2021 Licorice Pizza - Film Yorumları

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Etkinlik bitecek diye törenden önce izlediğim ama yorum yapamadığım filmlere bir şeyler karalamam gerekiyor. Ben de çok bayılmamakla birlikte beğendim diyebilirim. İlk başlarda (hikayeye dan dun girilmesinin de etkisiyle) mesafeli yaklaşsam da gittikçe içine çekti. Oscar deyince akla gelen ağırbaşlı filmlerden biri olmaktansa daha kendi halinde, sakin bir ton tutturmasını sevdim. Alana Haim ve Cooper Hoffman ikilisi ilk ciddi oyunculuk tecrübeleri olmasına rağmen filmi sürüklemeyi başarmış. Gençlik aşklarına farklı bir yorum getirmesi, müzikler ve setler de olumlu taraflar arasında. Senaryonun bazı açılardan daha iyi olabileceğini düşünsem de (Belfast yerine senaryo Oscar'ını kazanabilirmiş) genel olarak aklımda kalan işlerden biri oldu.

7/10
------


Bu filme de aile işi denmez. :A
Yaaani en azından Boogie Nights'a göre aile işi diyelim... :A Yoksa tabi ki normal standartlara göre denemez... :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga and Aserat

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,862
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
Gayet hoş ve keyifli bir filmdi fakat yılın en çok beklediğim filmlerinden biri olarak beklentimin 1-2 tık altında kaldı. Senaryo olarak biraz tekdüze buldum filmi, üzerimde daha fazla etki bırakmasını ve daha fazla eğlenmeyi beklerdim. Yine de kaliteli bir filmdi tabii, başarılı bir yönetmenin elinden çıktığını izlerken hissettiriyor film. Oyunculuklar da gayet iyiydi.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
İyi bir yönetmenin elinden çıktığını belli etse de filmin hikayesinin bana pek hitap etmediğini söyleyebilirim. Kostümleriyle, müzikleriyle dönemi güzel yansıtmış ama bu yönleri dışında çok sevemedim filmi.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga