Adam halini hatırını soruyor.. Öllüğün körünü istiyorum...İyidir hoştur ama bu bölümü henüz izlemedim...
Ne cevabı istiyorsun...
Adam halini hatırını soruyor.. Öllüğün körünü istiyorum...İyidir hoştur ama bu bölümü henüz izlemedim...
Ne cevabı istiyorsun...
İyidir hoştur ama bu bölümü henüz izlemedim...
Ne cevabı istiyorsun...
Hiçbirinizden beklediğim cevabı alamadım.İyilik sağlık ama ben de izlemedim bölümü
Selim kim ya...Hiçbirinizden beklediğim cevabı alamadım.Geçen hafta yüklenen bölümü izlemediniz mi?
Harbiden selim kim lan... ? Bölümü şimdi bitirdim.Selim kim ya...Dememiz gerekiyordu sen de haklısın...
Selim= Geçen haftaki Leyla'nın attığı Slm nbr mesajına Mecnun'un verdiği tepki...Harbiden selim kim lan... ? Bölümü şimdi bitirdim.
Dizide iki tane mi 5 li var ?6x8
Geçen sezonun 8. bölümü gibi bize kafayı yediren bir bölüm olmadı ama son 2 bölüme açtığı kapılar açısından aman aman dedirten ve düşündükçe heyecanlandıran bir bölümdü... Çok kaliteli, çılgın goygoylar vardı ve bazı ağır sahneler de... Ama son 2 bölüm, özellikle sezon finalinde çıldıracağımıza eminim artık...
Eski sezonları aratmayan bir giriş sahnesi olmuş ama o müzik Ferdi Tayfur olamaz mıydı... Bu telif mevzuları ne sinir bozucu mevzular ki bu güzelim sahnede bir Ferdi Tayfur duyamıyoruz... Leyla ile Mecnun'la özdeşleşen bu tatlı sahnelerdeki Ferdi Tayfur müziğinin yerini alan müzik biraz garipti ama sahne yine de tebessüm ettirdi... İsmail Abi'nin tavırları ise gerçekten tam İsmail Abi'likti bölüm boyunca... Kimseye çaktırmayan ama içten içe üzülen, tek kalan ama yine de gülüp sevdiklerini dostlarını düşünmekten geri kalmayan inanılmaz bir karakter... Hepsinin iyiliğini düşünen, arabuluculuk yapan, asla olayların ters gitmesini kaldıramayan, tüm yükleri üstlenen abim benim... Herkes iş fikirlerini sayarken herkesin fikrine onlar üzülmesin diye el kaldıran koca yürekli abim... Serkan Keskin de büyük oynamış bu bölüm, çok iyiydi...
Bölümün başında Vedat ile Benjo'yu tekrar bir arada görmek ise ilginçti, önceki bölümdeki soru işaretleri direk kaldırılıp tekrar bir arada gözüktüler. Belli ki gizli bir plan yoktu veya Vedat'ın Leyla'ya her şeyi anlatması ikisi tarafından da önemsenmemiş. Go next diyerek yeni planlarına koyuldular ve kaleyi içten fethedecek Erdal Bakkal'ı buldular... Erdal Bakkal dostlarını para için satmaz... Ama çok para için düşünebilir, çok çok para için ise neden olmasın... Bu yolda ilk uyguladığı yöntem ise eski Leyla'ların bahsinin geçtiği komik sahneydi... Kaç Leyla oldu 5 mi 8 mi sayamadım... Kimi kumar bağımlısı olur bizimki de Leyla bağımlısı...
Geçmişe bol bol değinilen bölümde Dede ile Pakize'nin de geçmişten bahsettiğini gördük. Dede Pakize'ye güncelleme yaparken tüm Leyla'ları sıraladı. Lastikçi Ömer'in kızı Leyla'dan da bahsetti ve 3. sezondaki sahnelerin serap olma teorisi bir nevi şimdilik rafa kalktı ama dede bu, ona güven olmaz gibi sanki... Aradaki 8 yıllık boşluğun Geç geç diyerek geçilmeyeceği ve Pakize'nin Erdal küslüğünün neden olduğunu sorgulaması kısımları iyiydi.
