Kurtlar Vadisi Pusu | Genel Sohbet

dünkü sınav nasıl geçti @takas :)) ne zamana kadar devam edecek
abi dün vadiden dolayı hiç çalışmadım osmanlı tarihiydi hemde bizim en önemli ders ve tonla konu vardı
sabah 2 saat falan çalıştım iyi geçti :D vadiden dolayı çalışmadığım sınavların çoğu iyi geçiyor şansa
yarın bitiyor abi

abi dün vadiden dolayı hiç çalışmadım osmanlı tarihiydi hemde bizim en önemli ders ve tonla konu vardı
sabah 2 saat falan çalıştım iyi geçti :D vadiden dolayı çalışmadığım sınavların çoğu iyi geçiyor şansa
yarın bitiyor abi
Selçuklu Tarihi falan var mi ? Ulan be benim İkahiyattan sonra 2. tercihin olurdu Tarih okulu. Sen kaç puan tutturdun aga ?

-Tapatalk-

yarın bitiyor abi
hadi bakalım hakkında hayırlısı olsun :))))))) yarın bitmesi de senin açından iyi olmuş:))))))

Selçuklu Tarihi falan var mi ? Ulan be benim İkahiyattan sonra 2. tercihin olurdu Tarih okulu. Sen kaç puan tutturdun aga ?

-Tapatalk-
vardı ilk 2 sene bu sene yok
aman diyim sakın bulaşma öyle göründüğü gibi değil içine girdin mi çıkamıyosun zor bi bölüm
zaten iş imkanı da çok az

çalışıyoruz :) ev iş çoluk çocuk :))) hayat böyle devam ediyor :))))
her zaman ki gibi yani :D bizde İnşallah senin gibi oluruz ilerde abi
senin oğlun okula başladı mı anaokuluna falan mı gidiyor

allah nasip ederse seneye gidecek şu anda ana sınıfında :)))) inşaallah o okula başlayacak yoldaki de dünyaya merhaba diyecek :))))) @takas

allah nasip ederse seneye gidecek şu anda ana sınıfında :)))) inşaallah o okula başlayacak yoldaki de dünyaya merhaba diyecek :))))) @takas
abi İnşallah senin gibi kral bi adam olurlar ilerde ki böyle bi adamdan aksi bişey çıkması mümkün değil zaten :D tahmin ettim çünkü 6 yaşında diyodun yani ana okulu
Allah analı babalı büyütsün

TÜYO; Leyla aslında kanser değil mi ? Bütün bunlar Martin'in oyunu mu !

BÜYÜK KAOS GÜNÜNE AND OLSUN. Yüce Majeste
Burda ne demek istedi?

Bu arada 254.Bölüm müthiş izlenmiş daha 1 gün olmadan 315.000 izlenme sayısını geçmiş helal bu müthiş bölüme de bu yakışırdı

11149452_829225303779272_8900027834506763918_n.jpg

o Asada ne var kripteks gibi gizemli bişeye benziyor polat alemdar neleri çözdü onu da çözer illa ki

yorumlarda yüce majeste olmadığını söyleyenler var bende katılıyorum yüce majeste bu kadar çabuk ölemez

Son düzenleme:
Mutlaka okuyun bence
Ranini TV'den Samed Aslan'ın muhteşem 254.bölüm analizi;
45570c75-34e6-4027-a34a-bc01f47ac8ed.jpg

Dokunulabilir...

