Kuzey Güney'in senaryosu esinlenilerek mi yazıldı?

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Kanal D'de yeni başlayan, Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Kuzey Güney dizisi daha ilk bölümün ardından tartışılmaya ve eleştiri almaya çoktan başladı bile.

374463354.jpg

Bugün Akşam yazarı Burhan Ayeri, bir okur mektubunun da yardımıyla kafasındaki Kuzey Güney düğümünü çözdü. Kuzey Güney'in senaryosu bakın hangi yapıtın senaryosuna benziyormuş...
İşte Burhan Ayeri'nin yazısından ilgili kısım...
Kuzey Güney' adlı dizi iyi girdi. Ancak, tipler ve senaryo, 'Bunları bir yerden hatırlıyoruz' mesajı verdi. Kesinlikle yargımız böyle. Sabah gazeteye geldiğimizde e-postalar arasından, Ali Tekin Çam'ınkini okuyunca düğüm çözüldü. Aynen şu satırlar yazılıydı:
'. 1977'de yayınlanmaya başlayan Zengin&Yoksul dizisini hatırlarsınız mutlaka. Tom Jordache'i canlandıran Nick Nolte, Rudy Jordache'ı canlandıran ise Peter Strauss'tu (Bir de Falconetti var ama şimdilik konu dışı). Tom, dizi boyunca sürünür, başı beladan kurtulmazken, Rudy yükselir ve senatör olur!
. Kanal D'de yayınlanan Kuzey&Güney'i izlerken o diziyi seyrediyormuş gibi hissettim kendimi. Her halde ondan apartmışlar? Yanılıyor muyum acaba?
Çam'ın teşhisi için 'Çok iyi' diyoruz. Ancak 'Tam isabet' yorumunda bulunmakta aceleci olmayacağız. 'Yerli Falconetti'yi görmek zorundayız. Bir bakarsınız bu sefer 'Falconetti'nin dişisi'ni buluruz. Dikkatimizi çeken diğer konuysa Kıvanç Tatlıtuğ'daki fiziksel gelişme. Rocky Balbao'yu oynayan Silvestre Stallone'nin kas çalışmalarını uyguladığı beli. Her şey bir yana 'İzlenme payı açısından dizi tuttu'.