Exxen Leyla ile Mecnun - 3. Sezon Yorumları

İsmail Abi'nin nihayet bir işi olmuştu çok da iyi gidiyordu.Gene yarım kaldı.

Reactions: MEnes
6x4

Basit ve sıradan bir geçiş bölümü beklerken böyle bir bölümle karşılaşmak aşırı hoşuma gitti. Evet bağlayıcı unsur gören bir geçiş bölümüydü ama çok iyiydi be... Baştan sona müthiş keyifli, sürükleyici ve içerisinde ilgi çekici şeyler barındıran çok çok iyi bir bölümdü...

Terk edilmelere doyamayan Mecnun soluğu yine her zamanki gibi Muhteşem Üçlü'nün yanında alıyor. Üçlünün bankta oturup konuştuğu her sahne nostaljik ve orjinal olmayı başarıyor. Bu bölümde de yine İsmail ve Yavuz'un Mecnun'un yüzüne karşı onu gömmelerini gördük ve güzel bir nostalji yaşadık. Tabi bu nostaljinin yanında üstüne yeni soslar da ekledik ve iyice eğlendik. Mecnun'un Toksik olması ve Leyla ile olan durumlarını iyi gömdü bizim deliler. Tabi ki bir kötü arıyorsak orada bulacağın insan Erdal Bakkal'dır. Lafın üstüne gelen Bakkal'ımız elinde döner bıçağıyla koşarak bizimkileri buluyor.. Good old days... Önceki bölümde silinen hikayeleri biliriz Leyla ile Mecnun'da, burada ise tam olarak silmemişler ve Erdal Bakkal üzerinden olayı devam ettirmişler Vedatek bölümünü. Keza bölümün diğer kısımlarında da buna delalet güzel sahneler vardı. Devamlılık açısından bunlar güzel ve önemli detaylar. Mecnun'un çözeceğim dediği olayın çözümü elbette olmayacaktır. Mecnun o iş bende diyorsa o iş her zaman batar...

Mecnun İskender Baba'ya gidiyor ve olaylar gelişiyor. Evdeki sahne baya iyiydi bu arada. Dedelerin gelmesi, Hikmet muhabbeti, dedelerin dahil olduğu güzel goygoy ve hepsinin evden gideceğim diyip Mecnun'un odasına gitmesi, Mecnun'un babasından yardım isterkenki halleri, İskender'in bölüm boyu şovunun başlangıcını bu sahnede görmemiz... Vedat karakterinin olaylara bu kadar dahil olması ve iyi işlenmesi hoşuma gidiyor. İskender'e iş veriyor ve sonrasında önü alınamaz noktalara gidiyoruz. İskender Leyla'ya gidiyor ve büyük bir 'yanlış' anlaşılma sahnesi izliyoruz. Yine good old days diyebiliriz, sever bunları yapmayı Burak Aksakallı... Leyla işe geliyor ve yancılarına bakın.. Mecnun ve İsmail ve tabi ki işleri her zaman batıran Mecnun ve İsmail. Ancak burada işler öyle ilerlemiyor pek tabii. Leyla onları hor görse de işin sonunda kendisinin de işleri baltaladığını görüyoruz ve bu bir nevi bir karakter gelişimi oluyor Leyla için. Özellikle Mecnun'un parası yok diye hesap almadığı çocuk kısmı orada epey iyi ders oldu Leyla'ya... Yanan perdeler ile yıkılan hayallere güzel geçiş... Bu bölümün Leyla açısından anlamı güzel oldu çünkü hep atar giden yapan Leyla yaşadıklarından sonra Mecnun'u anladı ve final kısmındaki duruma geçiş anlamlı ve derin durdu. Özellikle Vedat'a yaptığı atar ve o sahennin devamında Mecnun'a dönmesi ve bu sefer aralarındaki bağların bir nevi kuvvetlenmesi güzel işlendi. Buradan üzerlerine koyarak gideceklerdir diye düşünüyorum..

