Müziğin Yolculuğu 6.Bölüm (1999 Yılının En Hit 20 Parçası)

Çiğdem

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
123,756
Puanı
1,060
proxy.php

Herkese 99 yılından merhabalar yine sizler için yılın en hit 20 şarkısını hazırladım keyifli dinlemeler:Z

Ebru Yaşar - Seni Anan Benim İçin Doğurmuş : Kral Tv Müzik Ödüllerinde yılın şarkısı seçilen parça , en iyi Beste ödülünüde alırken, Ebru'da Arabesk, Fantazi Kadın ödülünü kazandı. Klibte İbrahim Tatlıses'de yer almıştır.

Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm : İlk albümünde ilgi görmeyen şarkı yeni kilibiyle ismini taşıyan yeni albümünde tekrar piyasaya sürüldü ve tam anlamıyla patlama yaşadı,Kral Tv Ödüllerinde Murat, Rock Erkek ödülü alırken, şarkı ayrıca , en iyi söz, beste, yılın şarkısı ve en iyi çıkış yapan erkek gibi bir çok dalda'da kendine yer bulmuştur. o dönem hergün intihar ölüm haberleri gelirken, bu fatura murata kesilmiş tepki çekmiştir klibte yasaklanmıştır. Murat müzik dünyasına sonrakı yıllar küsmüştür.

Serdar Ortaç - Asrın Hatası : Şarkı yıla damga vururken, Serdara Kral Tv Ödüllerinde Pop Erkek ödülünü kazandırmıştır. Ayrıca yılın Şarkısı dalında'da yaırşmıştır.

Sertab Erener - Vur Yüreğim : Şarkı Kral Tv Ödüllerinde Sertaba Pop Kadın ödülünü kazandırırken, En İyi Söz ödülünülüde almıştır.

Kıraç - Bir Garip Aşk Bestesi : 2.Albümüyle patlama yaşayan Kıraç, Bir Garip Aşk Bestesi isimli şarkısıyla hayran kitlesini arttırmış, ve sağlamlaştırmıştır.

Ayna - Gelincik : Üst üste,3. Kez Kral Tv Ödüllerinde en iyi grup seçilip,başarılarına devam etmişlerdir.

Ciguli - Binnaz : Kral Tv Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek ödülünü alırken, renkli bir şarkı olan Binnaz tam anlamıyla yıla damga vurmuştur. Şarkıcıya tekrardan Allah rahmet eylesin.

Kenan Doğulu - Ben Güzelden Anlarım : Yine hit bir şarkı çıkarmayı başaran Kenan bu sefer kısa saçlı yeni bir tarzla gelmiştir . ama Kral Tv Ödüllerinden yine Pop Erkek ödülünü alamamıştır.

Serdar Ortaç - Bilsemki : Albümün isminide taşıyan şarkı, Serdarın en iyi slowlarından biridir, ve şarkıya Asrın Hatasında olduğu gibi yine Pınar Kobak vokal yapmıştır.

Sertab Erener - Yanarım : Albümün çıkış parçası olan şarkı,Sertabında en önemli parçalarındandır.

Kıraç - Gidiyorum : Şarkıcı bu şarkıyla Kral Tv Ödüllerinde, Rock Erkek dalında yarışmıştır.

Alişan - Var Ya : Yıla büyük damga vuran şarkı 99 senesini tam anlamıyla sallamıştır. Buna rağmen şarkıcı Kral Tv Ödüllerinde Arabesk Erkek ödülünü kazanamamıştır.

Deniz Seki - Zor Mu : Yılın önemli şarkılarından olurken Kral Tv Ödüllerinde şarkıcı Pop Kadın dalında yaırşma başarısı göstermiştir.

Hatice - Firayda : Yılın eğlenceli ve ses getiren şarkılarından olmuş, Şarkıcı, Yılın Çıkış Yapan Kadın dalında yarışma başarısı göstermiştir.

Hilal Cebeci - Köylü Güzeli : Şarkıcı Kral Tv Ödüllerinde Çıkış Yapan Kadın ödülünü kazanmıştır.

