FK2 Letters from Iwo Jima / Iwo Jima'dan Mektuplar (2006) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0498380.jpg


Iwo Jima'dan Mektuplar - Letters from Iwo Jima (2006)

Türü: Dram, Tarihi, Savaş
Yönetmen: Clint Eastwood
Senaryo: Iris Yamashita, Paul Haggis, Tadamichi Kuribayashi

Oyuncular:
Ken Watanabe
Kazunari Ninomiya
Tsuyoshi Ihara
Ryô Kase
Shidô Nakamura

IMDb Sayfası

Oscar Ödülleri (1)

En İyi Ses Kurgusu

Oscar Adaylıkları (3)

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Özgün Senaryo

Filmin Özeti
Iwo Jima Muharebesi 1945 senesinde 20.000 Japon askerine karşı 110.000 Amerikan askerinin adaya çıkarma yaparak giriştikleri savaş...
40 gün boyunca Japonlar adayı savunmuştur ama doğal olarak sayıca ve teçhizat olarak üstün Amerikalılar sonunda adayı ele geçirmişlerdir.
Bu hikayeyi de filmde izliyoruz.


Filmin Fragmanı

 

cookies

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
Bu filmi izlemeye baslamıştım ama yarısına kadar zor katlanmıştım o gün bugündür böyle filmler izlemiyorum :(
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
iwo-jima-topper.jpg


Film Savaşta kazanan taraf yoktur temasıyla karşımıza çıkıyor, öte yandan insanların iyi ve kötüsünün olduğu bunun genele adanılmaması gerektiğinide keskin bir şekilde belirtmiş. Film aslında konusu ve senesi itibariyle çok iyi avantajlara sahipken kullanılamamış, japonca olmasıda beni zorladı, ingilizce altyazıyı denemenizi önermem bir süre sonra bıkıp kapatasım bile geldi Türkçe'ye geçip yine sıkılsamda filmi tamamladım.

Gerçek bir hikaye oluşu ve japonların şu Onur ^^ sevdaları filme sağlamca yerleştirilmiş, samuraylarda ki intihar ile alakası olmadığını söylemek lazım. Ölmeyi başka birşey zannediyorlar heralde. Ölüceksen başka şekilde öl yani can çekişerek ölmenin mantığı yok.
Hikayeye gelirsek hafiften bize bir bu savaşı bu onur sevdamız yüzünden kaybettik felan gibi bir bahaneye büründürmüş olabilirler çünkü tegmenler Komutanlarını amerikan yanlısı deyip intihar görevine gittiler bir çok kez. İki taraftada kötü tabir ettiğimiz insanlar var, Komutanın arkadaşının ingilizce konuştuğu sahneler komiğime gitti biraz, çok değişik durdu. :D
Amerikan askerlerinin ilk adaya girişindeki efekler resmen acemi işiydi, yapamamışlar orayı. Ada savunmaya çok müsait bir yerdi fakat o devirde Amerikanın gücüne karşı koyulması zordu ve savaşı daha çok rakibi susuz ve yemeğini bitirmeye oynarak raha şekilde kazandılar gibi. :)


Sonuca gelirsek, filmi önermiyorum. Bir şansım daha olsa izlemezdim. :D

Sinemalar.com puanı: 8.2
IMDB Puanı: 8

Fakat bence gerçek hikaye ve duygularına göre bu puanlamayı yapmışlar, sinemasal olarak bana birşey geçirmedi.

Puanım: 6
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Clint Eastwood adını görünce, etkinlikte başta izlemek istediğim filmlerden birisi oldu bu film. Her ne kadar izlediğim Diğer Eastwood filmlerine göre biraz altta kalsa da izlediğim için mutluyum. Uzun zamandır sinemadan almadığım o hazzı aldırdığı için.

Oyunculuklar beklediğimin altındaydı. Belki bunda dillerine aşina olmayışımın da etkisi olabilir. Başroldeki -sanırım başroldü- Kazunari Ninomiya'yı pek sevemedim. Filme ısınamamamda bunun etkisi vardı. Diğer başrol Ken Watanabe çok babacan bir roldeydi. :D Ayrıca yüzü de tanıdık geliyordu. Her ne kadar onu sevsem de yetmedi.

Senaryo güzeldi, izlerken ara ara sıkılsam da bu filmde normaldi bence. Hikaye de çok etkileyiciydi ama film etkileyici değildi. Bu konuda hem senaryonun hem de oyunculukların yetersiz olmasının etkisi vardı bana göre. Ama yine de etkileyici birkaç sahne de yok değildi.

Sahnenin ne zaman olduğunu hatırlamıyorum ama askerlerin el bombalarıyla intihar ettikleri sahne vardı onurlarıyla ölmek için. O sahne bence çok iyiydi.

Kısacası, filmi beğendim ama yeterince iyi bir film değildi. Çoğu konuda eksiklikleri vardı. Yine de izlenilmesi gereken bir film bence.

Puanım: 7.5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,738
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Beklediğimden daha ağır bir filmdi. İlk dakikaları çok yavaştı, sessiz sakin sadece ilgi çekici olmayan diyaloglarla ilerleyen bir film beni epey sıktı. Neyse ki ilerleyen dakikalarda film biraz olsun açıldı da bitirmekte çok da zorlanmadım. :)

Filmin Japonca olması ve kadronun hemen hepsinin Japon olması filmi benim için soğuklaştıran faktörlerdendi. Bütün Japonları birbiriyle karıştırma potansiyeline sahip olduğumdan dolayı karakterlere de bağlanamadım. :):)

Olumlu taraftan bakarsak etkileyici sahneleri de yok değildi tabii ki filmin. :)

Toplu intihar sahnesi güzeldi.

Geçmişteki köpekli sahne iyiydi. :(

Amerikalı ile olimpiyatçının sahnesi iyiydi.

En sonda karısını gördüğümüz, çocuğunu göremeyen gencin düştüğü durum üzücüydü ama bir o kadar da başarılı bir sahneydi.

Sağlam bir savaş draması ama tarzı sevmeyen için ağır ve sıkıcı sayılabilecek bir film. Ben savaş dönemi draması seviyorum ama daha çok sivillerin anlatıldıklarını seviyorum. Bu filmde de arada sırada gösterilen sivil sahneleri biraz arttırılsa ve diğer yerlerden düşülse daha iyi bir film çıkardı benim açımdan. :):)

Sonuç olarak Eastwood'un önemli filmlerinden biri, benim gibi Eastwood hayranları için izlenmesi kaçınılmaz olan bir film ama bugüne kadar izlediğim Eastwood filmleri içinde seyir zevki açısından benim için son sırada geldiğini belirtmem lazım. :)

6/10