Exxen Leyla ile Mecnun - 1. Sezon Yorumları

Muhtemelen silmiştir, yeniden yüklemiştir. Platformlar teknik hata olunca ya da herhangi bir şey olunca bunu sık sık yapabiliyor. Gece yüklemiş olması lazım çünkü, gece yüklenmiş gibi görünüyor.
Hayır, 10 dakika önce yüklendi ve YouTube'dayken ana sayfama düştü.
 
Reactions: Araf
Son sahne olmasa 7 vereceğim bölümdü son sahneyle puan 7.5'a yükseldi.

Tamam bu dizi absürt bir dizi ama Sihirli Annem gibi 1 saatin 40-45 dakikası da absürt olmasın bir zahmet. Zaten dizinin en başarılı dönemi bence ilk Leyla ayrılana kadardı ve absürtlük tam olması gereken seviyedeydi. Tüm bölümde en iyi sahneler Pakize'nin olduğu sahnelerdi.
 
Reactions: bazinga and Araf
Bu kadar çok absürd olduğu için seviliyor zaten, diğer türlü düz bir dizi olurdu. Ben şahsen absürd anlamda zirve yapmasını seviyorum, diğer türlü sıradanlaşıyor. Sihirli Annem absürd bir dizi değil ayrıca, fantastik bir dizi.
 
5. Bölüm

Sezonun keyifli bölümlerinden biriydi. Kötülüğün kaynağına gidiş macerası eski LİM tadındaydı, özellikle havuz medyası göndermesi ve ekşi sözlük göndermesi çok iyiydi.

Dizinin en büyük eksikliği halen pandemi dönemine dair pek bir ize rastlanılmaması. Geçen bölüm çift doz aşı cümlesi geçti ne güzel, bu bölüm minibüs sahnesinde kimsenin maskeli olmaması pek yakışmadı doğrusu…

Ak Sakallı dede keşke o sahnede “You Shall Not Pass!!” Diye bağırsaydı, daha bir yakışırdı.


Az sakallı dede nerede kaldı onu ne zaman göreceğiz bilmiyorum…

8.7
 
Maske detayına takılmamak lazım; çünkü birçok dizi o detayı atlamayı tercih ediyor. Sebebi ise, insanların pandemiden uzaklaşmasını sağlamak. Evet, riskli bir durum ama pandemi döneminde geçen bir dizi imajı çizerdi dizi maske olsaydı.
 
Reactions: 12.Adam
Ne alakası var bu dizi absürt sahneler tüm dizinin %90'ını oluşturuyor diye sevilmedi ki
İlk Leyla varken şunun yarısı kadar absürt sahne yoktu ve çok daha kaliteliydi.
 
Reactions: bazinga
Ne alakası var bu dizi absürt sahneler tüm dizinin %90'ını oluşturuyor diye sevilmedi ki
İlk Leyla varken şunun yarısı kadar absürt sahne yoktu ve çok daha kaliteliydi.
Birinci sezon samimi geldiği için sevildi bu kadar ama bu kadar sevilmesinde absürd olmasıın etkisi büyük, en azından bana göre böyle.
 
Reactions: 12.Adam
Birinci sezon samimi geldiği için sevildi bu kadar ama bu kadar sevilmesinde absürd olmasıın etkisi büyük, en azından bana göre böyle.
Absürt olmasına lafım yok ki yarısından çoğunun absürt olmasına lafım var

3.sezon bile bu kadar absürtlük ön planda değildi
 
Absürt olmasına lafım yok ki yarısından çoğunun absürt olmasına lafım var

3.sezon bile bu kadar absürtlük ön planda değildi
Bu bölümde o kadar absürd olmasının sebebi, biraz da geçmişle hesaplaşma ve gönderme yapma çabası. Kısa sürede bunu uzun zamana yayarak anlatabilirlerdi. Aslında bu kadar uzun olmasının sebebi, bölüm sayısı ve bölüm süresi. O açıdan diziyi de anlamak lazım. Genel olarak sezonlar fazla sürüyordu ve bölüm süresi de uzun oluyordu. Haliyle daha rahat kendini gösterebiliyordu dizi. Bu arada bir önceki bölümde de absürdlük azdı. Yani ya çok absürd bölüm oluyor ya da çok az.
 
