Sinema Letterboxd

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,458
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Ünü her geçen gün artan ve sinema, dizi konusunda yılların değişmez lider referans noktası IMDb'nin tahtını ciddi anlamda sarsmaya başlamış sosyal sinema & dizi platformu. Öyle ki artık IMDb'ye bir film için gelen oy sayısının 3-4 katı kadar oy letterboxd'ye gelmeye başlamıştır. Güncel bir örnek vermek gerekirse IMDb'nin kardeş platformu Prime Video'da yayınlanan Sound of Metal'in bile güncel oy sayısı IMDb'de 3.411 iken letterboxd'de bu sayı 11.197'dir.

Arayüzü göze hitap eder, çağa daha uygun ve kullanıcı dostudur. Fakat özellikle 10'luk puan yerine yıldız sistemine sahip olması nedeniyle şahsım tarafından bir türlü sevilememiştir ve düzenli kullanımı reddedilmektedir.

Letterboxd-Contest-Featured-1460x800.jpg

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Sarsamaz :A
Imdb artık referans noktası gibi bir şey daha çok yol alması lazım.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
5 diye puan mu olur ya... Biz Imdb'de .5'li yani buçuklu puanlar yok diye isyan ederken bunlarda 10'lu sistem bile yok. Mesela bakıyorsun LOTR'a 10 vermek istiyorsun ama ne göresin en yüksek puan 5... 5 veriyorum dedin mi hiç de şaaşalı durmuyor... Sayı olarak bile göze hoş hitap etmiyor. En yüksek puanın 5 olması unnaccepatble... :A Bu bağlamda asla ve asla buraya üyelik açmayacağımı ve güncel bir şekilde ilerlemeyeceğimi düşünüyorum... :A @Sherlock @MasacRE... :A

Düzenli bir şekilde film izletmeye yarayan bir site. Filmlere puan verebiliyorsun, inceleme yapabiliyorsun, filmlerle ilgili günlük tutabiliyorsun ve hangi gün hangi filme izlediğini, yılda kaç film izlediğine dair istatistikler çıkarabiliyorsun. Aynı zamanda sosyal ortamı olan da bir site. Siteyi oluşturanlar Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinden. Filmdeki bilgiler TMDb'den çekiliyor ve 2011 yılında kuruldu. IMDb'ye göre çok yeni ama her geçen büyümekte olan bir film sitesi.

Sade bende mi bilmiyorum ama günlerdir aşırı aşırı yavaş site. Bir filmin puanına bakmak bile işkence.

Forum İstatistikleri

Konular
173,628
Üyeler
8,495
Son Üye
snake