Müziğin Yolculuğu 5.Bölüm (1998 Yılının En Hit 20 Parçası)

Çiğdem

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
123,756
Puanı
1,060
proxy.php

Herkese 98 yılından merhabalar :bhr: ilk 4 bölümümüze destek olup her konuda yazmaya çalışan
@OzaN @xemrexxx @sürgünüm @Tzira @Harunnn60 @vadikızı @soo @Bully @Yiğitt @turkuazz @Forumdash @tolgab @destere çok teşekkürler desteğiniz devam eder inş bu güzel yeni bölümle:Z

Mahsun Kırmızıgül - Yıkılmadım : Kral Tv Ödüllerinde yılın şarkısı seçilirken, yıla büyük damga vurdu. Yıkılmadım yılın en çok satan albümü olurken Mahsunda Arabesk Erkek ödülünü aldı.

Mustafa Sandal - Aya Benzer : Mustinin araba'dan sonra 90lı yıllarda çıkardığı en büyük 2.hit parçasıdır. Mustinin dansları taklit edilirken 1 elini göğsünde tutup diğer eliyle göğsünü ovalama hareketi büyük ses getirmiştir. Kral Tv Ödüllerinde 2.kez Pop Erkek seçilirken, şarkıda en iyi Beste ödülünü almıştır.

Ayna - Sen Unutma Beni : 2.Albümüylede büyük ses getiren Ayna Kral Tv Ödüllerinden en iyi söz ödülünü almayı başarmış. Sen Unutma Beni , Ayna'nın en unutulmaz şarkılarından olmuştur.

Serdar Ortaç - Mutsuzsun : 3.Albümü olan Gecelerin Adamı'nın en önemli şarkılarından olan Mutsuzsun şarkısı büyük ilgi görmüş, klibte Ebru Gündeş oynarken, Serdar, Altın Kelebek Ödülünü almıştır.

Atilla Taş - Ham Çökelek : Şarkıcı Kral Tv Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Ödülünü almıştır. Ham Çökelek 98 yılının en çok konuşulan şarkılarından olmuştur.

Sezen Aksu - Tutuklu : Albümde ilk kliplenen şarkı olmuş, şarkının klip yönetmenliği Yannick Saillet tarafından yapılmış, Aksu, dans eden erkek ve teknede yalnız oturan adam figürlerine yer verilmiştir.

Burcu Güneş - Aşk Yarası : Gündeşin ilk albümünün önemli şarkılarından olmuş, şarkıcı Kral Tv Ödüllerimde En İyi Çıkış Yapan Kadın dalında yarışma başarısı göstermiştir.

Ayna - Akdeniz : Kral Tv Ödüllerinde Akdeniz şarkısıyla en iyi Grup ödülünü almışlardır.

Ebru Gündeş - Sen Allah'ın Bir Lütfusun : Kral Tv Ödüllerinde Türk Sanat Müziği Kadın ödülünü almıştır.

Hülya Avşar - Aradın mı ? : Serdar Ortaç şarkısı olup, yılın en çok dinlenen şarkılarından olmuştur.

Gülşen - Yiğidim : Hakkı Yalçın ve Mahsun Kırmızıgül'e it olan şarkıyla Gülşen Kral Tv Ödüllerinde Pop Kadın dalında yarışma başarısı göstermiştir.

Teoman - Gemiler : 2.Albümüylede ses getiren Şarkıcının en önemli şarkılarından olmuştur.

Kıraç - Talihim Yok Bahtım Kara : İlk albümünün büyük ses getiren şarkılarından olmuştur.

Ayşe - Gör Bak : Farklı tarzıyla Değişik klibiyle büyük ses getiren şarkıcı, Kral Tv Ödüllerinde En iyi Çıkış Yapan Kadın dalında yarışmış, şarkı Kral Tv Pop 20'de liste başı olmayı başarmıştır.

Yonca Evcimik - Tatlı Kaçık : Yenİ tarzıyla 7.albümünü çıkaran Evcimik tekrar en iyi olmayı başarmış. Kral Tv Ödüllerinde Pop Kadın ödülü almıştır.

Emre Altuğ - İbret- i Alem : Kral Tv Ödüllerinde En iyİ Çıkış Yapan Erkek dalında yarışmıştır.

Çelik - Veda Etmem : Çelik 98 yılında'da Veda Etmem ile başarısını sürdürmeye devm etmiştir.

Demet Sarıoğlu - Allah Görür : Klibin çekiminde Demet'i uçurum kenarında gören bir kişi jandarmaya ihbar etmiş, Jandarma olaya müdahale etmiştir, ancak Demet klib çekildiğini söylemiştir.

Yaşar - Sebepsiz Fırtına : şarkı 98 yılının en önemli şarkılarından olmayı başarmıştır.