Reactions: 12.Adam and xdragxx
Bu arada sanki

Pakize bir bölümlük gelmiş gibi o da kötü... Diziye yakışıyordu.
Gelecek bölüm de oynar en azından, İskender sahnesinden sonra görürüz daha ne kadar oynayacağını. Pakize cümleleriyle gidecek gibi görünse de, İskender de Pakize'yi kalması için ikna edecek gibi görünüyor. İkna ederse eğer, sonuna kadar görürüz. İkna edemezse eğer, birkaç bölüm sonra gider.
 
Reactions: 12.Adam
Bana nedense İskender Pakize'nin yanına gelecek ama sonrasında Pakize'yi göremeyecek gibi geldi. Fragmanda da yok hiç Mecnun'la o sahnesi Pakize'nin son sahnesi gibi..
 
Reactions: 12.Adam
Bana nedense İskender Pakize'nin yanına gelecek ama sonrasında Pakize'yi göremeyecek gibi geldi. Fragmanda da yok hiç Mecnun'la o sahnesi Pakize'nin son sahnesi gibi..
Fragmanda görünmüyor, aynen ama fragmanda hiçbir şey görünmüyor. Sadece olaylar görünüyor. Belki o sahneleri sürpriz olarak bırakmışlardır. Asuman Dabak, Nuri'ye gönderme yapıldı diye diziyi tekrar bırakmış da olabilir.
 
Reactions: 12.Adam and xdragxx
Şu söz çok güzel: .Kırık olan yapıştırılır, bozuk olan tamir edilir; unutulanlar da bir daha asla hatırlanmaz...

Diziyi geçen nihayet izleyebildim ve bir oturuşta ara vermeden 4 bölümü birden izledim.Özellikle ilk bölüm baya keyif verdi. Çok güzel bir geri dönüş olmuş. Dizinin kimyası hiç bozulmamış. Keyifliydi her bir sahnesi. İlk bölümde dizi sürelerine olan göndermeyi sevdim. 2. bölümde olan kart ödeme reklamını oldukça başarılı buldum. Beni fazla rahatsız etmedi.
3. bölüm oldukça çılgın bir bölümdü. Onu da beğendim ama ilk iki bölüm altında kaldı.
4. Bölüm bir önceki bölüm kıvamındaydı. Mağara adamları sevmedim. Olmasa da olurdu
Dizinin süresi kısa ve karakterler çok olduğu için bir çok ismin sahnesi eksik kalıyor.
5. bölümde biraz fazla absürt sahneler vardı. Dizinin gidişatını merak ediyorum. Bakalım kalan 5 bölümde gidişat nasıl olacak.
Erdal Bakkal dizinin yıldızı olmaya devam etmiş. Yavuz ise oldukça itici olmuş. İsmail'in çaycılık yaparken onun sözlerini duyduğu sahnede üzüldüm.
Leyla'nın nişanlısı çok geri planda kalmış.



1. Bölüm 9/10
2. Bölüm 8.5/10
3. Bölüm 8.0/10
4. Bölüm 8.0/10
5. Bölüm 7.5/10
@Araf senin için puanlarım geldi
benden upuzun yorumlar beklemeyin. Benimde tarzım bu
5 bölüm yorumunu toptan yaptım
 
4x5

Çok sert, ağır kısımları olan ve absürtlüğün tavan yaptığı oldukça fazla beğendiğim bir bölüm oldu. En iyi bölümü hala 3. bölüm bana göre ama bu bölüm de gelecek bölümlere açtığı kapı ve içerisindeki detaylarla çok müthiş bir bölümdü bana göre. İzlerken 57 dakika nasıl bitmiş anlayamadım bile... Leyla ile Mecnun mükemmelliği son hız devam ediyor ve sezonun ikinci yarısında hikayedeki drama ağırlığının bambaşka bir seviyeye çıkacağına eminim bu bölümden sonra...

