Bu şartlar altında gerçekleşmiş bir transfer sonrası bunları söyleyemeyiz bence. Elbette ben de EPL yapmasını isterdim, orada neler yapacağını görmek isterdim ancak bu şu şartlar altında mümkün değildi ki bu.Lionel Messi'nin bu tercihi zaten direkt ekonomik nedenden dolayı oldu. Ligue 1'de rekabet ortamı sıfır. PSG'nin oyuncu kadrosundaki kalite, Ligue 1'deki hiçbir takımda yok. Haliyle rekabet ortamı da yok. Messi rekabet seviyorsa eğer, Premier Lig'e gitmeliydi. Ronaldo için de aynı şey geçerli, Serie A'da da tam anlamıyla rekabet ortamı yok. Juventus ön planda, işte geçen sezon İnter şampiyon olabildi ancak. Keşke Messi City'e, Ronaldo United'a gitse. İşte bunun adı rekabet ortamıdır. Premier Lig ise ne Ligue 1 gibidir, ne de Serie A gibidir, hiçbir şekilde bilienemez kimin şampiyon olacağı.
Keşke Messi ve Ronaldo'yu Premier Lig'de izleyebilseydik. İstedikleri kadar istatistik yapsınlar, lig ve takım olarak düşününce boşa. En büyük başarı, Premier Lig üzerinden istatistik üretmektir. La Liga'da da tam anlamıyla rekabet ortamı yoktu ama en azından Barcelona, Real Madrid ve kimi zaman da Atletico Madrid arasında geçiyordu yarış. İki oyuncu için de rekabet ortamının olmadığı bir ortamda geçecek yarış, Messi de rekabet ortamının olmadığı bir takıma gitti.
Messi’yi günümüz şartları altında transfer edebilecek iki takım var, birisi PSG, diğeri de City. Bundan 3-4 gün öncesine kadar herkes, Messi’nin sorunsuz bir şekilde yeni sözleşme imzalamasını bekliyordu. Bu yüzden de City gidip Grealish transferini bitirdi, böyle bir şeyin yaşanacağını bilseler Pep bir tane bile transfer yaptırmazdı şu tarihe kadar.
@MEnes için PSG > diğer her şey şu an sayın Gs’li dostum, Real Madrid’in efsane kaptanı Ramos’u övmeye başlamış bile PSG’de olduğu için.