Şebnem Ferah - Bugün : Kral Tv Ödüllerinde Rock Kadın ödülünü kazanırken, Şebnem, bu şarkısınıda ablası için yazmıştır.

Nadide Sultan - Anonim türkü ile başarı göstermiş, albümü kendisi adına en çok satan olmuştur.

Asya - Pişmanım : 3.albümünün önemli şarkılarından olmuş. Şarkıcı Pop Kadın dalında yarışmıştır.

Ferda Anıl Yarkın - Yaralıyım : 96yılından sonra Pop Erkek dalında tekrar yarışmış kazanamamıştır.

Ferdi Tayfur - Bağ Bozumu : 3. Kez Kral Tv Ödüllerinde en iyi Arabesk, Erkek seçilmeyi başarmıştır.
proxy.php

@Bully @GunesinOglu @hayret bi şey @denizz19 @Billy Kane @EFE UYSAL @vadikızı @Tolstoyevski @EnveR @cookies @sürgünüm @xemrexxx @Harunnn60 @Tzira @soo @Forumdash @MEnes @Doğu @destere @OzaN @Yiğitt @tolgab @turkuazz @eskici @DarkLeqenD @S.G.A.T. @MayısKralı @gözlemci @Felon

Son düzenleme:
ayy ne çekmiştim ben bu binnaz şarksıından yaa ilk okulda çocuklar şarkıcı karısı çiğdem kumarcı karısı çiğdem diye dalga geçiyorlardı hahahha daha doğrusu kızlarla o dönem bu şarkı üzerinden dalga geçilirdi çocukluk işte :F :F :F

Yine unutulmaz şarkılar var tabii ama çok da parlak bir yıl değil. Son iki sırayı zordan seçtim mesela. :) Bu Akşam Ölürüm ve Binnaz özellikle çok patlamışlardı. Vur Yüreğim sonradan klasikleşti? Kenan Doğulu, Serdar Ortaç ve Ebru Yaşar'ın şarkıları da kendilerinin en büyük hitlerinden. :)

Yukarıda yazılılardan Top 10'um şöyle:

1. Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm
  2. Ciguli - Binnaz
  3. Sertab Erener - Vur Yüreğim
  4. Kenan Doğulu - Ben Güzelden Anlarım
  5. Serdar Ortaç - Asrın Hatası
  6. Serdar Ortaç - Bilsem Ki
  7. Ebru Yaşar - Seni Anan Benim İçin Doğurmuş
  8. Ayna - Gelincik
  9. Alişan - Var Ya
  10. Deniz Seki - Zor Mu

Sertab Erener - Yanarım

Ah ne güzel bir şarkı böyle! Melankolik bir havada böyle. Dinleyince hem hüzün hem bir eğlence basıyor beni. :love1: Önceden baya dinlerdim..
Ayrıntılı yorumu daha sonra yaparım. :D

Sertab Erener - Vur Yüreğim bana kalsa Sertab'ın en iyi şarkısıdır, Sertab'ın sesini kanıtladığı şarkıdır. Allstarda finale kalsaydım kullanacaktım. :D

Çok iyi bir sene değil, hatta bazı şarkıları doğru dürüst hatırlamıyorum bile, örneğin Köylü Güzeli denince aklıma hep Hakan Peker'in şarkısı geliyordu, Hilal Cebeci'nin öyle bir şarkısı olduğunu hatırlamıyordum. :D

Çok başarılı şarkılar bulunuyor Burdada.Sertabın listede tartışmasız ilk sırada olacağı bir liste olmuş:) detaylı yorumumu ve listeyi ayrıca daha sonra yapacağım:)

Çok kötü şarkılar ve şarkıcılar varmış. En berbat yıl diyebilirim. Bu akşam ölürüm baya patlamıştı yalnız. Hatta şarkının insanları intihara sevkettigine dair haberler hatırlıyorum. Sertab Erener'in listedeki iki şarkısı ve Asya'nin ve Ayna'nin şarkıları haricinde videoları tiklamadim bile.