Somer Şef'in bölümde yer kaplayıp biraz popüler kültür kasacaklarından korkmuştum Exxen effect olaraktan ama Leyla ile Mecnun'da bunlara yer yok elbette... Bu konu üstünden çok tadında ve güzel bir şekilde soslamışlar bölümü. Mecnun'larla olan sahneleri, samimiyete yapılan vurgu, aynı şekilde Erdal ile olan sahneleri bölümdeki güzel süslerdi. Onun dışında bölümde bol bol yan karakter kullanıldı ve bu çok hoşuma gitti. Dedeler bu bölüme renk kattı, yemek sahnelerinde olsun öncesinde olsun. Kubilay yine her zamanki Kubilay'dı ve 3. sezondaki Leyla ile olan kısımları hatırlattı ve tavırları güldürdü... Vedat zaten sezon başından beri üst düzey işleniyor ve özellikle Yavuz'la olan sahnesi müthişti. Yavuz'un ona yapmak için geldiği şey ve sonrasında yaşanan o çılgın macera... Adamın sırtını keseledi be... Üstüne ondan akıl alması falan baya iyi sahneydi... Mecnun'un ona söylediği Korsan Cd'yi de unutmamak lazım. Vedat her sahnede renk katıyor bence... O naifliği ve kötülüğü, o ince ayarı çok iyi kotarıyorlar hem senaryo olarak hem de oyuncu bunu çok iyi yapıyor... Tabi şunu da söylemek lazım, Mecnun'la ilgili her yerde bir şekilde olması, oralara sızması ve Leyla'nın peşinden gitmesi açısından yine de tehlikeli ve gizemli bir karakter olmayı sürdürüyor... Özellikle final sahnesinden sonra bu durum iyice açığa çıkacaktır bölümler geçtikçe...

Yavuz'a bu bölümde ayrı bir parantez açmak lazım çünkü bu sezon kendisinin hikayesi müthiş işleniyor... Bahar ile olan durumunu zaten toparlayacaktır ama bu bölümde yaşanan sahneleri asla beklemiyordum epey şaşırdım... Sanat galerisi ve Bienal sahnesi baya iyiydi... Yavuz'un sanatçı triplerini ve performans sanatçısı kısmını özlemiştik. Zaten öncesinde bunun üstünden Vedat ile yapılan sahnede verdiği tepkiler baya iyiydi... Tabi buradaki sanatçı tripleri üstüne galeriyi beğenmeyen Yavuz'u eve davet ediyor Bahar. Ona bir çeşit meditasyon tarzı bir uygulama yapıyor ve bir anda bilinçaltına giriyoruz... Daha önce 1 veya 2 kez geçmişine girdiğimiz Yavuz'un en son 3. sezonda annesiyle olan sahnesini ve hastane sahnesini görmüştük. Orada annesini hastanede gördükten sonra Yavuz dertlerinden koşarak kurtulmuştu... Ve Eylül'e koşmuştu ve evlilik teklifi yapmıştı... Burada ise bir anda babasını görmemiz beni çok şaşırttı ve acayip bir sahne olmuş... Babasına suç atıldı veya babası bir suçluydu bilemiyoruz ama yakalanmış ve içeri atılmış ve büyük ihitmal içerde ölmüştür babası. Bunu tekrar hatırlayan Yavuz Bahar'ın yanında koşarak kaçtı... Tam bunun üstüne Mecnun'la İsmail'in işe yaramama ve başkalarına zarar verme sahnesi gelince gözler doldu diyebilirim... Büyük bir karaktersin be İsmail abi... Böyle bir bölümde bile böyle güçlü drama sahneleri ancak Leyla ile Mecnun'da olabilirdi zaten...

Sonraki bölüm fragmanı aşırı dramatik bir bölümün geleceğini gösteren cinstendi... İskender'in önce Mecnun ve Dedeler yüzünden Vedat'tan aldığı iş patladı, sonra da Leyla'nın patlak verdiği durum yüzünden cafesi patladı... Bunun üzerinden ona odaklanılacak bir bölüm olacak gibi ama mezar taşı kısmı, Metin'in sahneleri ve babam öldü kısmı, Yavuz'un babasıyla ilgili diyaloğu ve o muazzam dramatik müziğin fragmanda kullanılması neler oluyor dedirtti... İskender kısmı ve evde helva kısmı önce drama olsa da bence oradan sağlam bir komediye bağlanacaktır ama Yavuz'un o diyalogları söylemesi üzerinden sert bir şeyler olacak gibi, hayırlısı...