Samed Aslan
09 Nisan 2015
Hemen her yazıya aynı şekilde başlamaktan sıkıldım ama Kurtlar Vadisi Pusu 254. Bölüm’e bu sefer gerçekten de bıraktığımız yerden başladı. Mr. Smith kaçarken yanında Erdem’i de götürdüğünü sanmıştım. Çok güzel bir ters köşe yaşadık. Böylesi çok daha güzel oldu. Bir bölüm daha Erdem’i kurtarma çabası sıkıcı gelebilirdi.
Erdem’in şifreleri vermeyeceğini biliyordum ama adamların sistemini de çökertmesi? İşte bu sürpriz oldu. Türk bayrağını ekranda görmek çok güzeldi ama daha da güzel olan üstünden saatler geçmiş olmasına rağmen Lion merkezinde hala bayrağın ekranlarda olmasıydı.
Mükemmel bir hacker'in eline atari kolu dahi verdiğinde neler yapabileceğini asla bilemezsin. Kaldı ki Mr. Smith tüm sistemi önüne serdi. Erdem de faturayı kesti doğal olarak. Fakat Erdem’e de bir fatura kesmişler. Hiç kavuşamadığı sevdiceğini toprağa verdi. Onu en iyi Polat anlar diyordum ama Erdem’in cenazeye gitmesine izin vermedi. Her ne kadar bu yasak anlaşılabilir olsa da yine de beni üzmüştü. Ama sonradan Erdem’e o fırsatı vermesi onun acısını gerçekten anladığını gösteriyor. Erdem için böylece sivil hayat tamamen bitmiş oldu. Artık onu canlı tutacak tek şey intikam ateşi olacak.
Aydan’ın ölmesi büyük bir kayıptır ama herkesten daha çok kaybeden Mr. Smith oldu. Sen Erdem’i yıllarca saklandığı yerden çıkartan tek kozu keşfet sonra o kozu kendi ellerinle öldür ve adamlarından Erdem’i bulmasını iste... Bulamayacaklarını o da adı gibi biliyor.
Geçen hafta Mr. Smith’in elektrik takıntısı üzerinde durmuştum. Haklı çıktım. Galiba psikopatlardan biraz anlıyorum. Ceza olarak kendine de elektrik verdi manyak. Muhtemelen o da bir yerlerde bir süre işkence altında kaldı. Bir İngiliz'den beklenmeyecek şekilde soğuk kanlılığını yitirip bağırıp çağırması da bu yüzden. Oysa İngilizler sadece sarhoş olduklarında bağırırlar. Antidepresan kullanmak ayıp bir şey değil Mr. Smith, tavsiye ederim...
f156e825-7dc0-41c3-a05d-9ceea6bd9144.jpg
Birden canım çekti çocuklara sütlü çay mı yaptırsam acaba?...
Sagir konvoya roket doğrultmuşken bu haftaya kalmıştık. Orada da bir ters köşe yedik. Bu aralar Vadi bu ters köşeleri sık yapıyor ve eline yüzüne de bulaştırmıyor. Tam yanımdakine “bir sahnede roketatar varsa mutlaka patlar” diyordum ki başka bir noktadan gönderdiler bile. Sagir’i koca sezon boyunca hiç beğenmedim. Fakat bu sefer beğendim. Karşısındaki gücü hafife almadı ve hazır köşeye sıkıştırmışken riske de girmedi. Tam bir İngiliz gibi düşündü. Sıkıştırıp, tuzak kurarak beklemeye başladı ve ödülünü aldı.
Akiflerin savunmayı yarma fikirleri gerçekten çılgıncaydı ama daha da çılgınca olan Yasin Komutan’ın haliydi. Kurtlar Vadisi Pusu’da basit bir patlama sahnesi beni rahatsız etmiyor ama Yasin Komutan’ın kuşatmayı yarmaya gidişi gerçekten rahatsız etti. Gövdeden kurşun yemişsin. Üstüne kurşun içeride kalmış ve bütün gece orada yardım almadan beklemişsin ama hala doğrulabiliyorsun. Hadi doğruldun o silahı nasıl kaldırabiliyorsun? Elbette silahlar gerçek değil ama o silahların gerçekte belli bir ağırlığı var. Kesinlikle hafif şeyler değil. Resmen gerçeklik algısının sınırları zorlandı. Sanki kurşun yememiş de iğne yemiş gibiydi. Acıyor ama birazdan geçer uf oldu uf.
2522431b-8af2-487b-92eb-c7d3fea92ae7.jpg
Kaptan Amerika, Hulk, Demir Adam, Thor, Karadul, Şahingöz, Yasin Komutan.