Emeğine sağlık

serab erener,kıraç ve serdar ortaç damga vurmuş gibi :D

bu arada @Çiğdem- destereye seni anan bnm için dğurmuş şarkısını gönderirken @destere de çikinellaya binnaz şarkısını gönderiyor arkadaşlar:A @Harunnn60 @Doğu @MEnes @vadikızı @cookies @Bully
Çok kötü şarkılar ve şarkıcılar varmış. En berbat yıl diyebilirim. Bu akşam ölürüm baya patlamıştı yalnız. Hatta şarkının insanları intihara sevkettigine dair haberler hatırlıyorum. Sertab Erener'in listedeki iki şarkısı ve Asya'nin ve Ayna'nin şarkıları haricinde videoları tiklamadim bile.

Emeğine sağlık
Çok başarılı şarkılar bulunuyor Burdada.Sertabın listede tartışmasız ilk sırada olacağı bir liste olmuş:) detaylı yorumumu ve listeyi ayrıca daha sonra yapacağım:)
Sertab Erener - Yanarım

Ah ne güzel bir şarkı böyle! Melankolik bir havada böyle. Dinleyince hem hüzün hem bir eğlence basıyor beni. :love1: Önceden baya dinlerdim..
Ayrıntılı yorumu daha sonra yaparım. :D
Yine unutulmaz şarkılar var tabii ama çok da parlak bir yıl değil. Son iki sırayı zordan seçtim mesela. :) Bu Akşam Ölürüm ve Binnaz özellikle çok patlamışlardı. Vur Yüreğim sonradan klasikleşti? Kenan Doğulu, Serdar Ortaç ve Ebru Yaşar'ın şarkıları da kendilerinin en büyük hitlerinden. :)

Yukarıda yazılılardan Top 10'um şöyle:

1. Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm
  2. Ciguli - Binnaz
  3. Sertab Erener - Vur Yüreğim
  4. Kenan Doğulu - Ben Güzelden Anlarım
  5. Serdar Ortaç - Asrın Hatası
  6. Serdar Ortaç - Bilsem Ki
  7. Ebru Yaşar - Seni Anan Benim İçin Doğurmuş
  8. Ayna - Gelincik
  9. Alişan - Var Ya
  10. Deniz Seki - Zor Mu
aa @OzaN burdan cevap vereyim grup laçin bekar gezelimi 98 yılına tercih etmeme şeyim olmadı bende kendimi kınıyorum tamamen gözümden kaçmış :( 99 yılını hazırlarken gözüme çarptı inş yılı geçmemiştir dedim ama geçmiş olsun dedim sonra :F

@Harunnn60 @turkuaz bekliyor olucam listelerinizi :A

@xemrexxx ahah ayy zaten seni anan benim içindoğurmuş şarkısında ibrahimi görünce ve bu şarkının ona söylendiğini hatırlayınca tekrar şarkıdan soğudum ve destere ye hediye ediyorum bende ibrahim gibi birşey oda :F

@soo video bilgisinede ekledim hergü şukadar kişi öldü şarkıdan intihar etti haberlerinden geçilmiyordu ve olayı murata yıktılar adam ne çekti vlla klib yasaklanmıştı murat sonradan ona yapılanlar yüzünden müzik dünyasına ara vermişti zaten :(

aa @OzaN burdan cevap vereyim grup laçin bekar gezelimi 98 yılına tercih etmeme şeyim olmadı bende kendimi kınıyorum tamamen gözümden kaçmış :( 99 yılını hazırlarken gözüme çarptı inş yılı geçmemiştir dedim ama geçmiş olsun dedim sonra :F

@Harunnn60 @turkuaz bekliyor olucam listelerinizi :A

@xemrexxx ahah ayy zaten seni anan benim içindoğurmuş şarkısında ibrahimi görünce ve bu şarkının ona söylendiğini hatırlayınca tekrar şarkıdan soğudum ve destere ye hediye ediyorum bende ibrahim gibi birşey oda :F

@soo video bilgisinede ekledim hergü şukadar kişi öldü şarkıdan intihar etti haberlerinden geçilmiyordu ve olayı murata yıktılar adam ne çekti vlla klib yasaklanmıştı murat sonradan ona yapılanlar yüzünden müzik dünyasına ara vermişti zaten :(
İntihar eden olmuş mu yani?(b)