Bora Öztoprak - Başıma Bela mısın ? : 3.Albümünün ve 98 yılının önemli şarkılarındandır.

proxy.php

Son düzenleme:
Bu yıldan videolarım var, dönemin şarkılarını 2 yaşında bir çocuk olarak ezberlemişim hep. :D Aynı şey 1999 yılı için de geçerli, bence bu yıllar pop müzik için olmasa bile Türkçe rock ve pop-arabesk için verimli yıllar.

Mahsun Kırmızıgül şarkıyı dinlerken kendinden geçmiş. :F Güzel şarkı bence, benim tarzım oluyor. :A

Mustafa Sandal'ın yine bilindik şarkısı ''Aya Benzer'' var, adam o yıllarda yaptığı şarkılarla büyük ses getiriyordu. Nerede o eski güzel şarkıları? :(

Serdar Ortaç'ın klibinde Ebru ile abla-kardeş gibi durmuşlar la. :F @Bully

Sezen Aksu'nun en güzel şarkılarından birisi, ''Ben senda tutuklu kaldım, kendi hayatımdan çaldım'' sözleri çok hoş.

Ebru Gündeş'in ''Sen Allah'ın Lütfusun'' şarkısı muhteşemdir, ara sıra dinlediğim şarkılardan birisidir. :)

Aradın Mı şarkısı da güzeldi, dinlediğim bir şarkı değildir ama dinleyince hatırladım. Link alayım da ara sıra dinlerim. :A

Gülşen'in 'Yiğidim', Teoman'ın 'Gemiler', Emre Altuğ'un 'İbret-i Alem' şarkıları da güzel.

Yine iyi bir yılmış, baya güzel şarkılar dinleyici ile buluşmuş. Eline, emeğine sağlık @Çiğdem- :bhr:

Demet ile Bora Oztoprak'ın kariyerlerindeki en iyi şarkılardir sanırım. Iki şarkıyı da hala severek dinlerim.

Yonca Evcimik bu albümüyle ikinci büyük patlamasını yapmıştı. Yeni imajı ve klibiyle baya ilgi çekmişti. Albümde Günaha Davet, Vurula Vurula gibi şarkılar da çok iyiydi.

Ayşe de farklı bir tarzla çıkış yapmıştı yeşil saçlı kız diye biliniyordu. Yalnız şarkı da seste berbatmis.

Teoman'ı da es geçmemek gerek.

Emeğine sağlık.

Çok iyi parçalar var detaylı yorumu daha sonra yapacağım
Demet ile Bora Oztoprak'ın kariyerlerindeki en iyi şarkılardir sanırım. Iki şarkıyı da hala severek dinlerim.

Yonca Evcimik bu albümüyle ikinci büyük patlamasını yapmıştı. Yeni imajı ve klibiyle baya ilgi çekmişti. Albümde Günaha Davet, Vurula Vurula gibi şarkılar da çok iyiydi.

Ayşe de farklı bir tarzla çıkış yapmıştı yeşil saçlı kız diye biliniyordu. Yalnız şarkı da seste berbatmis.

Teoman'ı da es geçmemek gerek.

Emeğine sağlık.
Mahsun Kırmızıgül şarkıyı dinlerken kendinden geçmiş. :F Güzel şarkı bence, benim tarzım oluyor. :A

Mustafa Sandal'ın yine bilindik şarkısı ''Aya Benzer'' var, adam o yıllarda yaptığı şarkılarla büyük ses getiriyordu. Nerede o eski güzel şarkıları? :(

Sezen Aksu'nun en güzel şarkılarından birisi, ''Ben senda tutuklu kaldım, kendi hayatımdan çaldım'' sözleri çok hoş.

Ebru Gündeş'in ''Sen Allah'ın Lütfusun'' şarkısı muhteşemdir, ara sıra dinlediğim şarkılardan birisidir. :)

Aradın Mı şarkısı da güzeldi, dinlediğim bir şarkı değildir ama dinleyince hatırladım. Link alayım da ara sıra dinlerim. :A

Gülşen'in 'Yiğidim', Teoman'ın 'Gemiler', Emre Altuğ'un 'İbret-i Alem' şarkıları da güzel.