9.3/10

Reactions: 12.Adam
10 Ekim 2011 'de ne oldu?
İlk Leyla öldükten hemen sonra uçurumdan atlayıp intihar etti Mecnun çınar şuan komada ve gelen sesleri duyabiliyor finalde mezarlık sahnesi görürsen şaşırma çünkü ağır bi dram geliyor yapılan müzikleri çok ağır

6x5

Yine sezonun en iyi bölümü dedirtecek kıvamda olan çok çılgın bir bölümdü... Fragmanlardan sonra başka bir şey bekliyorduk ama tema olarak bamabaşka bir şekilde dağılan bir bölümdü. Ama bu şaşırtan şekliyle de harika bir bölüm oldu...

Vedat'ın olayların iyice içine dahil olması ve karakterin üst düzey işlenmesi çok hoşuma gidiyor. Önce Aksakallı ile konuştu ve ondan kaderle ilgili dersler aldı... Aksakallı Dede'nin dediği kaderleri bir olanları ayıramazsın lafı ilgi çekiciydi. Bölümün devamında ise bu sezon hiç gözükmeyen Karabasan'a gitmesi de çok ilgi çekici bir sahneydi. Ancak Karabasan'ın kaderden ve pişmanlıklardan bahsetmesi, geçmişten bahsetmesi çok değişik bir sahneydi. Arda'dan Leyla'dan bahsetmesi... Pişmanlığın ağırlığının altında ezilirsin demesi... Tam bunun sonrasında ise beklenilen güzel buluşma gerçekleşti. Bizi önceki sezonlara getiren Benjo ve görece kötü karakter birleşmesi. Arda'da olmuştu, Hidayet'te olmuştu şimdi de Vedat'ta oldu ve bence iyi de oldu... Benjo hikayeye ne kadar dahil olursa o kadar hoşuma gidiyor olaylar...

Bölümün ana konusu İskender'in ölümü üzerine kurgulandı ve bu bana Mecnun'un ilk sezonda Leyla'ya 3 ay ömrüm kaldı dediği bölümü hatırlattı. O bölümde de o yalan üzerinden ilerleyen hikaye önü alınamaz noktalara gidiyordu, bu bölümde de aynısı oldu... Leyla'ya söylediği yalanı herkese söyleyen Mecnun, komedi bazında çok çılgın sahnelerin oluşmasını sağladı. Ancak sadece komedi değil bölümü asıl can alıcı noktası ise fragman Yavuz ve babası üzerinden dönmesini beklediğimiz sert dramanın Erdal ve İskender ile olan bağı üzerinden çok çok çok iyiydi... Hatta üstüne Mecnun'un annesi ile olan sahneleri de müthişti... Anne özlemi üzerine işlenen hikaye, seni dinlerim kısmı, annesinin Leyla ile ilgili olan durumu hemen anlaması ve tepkileri... Pakize'nin gelmesi işleri tatlı bir noktaya getirdi bence bu bölümde... Tek tek komik sahnelere veya goygoylara değinmeye kalksam yer kalmaz ama cenaze kısmının tamamı, evdeki sahneler... İsmail abi genleri kısmı... Bölümde beklenilenden çok daha fazla komedi ağırlığı vardı ancak sonlara doğru işin draması da çok sert oldu diyebiliriz...

Erdal bölümün şovunu yapan isimdi net şekilde. Önce Vedat ile olan goygoylarında ve Erdal'ın tam olarak Erdal gibi hareket etmesinde iyi güldürdüler. Ancak İskender'in haberini duyduktan sonra Erdal'ın gerçekten işler ciddileştiğinde ne denli bir karakter olduğunu tekrar gösterdiler. Yavuz'a bakkal emanet etti ötesi var mı.. Mecnun ile ağlamaya çalıştıkları sahnede sağlam güldüm bu arada, demeden geçemeyeceğim.. Erdal'ın bölümde geldiği konum değerli bir senaryo hamlesiydi ve sezonun kalanı açısından önemliydi. Erdal'ın konuşma yaptığı ve Nurten, yavrisi ve İskender'i andığı Serbest Mikrofon kısmı muazzamdı... Bölümün zaten en iyi sahnesiydi ama belki de bu sezonun en ağır sahnelerindendi...