İntihar eden olmuş mu yani?(b)
çok bilgi kirliliği var cnm klib den bir süre sonra 17 kişi falan intihar etti diye söylendi sonra hemen hemen ehrgün şuakdar kişi intihar ediyor diye hergün sayılar söylenmeye baslandı ve bunu murata yıktılar insanları sen intihara sürüklüyorsun diye adamı katil damgası krudular resmen sonra uzun bir süre müziğe ara vermişti bak reha muhtar nasıl yükleniyor adama
:F :F :F

çok bilgi kirliliği var cnm klib den bir süre sonra 17 kişi falan intihar etti diye söylendi sonra hemen hemen ehrgün şuakdar kişi intihar ediyor diye hergün sayılar söylenmeye baslandı ve bunu murata yıktılar insanları sen intihara sürüklüyorsun diye adamı katil damgası krudular resmen sonra uzun bir süre müziğe ara vermişti bak reha muhtar nasıl yükleniyor adama
:F :F :F
Ne garip bir milletiz biz. :A

@Çiğdem- gercekten intihar eden var mi bilmiyorum ama dediğin gibi çok bilgi kirliliği vardı. Şarkı yasaklandı falan diye hatırlıyorum bir dönem. Cidden komik gülermiş

@Çiğdem- gercekten intihar eden var mi bilmiyorum ama dediğin gibi çok bilgi kirliliği vardı. Şarkı yasaklandı falan diye hatırlıyorum bir dönem. Cidden komik gülermiş
Ne garip bir milletiz biz. :A
ayy murat kekilli ilçemiz görelemize gelmişti ilk defa bukadar ünlü birisi geldi diyebilirim videosunu çekmiştim şimdi baktımda 6 temmuz 2013 yılıymış 3 yıl geçmiş şaka gibi duygulandım :( :( :(
@OzaN @xemrexxx @Bully @turkuazz

Murat'a çok yüklenmişlerdi şarkısı için ayrıca şarkı için intihar edildi sözleri çok dolaşıyordu dediğiniz gibi ortada bilgi kirliliği çok olmuştu

İyi bir yıl olmuş bence, oldukça beğendiğim şarkılar mevcut. :D Eline sağlık @Çiğdem- bu etkinlik duyduğumuz ama adını bilmediğimiz şarkıları öğrenme bakımından da çok iyi oldu. :D

99 yılı Serdar'ın en verimli yıllarından, ayrıca ilk kez Kral TV pop erkek ödülü kazanması bakımından da önemli bir yıl. Neyse sıralamamı yapayım. İlk 2 Serdar'ıma gidiyor tabii ki. :A

1) Serdar Ortaç - Bilsem ki
2) Serdar Ortaç - Asrın Hatası
3) Ciguli - Binnaz (Küçükken en sevdiğim kuzenimle Ciguli'nin klipteki dansının taklidini yapardık hey gidi hey ne günlerdi... Nur içinde yatsın Ciguli. :()
4) Kenan Doğulu - Ben Güzelden Anlarım (Bu adamın hakkını yediler valla insan bir ödül verir bari yazıktır günahtır. :F)
5) Ebru Yaşar - Seni Anan Benim İçin Doğurmuş (Efsane şarkıdır, bu kadının başka dinlediğim şarkısı da yok sanırım :D)
6) Alişan - Var Ya (Alişan'ın en sevdiğim şarkısıdır.)
7) Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm
8) Sertab Erener - Yanarım
9) Deniz Seki - Zor Mu
10) Sertab Erener - Vur Yüreğim
11) Kıraç - Gidiyorum
12) Ayna - Gelincik
13) Hilal Cebeci - Köylü Güzeli
14) Kıraç - Bir Garip Aşk
15) Nadide Sultan - Konyalım