Yasin Komutan’ın sonunda kendisini yola atmayı başarması ise bana doğal geldi. Yaralılar ara ara kendine gelebilir. Zorlanan gerçeklik algısına rağmen Yasin Komutan’ın dayanıklılığı hayranlık vericiydi. Yasin Komutanı öldürmek için daha ne yapmak lazım acaba? Bu dayanıklılığı ile çok rahat bir şekilde uzaylıların New York saldırısına karşı Avengers ekibiyle beraber mücadele verebilir.
Yüce Majeste’yi bir süredir görmüyorduk. Fakat yanındaki Arthur’dan tırsmaya başladım. Şaka değil ciddi ciddi tırsıyorum çocuktan. Hani adamı dilim dilim keser de bunu yaparken en ufak bir öfkeye veya tiksinme duygusuna kapılmaz gibi geliyor. Yüce Majeste, Algis’i huzuruna çağırdı ve Polat’ı en zayıf noktasından vuracağını iddia etti. Vallahi çok zekice. Son 12 senede hiçbir düşmanının aklına gelmemişti. Şimdi Polat düşünsün!
37815dc6-6d51-4cdc-a0d8-0c2f0dc91274.jpg
Çay da kötü olmuş ama şimdi söylesem kalbi kırılır.
Bu bölüm yorumlarının altında Polat’ın Leyla’yı gerçekten sevip sevmediği çok tartışıldı. Nihayet onun ağzından gerçeği duyduk. Çok seviyormuş. Bu durum bazı izleyicileri üzecek bazılarını ise mutlu edecektir. Ben üzülen taraftayım ama yine de bir umudum var. Sevgi başka, aşk başka... Durumu biraz zorluyorum farkındayım ama ne yazık ki Polat’ın Elif’den sonra birini sevme fikri bana da hoş gelmiyor. Yine de Leyla ile mutlu olacaksa umarım durumlar düzelir.
Durumların düzelebileceğine dair ilk işaret de hemen geldi aslında. Savcı Leyla’nın dosyası kayıp... Önümüzde iki yol var. Dosyanın kaybı ya Polat’a haberin gitmesi ile sonlanacak ya da Leyla’ya tuzak kurulduğu ortaya çıkacak. İlk ihtimal için bu zahmetli bir yol olur. İkinci ihtimal için ise gayet yerinde bir yol haline gelir. Hem Yüce Majeste’nin “en zayıf nokta” tehdidini de hatırlarsak manzara biraz daha netleşiyor.
2dafc2dc-bfe3-493f-b365-4ca19b93886d.jpg
The Walking Dead'deki adamın da böyle bi silahı var biliyon mu? Ona özendim ben de aldım. Hem ben de etrafta yürüyen ölüler görüyorum.
Yasin Komutan’ın kendisini yola atması işe yaradı ve birileri alıp evine götürdü. Akifler ise Sagir’e esir düştü. Her ne kadar Alptekin kaçmaya çalışsa da beceremediler. Bazı askerleri yaktıkları gibi Akif’i de kafes içerisinde yakmayı planlıyorlar. Yasin Komutan ise hala yatakta ama burada iki olay arasındaki zaman çizelgesinin paralel ilerlediğini sanmıyorum. Haftaya Yasin Komutan operasyonunu izleriz. Yine beklenmedik bir yerden çıkar. Ortada bir ibret var. Sagir onu bizim almamızı istiyor ama belli ki kendi alacak. Haftaya keyifle izleyeceğimiz bir sahne şimdiden cebimizde.
Nail Bey işinin Baltazar’ı aşacağını tahmin ediyordum ama Tilki’nin bu kadar rahat ona ulaşmasını da beklemiyordum. Belli ki epeydir tanışıklar. Tilki’nin derdi petrol rafinerisi işine ortak olmak. Bu adamı bu yüzden seviyorum. Din, dil, ırk, hedefler onun için hiç önemli değil. Tek önemli şey daha çok para kazanmak. Bunun için gerekirse Türklerle de dost olur.