Bölümün ana konusu olması beklenen Yavuz ve babası konusu şimdilik Yavuz'un babasının ölmediğinden bahsetmesi ile kapandı ancak oradaki kısım hala merakla beklenilmeyi hak ediyor... Belli ki kalbinde öldürmüş ve babası ile diyaloğunu tamamen atmış bir Yavuz var. Annesinin gösterildiği 3. sezondan sonra babası ile ilgili bir şeyler de gördük ve devamı gelecektir. Vedat'ın da geçmişini bir noktada görebiliriz gibi geliyor, çünkü karaktere baya yer veriliyor ve iyi de işleniyor. Belki bir noktada İsmail Abi'ye de detaylı girilebilir gibi duruyor..

Mecnun ile Leyla'nın arasındaki durum ise bu sefer sağlam zedelendi. Bölüm sonunda attığı tokatın sertliği gayet iyiyidi ama İskender Pakize sahnesinin o saçma müzikle çekilmesi garip olmuş... O müziği kim düşündü bilmiyorum ama cidden çok kötüydü... Leyla kısmında ise Mecnun'un hata yapmasına ve bir şekilde her şeyi batırmasına alışığız, bu geçmişte de oldu. Hep oldu ve olmaya devam edecektir. Bu konuda bir sıkıntı görmüyorum açıkçası. Belki ikisinin ilişkisi derinlik kazanmışken yine ayrıldılar yaa diyip bunalan izleyiciler olmuştur ama fragmanda bu konu direk böyle 0'dan başlayacaklar hissi vermedi doğrusu. Bence 0'a çekmeyecektir bu durumu Burak Aksak. Üstüne de Vedat ile attığı bu temelleri, Yavuz ile hikayeyi çeşitlendirmesi, Erdal'ın olaya böyle sert telden girişi, İskender ile Pakize'nin bir şekilde tekrar bir araya gelmesi derken sezonun ikinci kısmında malzememiz bol gözüküyor. Sadece Leyla ile Mecnun hikayesine odaklanmadan konuları çeşitlendirerek bol bol yan konular gördüğümüz ve özellikle Erdal ile İskender'in barışma sahnesini de göreceğimiz sezonun 2. yarısından çok umutluyum...

9.7/10

6x6

Her bölüm daha ne kadar iyi bölümler gelecek diye düşünürken her bölüm daha da yukarılara çıkan Burak Aksak gerçekten şov yapıyor... Oyuncular şov yapıyor. Dizi her şeyiyle en iyisi olmaya 8 yıl sonra da devam ediyor... İyi ki varsın Leyla ile Mecnun... İyi ki senin bu efsanevi finaline kavuşabilecek duruma bizi getirdi Acun abim... Çünkü o finale yaklaştıkça ve o finale dair bir şeyler izledikçe ben daha fena oluyorum... Exxen'in en iyi bölümlerinden birisi ve yine dizinin en iyi bölümlerinden birisi...

Bölümün çıkış noktası yine epey orjinal ve kendine has bir noktaydı diyebiliriz. Tabi öncesinde o kısma gelmeden girişte Mecnun'la Aksakallı Dede'nin çöldeki eski bölümleri hatırlatan komik ve tatlı sahnesi vardı. Yine yeniden saçma plan yapmada Mecnun gibi olun dedirtti... İskender'le Pakize'nin tekrar barışması biraz hızlı geçti ama komik sahnelere yol açtı. Tabi buradan Dede'lerin evden kovulması üstünden Erdal'ın ve oradan da paragözlüğünün gözükeceği ve oradan da bambaşka noktaları göreceğimiz güzel bir macera izledik. Dedeleri evden gönderdikten sonra Leyla ve Mecnun ile yalan mevzusuna giriş yaptık. İsmail Abi'nin iş görüşmesi sahnelerini özlemiştik ve neden özlediğimizi görmemizi sağladı. Ayrıca önemli bir detay var ki yalan makinesi İsmail Abi'nin anlattığı hikayenin gerçek olduğunu doğruladı. Bu biraz ilginç bir durum çünkü bu hikayeler normalde kimsenin gerçek olmadığını düşündüğü hikayelerdi. Dizi bununla ilgili ilk defa somut bir adım attı... Kuşku verici bir sahne diyebiliriz...