Leyla'nın Rezervuar isteme macerası komikti. Arada eski Leyla'lara takıldığını gördük Leyla'nın ama evden atılınca bunlar olay kaynadı. Leyla'yı kaçırmak isteyen Mecnun'un onu getireceği yer ise elbette evleri olacaktı... Ancak evde Hikmet'in olması ve oradaki geçen tüm diyaloglar aşırı komikti... Koca adam babasının yanında yaşıyor ama Hikmet kimin yanında yaşıyor... Mecnun ve Hikmet diyalogları, Hikmet'in odadaki 4 kişiyi gömüp Mecnun'un yatağında yatmaya gitmesi komikti...
İskender ile ilgili değişik sahneler de oldu bölümde. İskender'in yalnızlığına vurgu yapılan inşaat makinesini vurdurma sahnesi ve Metin amca sahnesi çok acayipti... Metin'le geçmişi konuşmaları, Leyla'nın bahsinin yine açılması ve Metin'in gerçekten temiz delirmesi... Gözler doldu ve bol bol düşündürdü o sahne... İskender'in bölümün sonlarına doğru Pakize ile konuşması ve Mecnun'un duyduğu kısım da ilginçti. Özellilke ben ölürsem siz ne yaparsınız kısmı ve bu İskender'in ölümü üzerine konuşulan diyaloglar dikkat çekiyor, önceki bölümlerde de vardı... Bu kadar konuşuluyorsa ben korkarım bu konuyla ilgili... Görmeyi kaldıramayacağım şeyler arasında bu 5'liden birinin ölümü olur...
Diğer 5'linin macerası ise komikti. Önce akşam bakkal önünde yapılan iğrenç geyikle başladı... İsmail Abi'nin kapı muhabbetinde Bahar'ın pis esprisi Exxen'deki ilk iğrenç espri oldu ve özlemiştik... Sonrasında ise Ortaklar Bakkaliye'sine giden yolculuk eğlenciliydi. Herkesin fikir attığı sahnede ufak tefek kurgu sorunları ve basitlik olsa da devamında gidilen yolculuk iyiydi. Erdal'ın bu bedduasını görmeyeli epey olmuştu doğrusu... İş yapan dükkandan kazanılan paranın Mecnun tarafından İskender ve Pakize'ye verilmesi ortaklığı bozdu ve klişeye yenik düşüldü. Birini ortak yaparsan onları ayırırsın... İsmail Abi'm ise tek başına da olsa vazgeçmiyor ve çalışmaya devam ediyor elbette... Ne büyük adamsın be abim...
Bölümün son kısmına ayrılmış Ölüm'ün geldiği kısım. Daha uzun görmek isterdim ama bu şekilde görmeyi beklemiyordum. Ölüm'ün Erdal'la olan sahnesi epey ilgi çekiciydi. Erdal'ın ondan hesap sorması ve meydan okuması çok güçlü bir sahneydi dramatik olarak. Öncesinde Pakize ona gelerek küslüğü sormuştu o ise geçiştirdi bir nevi. Ölüm'ün devam eden sahnelerinde ise garip bir ters köşe yaşadık. Ölüm eski dostunu kurtarmaya gelmiş meğerse... Biz garip bir korkuya girmişken, İsmail ölecek mi ne oluyor arkadaş derken tatlı ve komik bir sahneye geçiş yaptık. Tatlılığını tüm ekibin birbirine sarıldığı yerde yakaladığımız sahnenin devamında ise Abim'le Ölüm'ün diyaloğu çok hoştu...
