1x1
Dizi karışık ve kafa yoran bir şekilde başlamış. Ama ilk bölüm güzel bir giriş olmuş. Karakterleri tanıtan ve karışık kurgusuyla biraz ilgi alaka bekleyen bir bölümdü, beğendim dizinin tarzını. Farklı bir işleyiş tarzı benimsemişler kendilerine.
Biraz karakterden bahsedeyim, daha doğrusu karakterlerden. Legion mutantlar alemindeki tüm mutantların sesini kafasında işitebilen ve onların güçlerini kullanabilen değişik ve bir o kadar da güçlü bir mutantlar ordusu aslında. Yani tek bir karakter değil kendisi. Gücünü kontrol edebildiğinde ulaşabileceklerinin sınırı yok adeta. Ama dizide ne kadarını görebileceğimizi bilmiyorum. Keza psikolojik unsurlar da çok etkili zaten karakterin gücünü kontrol edebilmesinde. Bunun önemini de dizi ilk bölüm itibarıyla göstermiş zaten. Bakalım dizide gücünün ne kadarını görebileceğiz, ama mutant kelimesinin bir dizide duyulması bile yeterli benim açımdan, keyifle izlemeye devam edeceğim.
Oyunculara gelecek olursak Dan Stevens böyle değişik bir karakteri baya iyi oynamış. Hareketleriyle, yüz ifadeleriyle cidden olmuş dedirtti. Rachel Keller da ilk bölüm itibarıyla aşık ettirdi kendine, o nasıl bir güzellik be öyle gözümü alamadım kendisinden.
Diğer karakterlerden sonda gelen yaşlı teyze önemli gibi duruyor. Onun da hikayeye etkisi olacak gibi.
Bidahaki bölüm asıl mevzuya girilecek karaktere de güçlerinden bahsedilecek sanırım. Daha bunları keşfedip kullanabilmeyi öğrenecek adam. Uzun bir süreç olacaktır, böyle bir güç zor kontrol edilir sonuçta.
8.5/10