Benjamin ve Vedat'ın planının başlangıcı bu bölümde oldu diyebiliriz. Karabasan ise Leyla'nın yanına giderek onu uyardı. Karabasan'ın böyle hikayeye bir anda girmesi ve pişmanlık belirtileri göstermesi ilginç diyebilirim. Ama ona sonra değineceğim. Leyla söyleyeceklerine dikkat etmedi ve dünyada kimsenin yalan söylemediği bir gerçekliğe geçiş yaptık... Tabi ki bu konu çok çılgın şeyler izleyeceğimize delaletti.. İskender ile Pakize'nin yalan söyleyemeyip birbirine sallaması ama birbirlerine sarılmaları, Tv'de gördüğümüz Abd ve süper güçlere yapılan gönderme, bankaların sahte kredi güzellemesi ve oradaki gönderme, Bahar'ın Leyla ile olan bölüm boyu diyalogları... Kimsenin yalan söylemediği her sahnede hem komik hem de ilginç diyaloglar ortaya çıktı. Yavuz'un babasıyla ilgili olan durumu bizimkilere anlattığı sahil sahnesi epey iyiydi. Sen yalnız değilsin Yavuz... Biz varız...

Ekip elbette babasının peşine düşecekti. Arabadaki sahne baya iyiydi... İsmail'in öne oturan Yavuz'a tepkisi, arkandan konuşuyorum diyaloğu, köpeğin duası ve yaş mama... Yalanı atıp peşinden gittim, ne kadar zordu diyen Mecnun... Epey komik diyaloglara yol açan araba sahnesinden sonra hapishaneye gittik. O adamın Yavuz'un babası olduğunu tahmin etmek zor değildi. Yavuz'un annemin mezarını bilmiyorum demesi ise ilginç. Belki de annesi öldükten sonra koşup kaçtım dediği için bilmiyor ama hiç mi araştırmadı...

Bölümün son 20 dakikası ilk 40 dakikasındaki komedi üstüne gelen drama klasiği olarak tam bir LM havası yansıttı. Hatta sanki sezon finalinde olan bölümün başında komediyi basıp son kısımda dumur edelim havasındaydı. Arka arkaya acayip sahneler atmış Burak Aksak... İlk kısım Erdal'ın önceki bölümde başlayan hikayesinin devam ettiği Metin Erdal sahnesiydi... Dedeleri geri getiren Pakize'ye de selam olsun, helal sana... Metin Erdal'ın evine giriyor, yavrisinin odasını görüyor ve Erdal ile gelişen muhteşem dramayı izliyoruz... Yine gözler doluyor.. İki bölümdür Erdal üzerinden bizi yok ediyor Burak Aksak... Her şeyini kaybeden Metin bu acıya nasıl dayanıyorsun diyor Erdal'a.. O da rol yaptığından söz ediyor... Erdal'ın tüm para saymalarının altındaki derinlik... Aman aman be kardeşim... Kendine bir yalan bul ve kendini kandırmaya devam et... Rol yap...

Babasını bulan Yavuz onunla yüzleşiyor... Efsanevi Ud Dinletisi eşliğinde gözler yine doluyor... Yapmayın bunu bize, ne istiyorsunuz bizden... Babası onların hayatını mahvediyor ve ona suç atılmamış. Gerçekten zimmetine para geçirmiş ve yakalanmış. Yakalanmasaydım iyiydi... Herkes çalıyordu.. Yavuz dinledikçe biz dinledikçe Yavuz'un yalnızlığını hissetikçe içimiz acıyor... Annesinin 1 sene üstüne ölümü ve annesinin mezarının bile bilinmemesi... Onu affedebilecek tek kişinin annesi olduğunu söylemesi... Kimsesiz kalan Yavuz'un sürekli koşmasının bağlandığı yer gerçekten muazzam...