Tabi burada bitmeyip merakla beklenen kavuşmayı bu bölüme atmışlar... Bu bölümde böyle bir durum yok gibi gözüküyordu ama İskender ile Pakize'nin gitme sahnesi üzerinden bölümü yeniden kurgulamışlar gibi duruyor. İskender'in gideceğini duyan Erdal onun gitmesini gönlüne yediremiyor ve yıllardır beklediğimiz karşılaşma gerçekleşiyor... Kurgusal sıkıntıların olduğu bu kısımda karakterler sanırım sonradan çekmiş bu sahneyi. Çünkü Mecnun yanmış İskender'in sakalları falan var. Tabi burada yine olayı başka şekilde kotarıp komedi de eklemişler hafiften ama ilk karşılaşmanın dramatik olmasını bekleyenler için pek olmamış gibi. Hikayeyi bağlama ve sonraki 2 bölüme atma açısından yaşanan bu sahne sonraki bölümlerde gerçek karşılaşmayı yani sahil sahnesini tetikliyor. Yine de güzel sahneydi ve İsmail Abi'nin tipine ve ağlama tepkilerine epey güldüğümü söyleyebilirim...
9/10
------
Selim= Geçen haftaki Leyla'nın attığı Slm nbr mesajına Mecnun'un verdiği tepki...
Ohoo insan taze taze atar bu mesajı. Bir hafta onu mu aklımızda tutacağız kardeşimHiçbirinizden beklediğim cevabı alamadım.Geçen hafta yüklenen bölümü izlemediniz mi?
Geçen hafta burada değildim.Ohoo insan taze taze atar bu mesajı. Bir hafta onu mu aklımızda tutacağız kardeşim
Yaşıyor muydun sen ya 🤣
Diğer 5'li bölümün başındaki beşli. Normalde pek 5'li denmez onlara ama yine de diyesim geldi...Dizide iki tane mi 5 li var ?
Mecnun, İsmail Abi, Yaviz,Erdal Bakkal,İskender olması gereken bu... hatam varsa söyleyiniz...Diğer 5'li bölümün başındaki beşli. Normalde pek 5'li denmez onlara ama yine de diyesim geldi...
Yahu ben ondan bahsetmiyorum. 8. bölümde bölümün başında Mecnun Leyla, Bahar Yaviz, üstüne İsmail Abi'nin olduğu sahnede komik bir 5'li olmuşlar. Üstüne bölümde ortaklık falan kurdular hoş diyaloglar geliştirdiler. Önceki bölümlerde de vardı bu ekibin sahneleri, güzel olmuş ondan söz ediyorum... Olması gereken veya olmaması gereken demiyorum...Mecnun, İsmail Abi, Yaviz,Erdal Bakkal,İskender olması gereken bu... hatam varsa söyleyiniz...
Diğer beşli kimler ? Sayar mısın?...
Tamam işte aklımdaki gibi...Yahu ben ondan bahsetmiyorum. 8. bölümde bölümün başında Mecnun Leyla, Bahar Yaviz, üstüne İsmail Abi'nin olduğu sahnede komik bir 5'li olmuşlar. Üstüne bölümde ortaklık falan kurdular hoş diyaloglar geliştirdiler. Önceki bölümlerde de vardı bu ekibin sahneleri, güzel olmuş ondan söz ediyorum... Olması gereken veya olmaması gereken demiyorum...
O zaman niye inatla kurcalıyorsun ve açıklama yaptırıyorsun be adam...Tamam işte aklımdaki gibi...
Teyite muhtaç bilgi açıklama ister be adam...O zaman niye inatla kurcalıyorsun ve açıklama yaptırıyorsun be adam...
Ne dedin sen?
Bitirdik 🎈 diziyi sayın Gs’li dostum, buradaki 3-5 kişi dışında kimse izlemiyor artık.
Köpekler istedi diye, atlar ölmezmiş.Bitirdik 🎈 diziyi sayın Gs’li dostum, buradaki 3-5 kişi dışında kimse izlemiyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?