Vay be Gelincik parçasının ben de çok kötü bir anısı var. Ne zaman duysam o an aklıma gelir. Lise bitti üniversiteye hazırlanmak için dershaneye gittiğim yıllar, yine bir gün ders arasında kafe de otururken bu parça çalıyordu. Kötü anı ise, 3 yıl birlikte olduğum kızın en yakın arkadaşlarımdan biriyle benden ''intikam'' almak için çıkmaya başladığını öğrenmem oldu. Daha sonraları yakın arkadaşım dediği kişi benden özür dilese de, haliyle arkadaşlığımız eskisi gibi devam etmedi. Kıza gelecek olursak ilk evliliğinden 2 çocuk sahibi olan bitch, çocuklarını bırakıp başka adamla yaşamaya başladı. Şimdi düşününce Allah korumuş beni diyorum. Şöyle, kızla cahil aklımla evlenmeyi düşünüyordum. Demek ki benimle evlenmiş olsa, beni de boynuzlatacaktı. :)

Binnaz parçası için de şunu yazayım. Komşumuz Binnaz abla var, şu anda hastane de can çekişmekte. O yıllar parça patladığında mahallenin ergenleri Binnaz ablanın kapısında toplanıp çalgıcı karısı Binnaz, kumarcı karısı Binnaz diyerek bu parçayı söylüyorlardı. :)

İyi bir yıl olmuş bence, oldukça beğendiğim şarkılar mevcut. :D Eline sağlık @Çiğdem- bu etkinlik duyduğumuz ama adını bilmediğimiz şarkıları öğrenme bakımından da çok iyi oldu. :D

99 yılı Serdar'ın en verimli yıllarından, ayrıca ilk kez Kral TV pop erkek ödülü kazanması bakımından da önemli bir yıl. Neyse sıralamamı yapayım. İlk 2 Serdar'ıma gidiyor tabii ki. :A

1) Serdar Ortaç - Bilsem ki
2) Serdar Ortaç - Asrın Hatası
3) Ciguli - Binnaz (Küçükken en sevdiğim kuzenimle Ciguli'nin klipteki dansının taklidini yapardık hey gidi hey ne günlerdi... Nur içinde yatsın Ciguli. :()
4) Kenan Doğulu - Ben Güzelden Anlarım (Bu adamın hakkını yediler valla insan bir ödül verir bari yazıktır günahtır. :F)
5) Ebru Yaşar - Seni Anan Benim İçin Doğurmuş (Efsane şarkıdır, bu kadının başka dinlediğim şarkısı da yok sanırım :D)
6) Alişan - Var Ya (Alişan'ın en sevdiğim şarkısıdır.)
7) Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm
8) Sertab Erener - Yanarım
9) Deniz Seki - Zor Mu
10) Sertab Erener - Vur Yüreğim
11) Kıraç - Gidiyorum
12) Ayna - Gelincik
13) Hilal Cebeci - Köylü Güzeli
14) Kıraç - Bir Garip Aşk
15) Nadide Sultan - Konyalım
aaa bencede cnm iyi bir yıl olmuş seninle genel müzik zevkimiz örtüşüyor zaten diğerlerinin sevmemesine biraz şaşırıyorum çünkü koyduğum her şarkı bana hoş geliyor :F

sevilmeyen şarkıcılara hiç şans verilmiyor sanırım ama bir çok itici hatta kötü şarkıcının bile 90lı yıllarda baya iyi şarkı yaptığını kabul etmek lazım bence zaten kariyerlerinin en iyi 1-2 şarkılarından :F :F :F

aaa bencede cnm iyi bir yıl olmuş seninle genel müzik zevkimiz örtüşüyor zaten diğerlerinin sevmemesine biraz şaşırıyorum çünkü koyduğum her şarkı bana hoş geliyor :F

sevilmeyen şarkıcılara hiç şans verilmiyor sanırım ama bir çok itici hatta kötü şarkıcının bile 90lı yıllarda baya iyi şarkı yaptığını kabul etmek lazım bence zaten kariyerlerinin en iyi 1-2 şarkılarından :F :F :F
Aynen yukarda birkaç şarkı dışındaki videolara tıklamadım bile denmiş o kadar da değil ya haksızlık etmeye gerek yok. :D

Şimdi Serdar Ortaç - Bilsem ki sevilmez mi yani Serdar sevmeyenler bile Bilsem ki'yi seviyorlar. :F