Bölümün asıl bombası ise Benjamin Aksakallı ve Karabasan arasındaki çılgın sahneydi... Benjamin'in Leyla'yı elde etmek için yardım ettiği Vedat bambaşka noktalara gitti ve bu gücü dünyayı ele geçirmek için kullandı... Kontrolü kaybeden Benjamin şaşırdı ancak oraya gelen ve yardım eden ikili bu oyunu bozdu. Karabasan'ın bu modda olması çok şaşırtıcı demiştim çünkü burada ilginç bir nokta var. Benjamin Mecnun'u hapsettiklerinden bahsediyor bu ikilinin. Mecnun'un bunu öğreneceğinden bahsediyor ve bu yolda mücadele edeceğinden. Mecnun'un hapsolduğu yer neresi, Aksakallı niye bu kadar rahat bunun öğrenilmeyeceğinden. Karabasan niye bu kadar pişman.. 3. sezon finalinde satrançı kazanmış Karabasan. Bunun üstünden belki de kendi istediklerini yaptırıp Mecnun'u kontrol mü etti. Ve işler kontrolden mi çıktı acaba. Mecnun'un bir döngüde hapsolduğu durumuna mı gideceğiz. 3. bölümde bununla ilgili çok garip bir sahne vardı ve bu kısımlara dair ilgi çekici detaylar vardı. Mecnun'un bir yerlerde sıkıştığı bariz. Bunu bu ikilinin yaptığı da. Başka bir paralel evren olabilir. Ya da Mecnun'un 3. bölümde bahsettiği çok önceden ölmüş birinin hayatını yaşıyorum kısmına bir atıf olabilir. Mecnun Leyla'nın ölümünden sonra başka gerçekliklere veya hayali döngülere sürüklenmiş olabilir Aksakallı ve Karabasan tarafından. Çünkü bu ikilinin kontrolü hep Mecnun'un üstündeydi. Sıfırlanan hiç bir şey yok ama her sezon sanki yeni bir döngü hissi uyandırıyordur Leyla ile Mecnun'da. Hikaye akışı devam etse de hep çölde bitmesi işleri çok ilginçleştiriyordu. Burada hapsolan bir Mecnun'dan bahsedilmesi 3. sezonun sonundaki kısma bir şekilde bağlanacaktır... Çok kafa karıştıyor Burak Aksak, aklımızı alıyor resmen her geçen bölümde ve finale her yaklaşılan hikaye detaylarında...

Tüm bu muhteşem 3 sahnenin sonrasında bir de üstüne Mecnun'un Leyla ile olan muazzam sahnesi vardı... Aman aman ne sahneydi be... Eski sayfalar açılacak ve gideceksin diye korktum... Sırtımdaki yüke rağmen seni seviyorum... Senin yanında o mezar taşının ağırlığı hafifliyor.. Taş hep orada ama seni sevmekten vazgeçemiyorum... Leyloş'tan sonra belki de ilk defa bu kadar net bir şekilde bir Leyla'ya ona duyduğu sevgiyi çok keskin bir biçimde söyledi Mecnun... Ve buna inanman için bir Yalan Makine'sine ihtiyacın yoktu kısmı çok vurucuydu.. Mecnun'un gerçekten kalbi kırıldı ve Leyla bunu derin bir şekilde hissetti. İkilinin ilişkisi gerçekten çok çok iyi işleniyor bence ve bu sezon iyice derinlere gidiliyor bu konuda.. Mecnun'un bu bölümde kırılması Leyloş'un onu klon bölümünde tanımadığı kısma benzedi ve o etkileyicilikteydi... Ne son 20 dakikaydı be... Ne bölümdü be...

10/10

Senin dışında izleyen kalmadı.. @Sherlock @MasacRE

Bu 🎈 dizinin sosyal medyayı yıkıp geçtiği iddia ediliyordu, onlar da saldı hepten bu adaşım salmadı sayın Gs’li dostum…

Bu adamı acilen kendine getirmeliyiz…
Hiçbir yerde 🎈 dizi ilgili tek bir paylaşım görmedim sayin Gs'li dostum.. Acun abim şutlar bunları yakında.. @MEnes @MasacRE

Reactions: MasacRE and 12.Adam
Senin dışında izleyen kalmadı.. @Sherlock @MasacRE

Bu 🎈 dizinin sosyal medyayı yıkıp geçtiği iddia ediliyordu, onlar da saldı hepten bu adaşım salmadı sayın Gs’li dostum…

Bu adamı acilen kendine getirmeliyiz…

Sen bakma bu iki leş herife canım yoldaşım benim. Biz bize yeteriz, kalabalığa ihtiyacımız yok...