Geçen bölümün bıraktığı yerden bambaşka noktalara ulaştık bu bölümde... Bir anda pat diye bölümün ana konusu açıldı ve ilginç de ilerledi doğrusu. Kötülüğün merkezine yapılan yolculuk 4. sezondaki gelecekteki sahnelere geçiyordu. O bölümde Çay yerine hap veriyorlardı falan. Onda da böyle değişik çekimler ve renkler vardı bu bölüm de öyle olmuş. Çok da sert göndermeleri vardı doğrusu. Güncel göndermeler yapıyordu Burak ama bu bölümde arşa çıkmış bu göndermeler. Sosyal medyayı gömmesi, sözlüklere sallaması, vergilere sallaması her şey nasibini almış... Kalemine sağlık, gerçekten yazıyorsun be adam...

Pakize'nin gelişi ve Mecnun'un bu duruma verdiği tepki, üstüne İskender ile olan sahneler gerçekten kaliteli işlenmiş. Bölümdeki her sahnesi çok iyiydi Pakize'nin. Erdal'ın evindeki sahneler komikti İskender ile olan dramatikti final sahnesi ise bambaşkaydı... Yine güldürüp, düşündürüp sonunda göz doldurdu. Klasik Leyla ile Mecnun işte. Gerçekten çok çok iyisin be dizi... Bizim ülkemizden bu seviyede bir kalite çıkması büyük şans.

Erdal'ın macerası yine bambaşka noktalara evrilecek gibi. Önceki bölüm kaldığı yerden bu bölüm devam etti. Mahkeme sahnesi baya iyiydi. Nurten ile olan sahneleri de sağlam drama ile süslenecek ilerleyen bölümlerde belli ki. O kısmı da merakla bekliyorum.

Yavuz kısmı da bu bölümden sonra artık olması gerektiği gibi olacak belli ki... Yavuz pişmanlığını yavaş yavaş gösteriyordu ve Karabasan sayesinde bu iyice yüzüne vurulmuş oldu. Kendisini dostları için feda etti ve onların kendisini affetmesini istedi ve tabi ki gerçek dostlar arasında bunlar konuşulmaz. İsmail hiç bir şey yaşanmamış gibi yine muazzam bir tepki verdi Yavuz'a. Oldukça iyi sahnelerdi...

Geleyim bölümün en önemli kısmına ve sezon başından beri merak edilen kısma. Burak Aksak herkesi ters köşe etti ve olayı çok iyi bağladı diyebilirim... Paralel evren çıkmasın çok basit kaçar diyordum ve öyle olmadığına çok sevindim. Leyla'nın beyaz ortamda yer alan kısmı Leyla'nın kendisiydi elbette. Aynı kişiler ve önceki bölümlerde de bunlardan bahsediyordum. Ne Karabasan onu buraya hapsetmiş, ne orası başka bi evren ne de mevzu başka hiç bir tahmindeki gibi çıkmadı. Normal dünyadaki Leyla çok kötü ve sert buradaki ise çok naif ve tertemiz gibi gördük bölümler boyunca... Leyla'nın içinde kalan iyilik kısmını o kadar iyi bağlamış ki ve Leyla karakterine öyle bir derinlik katmış ki, bu durum gerçekten çok iyi... Leyla belli ki ağır tramvalar yaşamış ve içindeki iyiliği hayalindeki veya rüyasındaki bir yere hapsedecek kadar kendini kaybetmiş durumda. Sezonun ikinci kısmında bununla ilgili şeyler izleyecek olmak ve Mecnun'la olan ilişkisinin ilerleyişini izleyecek olmak heyecan verici. Leyla'nın iyi tarafı Yavuz için kendini feda etti, gerçek dünyadaki kendisinin bir daha hiç iyi olmama ihtimalini göze alarak. Ancak Mecnun'a güvenmesi ve oradaki Mecnun'a sen beni geri getirirsin değil mi sorusu ve Mecnun'un bakışları çok kaliteliydi ve ağırdı...

Ben çok beğendim Leyla ve Mecnun'un bu sezonki hikayesini... Burak çok farklı ve orjinal bir şey tasarlamış ve müthiş olmuş. İlk Leyla'dan bile daha iyi olabilir o potansiyel var. Fragmandan da gördüğümüz üzere işler daha da ilerleyecek tabi ki ve bunları izlemek çok müthiş olacak...

9.5/10