Kurtlar Vadisi Pusu dizisi bu sezon kadrosuna kattığı isimle izleyiciyi bir kez daha şaşırtmayı başardı. Tek Türkiye dizisindeki Şivan karakteri ile tanınan oyuncu Süleyman Karadağ bu kez Cemal karakteri ile örgütün şehir ayağında yer aldı.
Bir yıl önce beraber çalıştığımız Süleyman Karadağ ile Pana Film'de yeniden bir araya geldik. İlk kez bu kadar yakından tanıdığım 'Abi' dediğim bir isimle röportaj yapacaktım. Bu heyecanla buluşma gününe ve zamanına karar verdik.
Süleyman Karadağ'ın sohbeti iyidir ama onunla kalabalık bir yere gitmek ve yürümek oldukça zordur. Geçen yıl Konya- İstanbul seyahatinden sonra onunla yola çıkmamak gibi bir karar almıştım. Etrafını saran hayranları nedeniyle biz normal vatandaşlar (!) rahatsız olmuştuk. Bu yüzden röportaj yapalım diye sözleştiğimizde tek bir yer uygundu: Pana Film ve muhteşem manzarası…
O güzel mekânda Süleyman ağabey kendisi hakkında hiç bilmediğimiz bir özelliğini açıkladı. Meğer o kötü adam tam bir ev erkeğiymiş!
Kurtlar Vadisi Pusu'da yine terörle bağlantılı bir rol almak cesur bir karardı. Yüzünüz daha eskimeden Cemal gibi çok soğuk bir karakteri canlandırıyorsunuz…
- Şivan karakteri ayrıydı. İki sezon örgütün dağda en önde lideriydi. İki sezon ise iyilik yapmaya başladı. Onu da iyi oynamak gerekiyordu. Pana Film'e teşekkür ediyorum. Burada örgütün şehir ayağını oynuyorum. Cemal burada buz gibi bir karakter; ne zaman ne olacağı belli değil. Belki önümüzdeki sezon esprileriyle seyirci karşısına çıkacak. Özellikle bu sene buz gibi oynamak benim tercihimdi.
KURTLAR VADİSİ PUSU'DAN SAHNE
Yazete Video Galeri / Kategoriler / Dizi / Åıvan Kurtlar Vadisi Pusu\'da
Bu sezon bir dizide de kötü karakteri oynadınız…
-Kurtlar Vadisi Pusu'da Cemal'i, TRT 6 kanalındaki Mem ü Zin Kürtçe dilindeki dizide Beko isimli kötü karakteri oynuyorum. Demek ki kötü karakterleri iyi oynuyorum. Kötü bir karakter olsa beni arıyorlar.
Kötüyü oynamak zordur ama…
-Bizim Türk toplumu çok duygusaldır. Acılı bir durumda üzülen, kötü olayda 'Allah belanı versin' diyor. Ama bunu ekranda yapmak çok zordur. Bu sözü seyirciye söyletebiliyorsan o rolü iyi oynamışsın demektir.
Şöyle bir durum var. Herkes seni Kürt biliyor, hâlbuki Kafkas göçmenisin…
-Evet çok ilginçtir. Aşırı bir sevgi var. Kendilerinden görüyorlar beni, benimsemişler. Ağrı'ya gittiğimde Cumhuriyet Caddesi'ndeki kalabalığı görünce nasıl çıkacağımı düşündüm. Emniyet Müdürü 'Buraya Başbakan geldi böyle şey yaşamadık. Sen nesin?'diye sordu bana.
Kars'a bir film çekimi için gittiğimizde de aynısı yaşadık.
Bu kadar sevgi senin için sıkıcı olmuyor mu? Sizinle yolculuk yaparak bir yere gitmeyi sevmiyorum. Çünkü hep hayranlar, fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor.
Ben gündelik hayatımda toplu taşıma aracına biniyorum. Halkın içinde yaşadım. Hiçbir zaman geldiklerinde 'hayır' demedim. Belki de bu sevgi de ondan. Çünkü onlar seni ekrana taşıyan halk. Biraz da anneciyim. Belki hiç evlenmediğim için belki de erkek çocuklar annesine düşkün derler ya… Annemin bir sözü vardır onu tutmaya çalışıyorum: Hiçbir zaman kibir yapma, kibir insanın en büyük düşmanıdır. Kibirli olma, kibirli yaşarsan seni yalnız başına bırakır. Çok şükür ki bende kibir de yoktur. İnançlı bir insanım.
VADİ EKİBİNE TEŞEKKÜR!
Hep kötü karakterler mi olacak? Çünkü siz çok esprili bir insansınız.
Cemal karakterini tamamladıktan sonra bir kötüyü oynamayı bir kenara koyup ya dram ya komedi oynamak istiyorum.
Kurtlar Vadisi Pusu hayranları Polat Alemdar'ın düşmanı sayabiliyorlar. Cemal'den dolayı bir tepki aldın mı?