6x7

Yüksek perdeden seyreden 2 3 bölümden sonra daha sakin, daha komedi odaklı ancak yine güldürmeyi başaran fena sayılmayan bir bölümdü. Zaten düşününce o kadar büyük bölümlerden sonra böyle bölümlerin gelmesi normal. Sadece Exxen L&M'sinin en uzun bölümü olması bu bölüme değil de başka bölümlere ayrılabilirmiş dedirtti... Yine de bölümü izlerken sıkılmadım, güzeldi...

Açılış sahnesindeki goygoylar gerçekten çok iyiydi. Mecnun'un annesinin geldiği sahne, Mecnun'un Leyla ile telefonda birbirlerine mesajlar gönderdiği sahne... Aptal ikilinin aldığı akıllar ve bunları uygulamaya koymaları... Bu iki akıl da onları istemeyecekleri yollara götürdü ama olayın finalinde tabi bir şekilde doğru yolu buldular... Teletabi'nin döndüğü bölümde olayların bu noktaya gideceğini düşünmemiştim, karakterin kendi yaptığı bir şeyler olduğunu düşünmüştüm ama Benjo kardeşimiz formunda bu sıralar. Leyla ile Mecnun'u ayırmak için tüm hinliklerini kullanıyor kalamar ağız... Teletabi üstünden yine güzel bir fiyat eleştirisi ve ülke eleştirisi yapıldı. Burak Aksak'ın bu konuda acıması yok, Dosto üstünden kendini, ekonomi üstünden ülkeyi, dayılar üstünden de kimleri vurduğunu gördük... Teletabi'nin bu ışıltılı hayatı sen seçtin dediği kısım ilgi çekiciydi epey... İsmail Abi'nin iş görüşmeleri artmaya ve keyif vermeye devam ediyor. Yalnız gen sahnesinde Pamuk Prensesi Yedi Cüceler aklıma gelmedi desem yalan olur... Daha komik olabilirdi gen sahnesi, biraz deneysel bir şeyler yapmışlar orda...

Mecnun'la konuşmaya gelen Leyla'ya Yavuz'un zeka dolu aklıyla verdiği yanıt sonucu eskilerde de kullanılan kıskandırma macerasına giriştik. Sonda birbirlerine itiraf etseler de yine de yapmaktan geri durmadı ikisi de. Önce Leyla'nın sonra da Mecnun'un bu akılları veren Bahar ve Yavuz'u sırayla gömmesi epey iyiydi... Yavuz ve Bahar'ın bu kısımlarda safa yattığı sahneler ise yine komikti... Leyla Vedat yemek sahnesinde de yine eğlendim. Vedat karakteri gayet kaliteli yazılıyor ve oynanıyor. Arda kopyası olacak diye düşünenler bu işleyişi görünce bu düşünceden vazgeçmişlerdir diye düşünüyorum çünkü bambaşka bir karaktere dönüştü. Ve hala gizemini koruduğu bazı kısımlar var diyebiliriz..

Mecnun'un yemeği duyduktan sonra girdiği mod ve yaptığı telefon konuşması... Tabi adamı uykudan uyandırırsan bir anda öptüm hadi görüşürüze bağlarsın olayı... Avukatlarla kavgaya gelen Vedat ve Muhteşem Üçlü'nün sahil sahnesi bölümün en komik sahnelerindendi. Özellikle lugata yeni küfürler eklenmesi ayrı bir keyif verdi... Dübel, bozuk sifon contası... Sonra ikilinin avukatları duyunca yaptığı topuk ve en son noktada Mecnun'u ağaçların arkasında gizli gizli beklemeleri... İsmail'in tehdit etmediğini söylerkenki diyaloğunda kahkalar attım... 'E dedim olum alalım bi kilo eruk yolda giderken yeruk diyip sonra hızlıca konuşup kafama At çarptı.' dediği kısım aklıma geldi... Ama burada işi başka bir noktaya taşımış... Vedat ile Mecnun'un sahnesi de sonrasında yine kontrolsüz bir şekilde bambaşka noktalara gitti. Herif Leyla'dan uzak dur derken bir anda akşam yemeğinde ikiliyi evlerinde buldular...

