2018 Müslüm - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
2014050-759866097.jpg


Müslüm (2018)

Tür: Dram, Biyografi
Senaryo: Hakan Günday, Gürhan Özçiftçi
Yönetmen: Can Ulkay, Ketche

Oyuncular:
Timuçin Esen
Zerrin Tekindor
Ayça Bingöl
Erkan Can
Taner Ölmez
Erkan Avcı
Şahin Kendirci
Turgut Tuncalp
Caner Kurtaran
Goncagül Sunar
Güven Kıraç
Erkan Kolçak Köstendil
Altan Erkekli

Filmin Konusu

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur'un hayatını anlatan film; çocuk yaşta, tesadüfen girdiği Adana Halkevi'nde bağlama ustası Limoncu Ali'yle tanışan Müslüm Gürses, kendisinden hem müzik bilgisi hem de ilerleyen yaşlarında sık sık hatırlayacağı çok önemli hayat dersleri alır. Limoncu Ali, bir öğretmen olmasının ötesinde çocuk Müslüm'e şefkat gösterir, bir nevi babalık yapar.

Filmin Fragmanı

 

YıldırıM

Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2013
Mesajlar
13,280
Reaksiyon puanı
7,843
Puanı
711
Yaş
28
Konum
istanbul
Filme dün gittim. Çok daha iyisini bekliyordum ama ne yazık ki olmadı.
Müslümün çocukluğu ile ilgili çok şey göremedik. Çok çabuk atlattılar zamanı. Muhterem Nur sahneleri fazla ve cok gereksizdi. Tamam olabilirdi ama o kadar fazla yer ayrılması çok saçma ve gereksiz. Filmden en sevdiğim sahne insanların çığlık çığlığa Müslüm Baba diye bagirdiklari ve Müslüm ün bıçaklandıgı sahneydi. 10 üzerinden ancak 6 verebilirim filme.
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Filmi dün izledim. Tüm ekip harika bir iş çıkarmışlar. Müslüm Gürses’in hayatının gerçekten çok zor geçtiğini biliyordum ama filmde karşımıza çıkınca etkilenmemek mümkün değil.

Çekim kalitesi, görüntüler, oyunculuklar, sanat ve kostum grubu çok güzel hazırlanmış. Senaryosunun güzel olacağını biliyordum, hele bir de Hakan Günday kalemi de işin içine girince tadından yenmez oldu.

Film boyunca boğazımda bir yumru vardı sanki. Öyle sahneler var ki ağlamamak için kendimi zor tuttum ama salonda ağlayan başka insanları da görünce tutamadım kendimi.

Timuçin Esen kariyerinin en iyi performansını sergiliyor ve resmen arşa çıkıyor bu filmle. Aylarca özel olarak çalıştı haberleri vardı internette. Adam gerçekten rolüne çok iyi hazırlanmış. Her hareketiyle Müslüm Baba olmuştu. Şarkıları da çok güzel okumuştu.

Yine Müslüm Baba’nın gençliğini canlandıran Şahin Kendirci de çok iyi oynamış. Ses yarışmasından böyle büyük bir karakteri canlandırması harika. Özellikle babasıyla olan sahnelerinde oldukça etkilendim. Türküleri de şahane yorumlamış.

Zerrin Tekindor, yine ustalığını konuşturmuş. O nasıl güzel Muhterem Nur olmaktır. Müslüm’le olan aşkını daha çok izlemek isterdim. Ki Muhterem Nur’un hayat hikayesi de çok acıklı. Filmde sadece bir noktaya değiniliyor ama onun yaşadıkları da ayrı bir film olacak seviyede.

Erkan Can’ın ve ayrıca Ayça Bingöl’ün daha çok sahnesi olsun istedim. Çünkü Erkan Can’ın her sahnesinde, her repliğinde çok güzel mesajlar vardı. Yine Ayça Bingöl’ü görmeye alıştığımız çilekeş ama güçlü anne karakterinin sahnelerinde etkilendim.

Filmle ilgili tek eleştirim kurguda gözüme çarpan bazı kopukluklar bazı şeylerin çok hızlı geçiştirilmesiydi. Mesela Ahmet’in hikayesini son kısımda vermeleri ve onu hızlı geçmeleri.. Bir diğer örnek ikinci yarıda Müslüm’ün hayatı çok hızlı geçiliyor ve finale koşuluyor.

Müslüm’ün babasının, annesi ve daha kundakta bebek olan kardeşini öldürmesi tütler ürperten cinsten bir sahneydi. Orada kendimi cidden zor tuttum. Yine genç Müslüm’ün olaydan sonra annesinin kanının bulaştığı bardaktan rakı içmesi ve içkiye orada başlaması detayı çok iyiydi.

Ahmet’in ölümü de çok etkileyiciydi. Babasının ne kadar pis biri olduğunu bir kere daha görüyoruz. Keşke Müslüm, babasını hiç affetmeseydi ve ona yardım etmeseydi diye söylenip durdum sürekli.