Yine iyi bir yılmış, baya güzel şarkılar dinleyici ile buluşmuş. Eline, emeğine sağlık @Çiğdem- :bhr:
çok teşekkürler @soo @Yiğitt :bhr::bhr::bhr:
eski şarkıları tabikide daha baikaydı ama hala iyi şarkılar yazıyor bence mustim
geçen yaz kadere bakta ben olsaydımda tutulmuştu hala adamda iş var @Yiğitt :A

@turkuazz bekliyorum cnm ayrıca @Harunnn60 efendi öğlene bakıcaktı güya 😵
@xemrexxx te bekleniyor :Z:Z:Z

ahh 98 yılında başlamıştım ben okula ilk okul 1.sınıf harçlığımda 50bindi yanı şuankı yeni adıyla 5 kuruş:F:F:F

Kıskanç. ss Serdar'la Ebru bir zamanlar ayrılmaz ikiliydiler öyle iyi dostlardı ki aşk dedikoduları falan çıkıyordu hatta. Neyse son zamanlarda araları bozukmuş Serdar Reza Zarrab olayında Ebru'nun yanında olmadığı için Ebru küsmüş ona ama Serdar da çok pişmanmış umarım düzeltirler aralarını ne diyeyim. :(

Kıskanç. ss Serdar'la Ebru bir zamanlar ayrılmaz ikiliydiler öyle iyi dostlardı ki aşk dedikoduları falan çıkıyordu hatta. Neyse son zamanlarda araları bozukmuş Serdar Reza Zarrab olayında Ebru'nun yanında olmadığı için Ebru küsmüş ona ama Serdar da çok pişmanmış umarım düzeltirler aralarını ne diyeyim. :(
Helal olsun Serdara ?A

Eline sağlık @Çiğdem- bazı duymadığım şarkılar var ama fena bir yıl olmamış hatta iyi diyebilirim. :D Sıralamamızı yapalım bakalım.

1) Hülya Avşar - Aradın mı? (Çocukken çok severdim bu şarkıyı hala da canım sıkılınca açıp dinlerim, Serdar farkını koymuş yine. :D)
2) Serdar Ortaç - Mutsuzsun (Serdar'ın en iyi slowlarından biridir en son 2 gün önce falan dinlemiştim sanırım. :D)
3) Mustafa Sandal - Aya Benzer (Musti'nin en iyi hareketli şarkılarından, bana nedense günümüze daha yakın geliyor bu şarkı hiç 18 yıllık bir şarkı gibi durmuyor :D)
4) Mahsun Kırmızıgül - Yıkılmadım
5) Ebru Gündeş - Sen Allah'ın Bir Lütfusun
6) Teoman - Gemiler
7) Sezen Aksu - Tutuklu
8) Ayna - Sen Unutma Beni
9) Emre Altuğ - İbret-i Alem
10) Ayna - Akdeniz

Kıraç, Burcu, Gülşen ve Yaşar'ın şarkıları da fena sayılmaz. :X

Eline sağlık @Çiğdem- bazı duymadığım şarkılar var ama fena bir yıl olmamış hatta iyi diyebilirim. :D Sıralamamızı yapalım bakalım.

1) Hülya Avşar - Aradın mı? (Çocukken çok severdim bu şarkıyı hala da canım sıkılınca açıp dinlerim, Serdar farkını koymuş yine. :D)
2) Serdar Ortaç - Mutsuzsun (Serdar'ın en iyi slowlarından biridir en son 2 gün önce falan dinlemiştim sanırım. :D)
3) Mustafa Sandal - Aya Benzer (Musti'nin en iyi hareketli şarkılarından, bana nedense günümüze daha yakın geliyor bu şarkı hiç 18 yıllık bir şarkı gibi durmuyor :D)
4) Mahsun Kırmızıgül - Yıkılmadım
5) Ebru Gündeş - Sen Allah'ın Bir Lütfusun
6) Teoman - Gemiler
7) Sezen Aksu - Tutuklu
8) Ayna - Sen Unutma Beni
9) Emre Altuğ - İbret-i Alem
10) Ayna - Akdeniz

Kıraç, Burcu, Gülşen ve Yaşar'ın şarkıları da fena sayılmaz. :X
çok teşekkürler cnm :bhr::bhr::bhr:

aa bu arada gitar nekadar modaymış 98 yılında özellikle herkesin elinde bir gitar
:F:F:F

çok teşekkürler cnm :bhr::bhr::bhr:

aa bu arada gitar nekadar modaymış 98 yılında özellikle herkesin elinde bir gitar
:F:F:F
Evet öyleydi cidden ben de heves etmiştim hatta gitar çalmaya ama heves olarak kaldı sadece. :F

Ayna, Yaşar falan gitarla özdeşleşen isimler zaten. :D

Şarkı Hülya'nın ama farkını koyan Serdar. Ah şu Serdar sevdan :A

Şarkı Hülya'nın ama farkını koyan Serdar. Ah şu Serdar sevdan :A
Şarkıyı Hülya söylüyor olabilir hatta Serdar'dan güzel söylüyor bu şarkıyı ama sonuç olarak Serdar'ın elinden çıkmış şarkı. :A Bugüne kadar konuya uğramayan adam Serdar antiliği yapmak için mesaj yazıyor neyse mesajı yazdın artık bundan sonra @Çiğdem- den kurtuluşun yok :A