Cemal'in kötülüğünü tam göremedik. Şahmeran, Polat tarafından öldürülünce seyirci Cemal'in kötülüklerini daha net görmeye başladı. Cemal için seyirciye henüz 'Allah belanı versin' dedirtmedik. Tek yaptığı Kara'yı kaçırmak oldu. Kara, sevilen bir karakter onu da eline yüzüne bulaştırdı ya da bulaştırmak istedi. Gelecek sezon senaristlerimiz ne yazar bilmiyoruz ama bir şeyler olacaktır.
Uzun dönem çekimler için İstanbul dışında kaldın. İlk kez Kurtlar Vadisi Pusu ile İstanbul'dasın. Yaşadığın şehirde çekime gitmek nasıl bir duygu?
İstanbul'da olması bir kere çok daha kolay oldu. Ama Vadi'nin setinde olmak zordur. Oyuncu olarak çok geniş bir kadrosu var. Profesyonel bir teknik ekip ve set ekibi var. Böyle bir ekip ile çalışmak mutluluk veriyor. Herkese teşekkür ediyorum.
SÜLEYMAN KARADAĞ'I HİÇ BÖYLE BİLMEZDİK!
Çekimler dışında hayatınız nasıl geçiriyorsunuz?
Daha çok evimdeyim. Cihangir'de oturuyordum. Şimdi küçük bahçeli bir evim var. Cihangir'in gürültüsünden uzaklaştım. Sanırım yaş ilerledikçe sessizliği arıyoruz.
Cihangir'deki evi bana çok methettilerdi.
Buradaki evi daha çok seviyor o methedenler. Küçük bir bahçesi var. 30'a yakın çeşitte ağaç ve çiçek var. Konya Hadim, Taşkent'ten getirdiğim çamları ektim. Evde zaman geçirmeyi dostlarıma yemek yapmayı seviyorum. Evimde huzur buluyorum.
Misafirlerine çok güzel yemekler yapıyormuşsunuz. En güzel neyi yaparsınız?
Sevdiğim dostlarıma yemek yapmayı onları mutlu etmeyi severim. Zeytinyağlı enginarı çok güzel yaparım. Mevsime göre o yemeği süslemekte çok önemlidir. Yaş nane, semiz otu ile süslerim. İstanbul'da ilk kez ısırgan otunun kavurmasını yaptım en son.
Neden evlenmedin?
Yaklaşık 10 yıllık zaman dilimi setlerde geçti. Eş arayacak, eşe ayıracak zaman kalmadı. Nasip böyle şeyler kaderle olan şeylerdir. Hayırlısı olacaksa olsun. Diğer türlü yalnızlıkta güzeldir.
TASAVVUF İLE BÖYLE TANIŞTI
Aynı zamanda şiir yazdığınızı biliyoruz. Bu çalışmalar nasıl gidiyor?
Evimde, şiir yazıyorum. Dört yıldır hayalim olan şiir kitabı ile birlikte bir şiir albümü hazırlığı içindeyim. Tasavvuf da aşk da acı da olacak. Hatta bu albümde Kürtçe bir dörtlük okumakta istiyorum. Kitabı 2013 yılında çıkartacağım.
SÜLEYMAN KARADAĞ'DAN ŞİİR
Yazete Video Galeri / Kategoriler / Haber / Süleyman KaradaÄŸ-Åiir
Tasavvuf ile bağlantınız Konya'da mı başladı?
Tek Türkiye ile başladı. Konya'ya gittiğimden Hz. Mevlana Müzesi'ne ilk kez gittim. Ertesi gün yine gittim çok büyük huzur buldum. Dana sonra uzun süre çalışma fırsatı bulduğumuz devlet sanatçısı İsmet Hürmüzlü sayesinde de Şems'i tanıdım. Semazenlerin nasıl ortaya çıktığını o semahın hikâyesini öğrendim. Hayatıma girmeye başladı.
HAYRANLARININ DİKKATİNE!
İnternet mağduru oyunculardan birisin. Ne oldu?
Benim adıma facebook, twitter hesapları açanlar var. Ben onlara internet hırsızları diyorum. Telefon numaramı bile alıp servis yapan kişiler. 'Ben' diye beni sevenlerimi kandırabiliyorlar. Keşke bunların önüne geçilebilse… Benim adıma olan hesapların hiç biri bana ait değildir. Lütfen onları eklemeyin ya da kabul etmeyin!
En nefret ettiğin şey: Yapamayacağım bir şey için söz vermek
Sevdiğin yemek: Pazı, pancar kavurması
En iyi yaptığın yemek : Et haşlaması
En beğendiğin yönetmen: Yeni jenarasyon iyi yönetmenler yetiştiriyor; Onur Tan, Ersoy Güler, Çelik Berksoy'u seviyorum çok değer verdiğim bir abimdir.