüne megan ıda almak istiyorum peggy tek başına yetmez :)
Destere elinden gelse Betty öldüreceksin resmen :)
Betty hangi biriyle uğrassin sürekli aldatan don mu ? Yoksa yaşlı amcayla mi ?
Kadın artık özgürlük ıstiyor

7x7 . Bölüm

bu bölüme yorum yaptım sanıyordum ama yapmamışım son sezonun ilk yarısının son bölümüydü artık herşeyin yavaş yavaş belli olduğu ve kadrodan bir kişinin ayrıldığı üzücü bir sezondu gerçi ölen adamı pek sevmezdimde yinede kadrodaki her karakter değerli bence heleki
ihtiyar berth cooper ın son sahnede söylediği şarkı güzeldi adam öldükten sonrada don drapper ın aklından çıkmadı :)

don drapper la peggy nin (bunları hep birbirine yakıştırmışımdır ama bir türlü istediğim gibi gitmemiştir ilişkileri :) )
son iki bölümde birbirleriyle anlaşmalaı don un peggy e sunum için yardım ettiği sahneler güzeldi peggy de beklendiği gibi çok başarılı oldu bu işte

yıl 1969 aya neil armstrong un ayak basışıyla alakalı sahnelerde amerikan halkının 100 çeşit farklı etnik gruplardan oluşmasına rağmen ulusal başarılarda nasıl aynı heyecanı yaşadığını görmek değişik bir duygu bu konuda amerikalılardan örnek almalıyız bence her renkten her çeşit insanın ortak heyecana katılımı harika gözüküyor :)

yalnız orda da ergen oğlanın dediği lafı duyunca bizdeki ergenler aklıma geldi? demekki ergenlik dünyanın heryerinde aynı çeşit lafların yumurtlanmasına neden oluyor:) oğlancık milletin tv de heyecanla aya ilk ayak basışı seyrettiği sırada '' ne gerek vardı 25 milyar dolarımız uçup gitti demesi '' güzel sahneydi :))

bert cooper ın ölmüş olması don draper ın şirketten atılmasına yol açar diyordumki , roger, don draper dan yana tavır aldı zaten ne kadar kavğa etselerde anlaşamazlarsada adamların birbirine sırt çevireceklerini sanmıyordum tek beni hayal kırıklığına uğratan kızıl füzyon oldu.. kadın cutler denen dallamadan yana tavır aldı :)

şimdilik durumlarda bir netlik yok umarım sezon finalinde don draper ın yıkılışını izliyor olmayızda başarısını kutluyor oluruz :)

tabiki megan harika kadın her gözüktüğünde moralim düzeliyor:)

@Harunnn60 senin betty (january ) bozuk genlerini kızı sally e de geçirmiş, kızıda çok uyuz bir tip oldu çıktı :)

dün yayınlanan bir çok dizinin altyazısı çıktı mad men in 7x8. bölümü hala çıkmadı bakalım bir hafatya yayınlanırsa şanslıyız :)

7x8. Bölüm

don draper ı bıraktığımız gibi bulduk adamın huyu değişmedi bir türlü uçanı kaçanı yakalıyor her türlü :) peggy kendisine stivie adlı yeni bir sevgili buldu bakalım bu ne kadar sürecek,

1x1

2021'in benim için Mad Men yılı olacağını daha önceden ilan etmiştim. Başlama vakti geldi. :)

Aslında 8.5 yıl önce dizinin ilk sezonunu izlemiştim ve fena bulmamama rağmen devam etmemiştim. O günden bu yana yüzlerce dizi izledim. 1960'lı yıllar Amerika'sına çok daha hakim hale geldim. New York'u gördüm. En önemlisi de iş hayatına dahil oldum. Yani diziyi izlemek için zamanı gelmişti. :) Başlamışken de ilk sezonu da çok hatırlamadığım için ilk sezonu da yeniden izlemeye karar verdim...

Güzel bir açılıştı. İlk bölüm hem reklamcılık konusu için iyi bir girişti hem de karakter tanıtımları çok iyi yapılmış. Kumral saçlı çömez reklamcıya yeniden aşırı gıcık olmam için ilk bölüm yeterli oldu. :A

Hem sigara üzerinden reklamcılık eleştirileri iyiydi hem de o dönem kadınların toplum içindeki statüsüne vurgusu iyiydi. Tabii Peggy'nin ilk bölümden yaptığı o hamle ne kadar gerekliydi tartışılır. Peggy'nin daha masum bir karakter olmasını isterdim.

8/10

1x2

İlk bölümün biraz altındaydı ama kalitesini hissettiren bir bölümdü yine. Karakterleri biraz daha derinlemesine tanımış olduk. Özellikle ilk bölüm üzerinde pek durulmayan January Jones'un karakterini biraz daha yakından tanıdık. Nixon seçim kampanyasıyla ilgili konu da ilgi çekici olacak gibi.

7/10

1x3 1x4

3. bölüm kızıl saçlı komşuyla tanıştığımız bölümdü. O dönemin fotoğraf makinesinin kullanımının gözüktüğü sahneye bayıldım. +1 puan getirdi.

4. bölüm Alison Brie çıktı, ben şok. :) Ya tamamen unutmuşum bu dizideki varlığını ya da ilk izlediğimde Community'yi izlemediğimden tanımıyordum... Bölüm yer yer epey sıkıcılaştı ancak Pete ile ilgili gelişmelerin olduğu kısım muhteşemdi. Zevkten dört köşe oldum. :A

8/10 8/10

1x5 1x6

5. bölüm Don'un gizemli tarafıyla ciddi bilgiler edindiğimiz önemli bir bölüm oldu. Şu ana kadar en iyi bölümdü. Bu arada Pete yine Pete'liğini gösterdi. :A

Hala yaşadıklarını tam bilmiyoruz ama anlaşılan annesiz, babasız kötü bir ortamda büyümüş ve orayı terk etmek istemiş. Muhtemelen bu duygusuz görüntüsünün arkasında da buradaki geçmişi yatıyor...

6. bölüm bir öncekinin altındaydı. Peggy'nin zeka belirtileri göstermeye başladığı bölüm oldu. Çok fazla metres sahnesi vardı. Öpüşüp koklaşma oranı düşer umarım ilerleyen bölüm ve sezonlarda. :A

9/10 8/10