Müslüm’ün kaza sahnesi çok iyi çekilmişti. Morga konulup, yaşıyor çıkması çok etkileyici bir olay ama bunu çok geçiştirerek yapıyorlar. Hızlı geçiş sahnelerinden biri de buydu.

Son olarak Müslüm Baba’nın gerçek görüntüsünü bir anda karşımızda görüyoruz. Bir oto galeri sahnesinde. İzlerken hadi canım nasıl oldu dedim ama meğer yapımcının elinde Müslüm Gürses’le daha önce çektikleri bir reklamdan kullanılmamış görüntü varmış ve açı olarak da tam o sahneye uyygunmuş. Çok güzel bir sürpriz oldu. İzlerken dikkat edin o sahneye.

Kısaca Müslüm, gerek oyunculukları, gerek içindeki şarkı ve türküleri, gerek senaryosu ve gerek yönetmenliğiyle çok güzel bir film olmuş. Bence gişede rekor bile kırabilir çünkü dün gittiğimiz sinemada Müslüm için 5 salon açılmıştı ve hepsi de doluydu. :D
 

f10caner

Yeni Üye
Katılım
12 Ekim 2018
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
3
Puanı
4
Yaş
33
Büyük bir beklenti ile gitmemek gerek sanırım. Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
İlk haberinin çıktığı andan beri merakla bekliyordum projeyi, 4. gününde (anca vakit bulabildim) gittim filme. Harika bir iş olmuş, görüntüler muazzam. Hikaye biraz kopuk ilerliyor evet, bazı yerlerde anlamlandıramadığım şeyler de oldu ama sonradan toparladı bazı yerleri. Müzik dolu bir film, her şarkıda ayrı havaya giriyorsunuz. Timuçin Esen de harika seslendirmiş şarkıları, Müslüm Baba'dan direkt alsalardı bu kadar renk vermezdi bence. Riskli ama çok doğru karar vermişler. :X

Şahin Kendirci ne kadar büyümüş ya, şok oldum filmde görünce. Harika iş çıkarmış, helal olsun. Çok da yakışmış... Taner Ölmez'i Müslüm'ün gençliği diye düşünmüştüm kadroda adını görünce ama Müslüm'ün kardeşi Ahmet'i canlandırıyor. Ona da yakışmış, fazla görünmedi ama kıvırcık kıvırcık güzel duruyorlar. :D

Zerrin Tekindor ve Timuçin Esen'e kocaman alkış, iki usta iki mükemmel karakter ortaya koymuş. Zaten başrolleri duyunca tamam demiştim, ne güzel de kalkmışlar işin üstesinden.

Filmde çalan müzikler de harikaydı, ''Haydar Haydar'' şarkısında baya havaya girdik. Tabi bol müziği beni baya çekti.

Müslüm'ün küçüklüğü çok etkiledi beni, Ayça Bingöl harika iş çıkarmış. Müslüm'ün babası da yakışmıştı role her ne kadar kötü karakter de olsa. Tüm ekibin emeklerine sağlık, beklediğime fazlasıyla değdi. Vaktiniz varsa sinemada izleyin, tadı daha ayrı olacaktır.

Son olarak son kısımlar hızlı geçmiş, şahsen Müslüm Baba'nın ölümünü ve son yıllarını da izlemek isterdim kısa da olsa. Oraları yazı ve notlarla geçiştirmişler, orası daha ayrı hava katabilirdi kesinlikle.
 

takas

Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
Filme dün gittim. Çok daha iyisini bekliyordum ama ne yazık ki olmadı.
Müslümün çocukluğu ile ilgili çok şey göremedik. Çok çabuk atlattılar zamanı. Muhterem Nur sahneleri fazla ve cok gereksizdi. Tamam olabilirdi ama o kadar fazla yer ayrılması çok saçma ve gereksiz. Filmden en sevdiğim sahne insanların çığlık çığlığa Müslüm Baba diye bagirdiklari ve Müslüm ün bıçaklandıgı sahneydi. 10 üzerinden ancak 6 verebilirim filme.
Çocukluk sahnelerinin çok olması gerektiği yorumun dışında harfiyen katılıyorum büyük beklentiyle gidip hayal kırıklığı yaşadim özellikle kendi sesiyle adam akıllı şarkı görememek büyük hayal kırıklığı
Timuçin esen çok iyi oyuncu onluk bi durum değil tabi
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Sinemada böyle kaliteli filmlerin gişe rekortmeni olduğunu görmek çok güzel. Tabii film kusursuz değil ama Şahan filmleriyle, Düğün Dernek'le falan kıyaslayınca bulunmaz nimet. Timuçin Esen şahane oynamış. Müslüm Baba'nın hayatı da gerçekten film gibiymiş, inanılmaz olaylar mevcut filmde. Yalnız kurgu evlere şenlikti. Kurgu nasıl yapılmaz diye ders niteliğinde izletilebilir film. Görüntü yönetimi ve genel yönetim de vasat. Keşke teknik olarak daha iyi olabilseydi. Yine de gayet iyi film.

Tam yorum: Müslüm

7/10