Bakkal önü sahnesi ise yine iyi bir sahneydi. Bu bölümde 2 kere Mecnun'un kalbine sancı girdi ve bu durum ilgi çekiciydi. Erdal'ın gelen elektrik faturasını duvara yazması, Mecnun'un hesabı ben öderim demesi, Erdal'ın Mecnun'un dizini okşaması ve oradaki ilginç gerilim iyiydi... Akşam yemeğinden önce ise İsmail abim şüphelerinde haklı çıktı ve tüm bu faturaların nereden çıktığını görmüş olduk. Kalamar Ağızın planını öğrenen abim evde Mecnun'u uyarmaya koştu hemen.

İskender'in ev oturmasında girdiği tripler komikti, her böyle oturmada kendini istemede sanması nostaljisi... Mecnun'un ağzının yüzünün kayması ama inat etmeye devam etmesi... Şeytan ve Melek Mecnun'un sahnesi de yine iyiydi. Leyla'ya da gidebiliyor olmaları ilginçti, normalde sadece Mecnun'a uğrardı bu ikili... Vedat'ın maskesini düşüren Mecnun ve Vedat'ın bu sahnedeki tavırları ilgi çekiciydi. Devamında Leyla ile bir yüzleşme yaşadı ve gözleri falan doldu. Bu kısım Vedat ile ilgili düşüncelerimizi karıştırıyor çünkü samimi mi değil mi anlamıyorsunuz. Her şeyi itiraf etti sonuçta. Siz yapamazsınız gibisinden konuştu ve çok içten söyledi. Bakalım altından bir şeyler çıkacak mı bilinmez. Benjamin'in önceki bölümde söylediklerini düşününce sezon finaline de yaklaştığımızı düşününce neler olacağını çok merak ediyorum...

Son sahne de ikilinin bir kulak fiskesiyle tekrar bir araya gelmesi sonucu tatlıya bağlanmış hoş bir sahneydi... Başkalarını dinlemeyelim ve birbirimizle konuşalım diyen ikilinin ilişkisi iyice derinleşiyor ki zaten bu işleyişi dizinin başından beri görüyoruz. Leyla bunu Vedat'la konuşurken de iyi aktardı zaten. Biz iki aptal birbirimize göreyiz kısmı güzeldi o yönden. Onun dışında yemekte de söylemişti, önceki bölümlerde de söyledi, Vedat Leyla'nın geçmişinden bahsedip duruyor, o kısımda neler işlenecek onu da merak etmiyor değilim bu arada..

Fragmanda ise Azrail'in geri döndüğünü ve İsmail'i almaya geldim dediğini duyduk ve yine dramatik bir hava sezdim bölümde... Erdal İskender sahnesi bu bölümde mi olacak bilmiyorum ama en kötü 9. bölümde olmasını bekliyorum artık. Son 3 bölümde gözlerimiz dolacak ve bol bol ağlayacağız gibi hissediyorum. Hadi hayırlısı...

8.5/10

@MEnes , Dizi kaostan mı besleniyor?? Aslında geçen haftaki bölümde soracaktım.Hep bir keşmekeş...

Reactions: MEnes
@MEnes , Dizi kaostan mı besleniyor?? Aslında geçen haftaki bölümde soracaktım.Hep bir keşmekeş...
Hayır tam olarak keşmekeş diyemeyiz veya kaostan besleniyor diyemeyiz ama çok ilgi çekici ve değişik konular var. Burak Aksak aklımızın ayarlarıyla oynamayı seviyor özellikle ana senaryonun belirli kısımlarında. Yorumlarda da bahsettim bunlardan. Bunlar finale dair ince ince işlenen konular. Bir yerde bazı şeyler açıklanacak yavaş yavaş. Bu sezon ne kadarı açıklanır bilinmez ama açıklandıkça bizim kafayı yiyeceğimiz kesin...