Tilki’nin ziyareti Polat’a kadar ulaştı. Polat’ı ilk kez siyaset yaparken gördük. “Herkese he de ama sadece kendi gemini yüzdür.” Olukça zekice bir hamle. Hem güvenliğinden endişe etmez hem de daha rahat hareket alanı kazanmış olurlar. Polat gittikçe değişiyor. İnançları ve amacı hariç her şeyi değişiyor.
57fac3c1-71cc-4188-a2b1-28add8686764.jpg
Tilki'den İbrahim Tatlıses halayı...
Tilki ve Baltazar geçen hafta bir görüşme yapmışlardı. Baltazar’ın kendi güdümüne girmesini istemişti. Bu hafta da resti çekti. “Nail yaşayacak!” Açıkçası İskender Büyük bile kendisine bu kadar güvenmiyordu. Konsey’e dahi kafa tuttu. Yalnız kurtlar bu alemde genelde av olurlar ama yalnız tilkilere ne olacağını henüz bilmiyoruz. Baltazar ise hala yutamayacağı lokmaları ısırmak derdinde.
Baltazar kısmetli adam. Isırmaya çalıştığında dişleri belki yutamayacağı lokmalara geçmiyor ama bir yerlerden bir şeyler koparıyor mutlaka. Bu sefer lokma kendi ayağıyla geldi. Pusat’a göre Baltazar, Tilki’nin yerini onlara söyleyecek Rascoln de işi bitirecek. Bu kadar kolay bir şekilde Tilki efsanesinden kurtulmuş olacaklar. Fehmi ile konuştuktan sonra dengesi bozuldu bu çocuğun. Eskiden olsa bu işte olabilecek çakallıkları düşünürdü ama kafa başka yerde olunca düşüyorsun işte tuzaklara.
İlk başta Baltazar “ya Tilki ölür ya da bunlar ölür ve her iki durumda da ben karlı çıkarım” şeklinde düşündü. Fakat sonradan seçimini yapmış ve Tilki’yi uyarmış. Onun için akıl dolu bir hamle. Eğer alternatiflerinin arasından sıyrılamıyorsan diğer alternatifleri yok edeceksin. Pusat olmadıktan sonra ne kadar başarısız olsa da sefirlik Baltazar’a kalır. Ama Tilki ölürse sadece Nail Bey’e giden yol açılır ki onu indireceği de garanti değil.
3c4cbbfc-bdbb-4ba6-81cf-3b9830640b3d.jpg
Bu gidişle Pusat ön cam parası ödemekten ek iş yapmak zorunda kalacak.
Tilki yine sniper tüfeğiyle ön koltuktaki Miran'ı kafasından vurdu. Miran öldü. Artık dersimizi almışızdır herhalde? Tilki’ye gidiyorsan ön koltukta oturmayacaksın. Sonrasında girdikleri çatışma boşa kürek çekmekten başka bir şey değildi. Bir çatışma alanında bir sniper varsa aynen geri basacaksın. Pusatlar ise çatışmayı seçti. O esnada Tilki bir kaçını daha indirebilirdi ama yapmadı. Pusat ve Rascoln aynen geri topuk. Hazırlanmadan yola çıkmanın bedeli de bu işte. Fakat şimdi Baltazar’ı Pusat ve Rascoln’ün elinden kim alır orasını bilemiyorum. Ortaya Baltazar’ın en istemediği sonuç çıktı. Kimse ölmedi...
Bir kaç bölümdür Polat ve Cahit arasında adı konmayan bir iş muhabbeti dönüyordu. Bu bölüm ne olduğunu anladık. Polat, Karahanlı’dan kalan ve kriptoyu da açmasına yarayan yüzüğün nerede, nasıl yapıldığının peşine düşmüş. Son derece zekice bir hamle. Hani Polat’dan çok şeyler bekleyen biri olarak bu hamleyi ben bile beklemezdim. Yüzüğün izi onları Bükreş’e kadar götürdü. İlk başta “neden Bükreş gibi önemsiz bir başkent?” şeklinde düşünüyordum ama sonra cevabımı aldım.
4ef37bad-7f7f-4cdd-b3a9-1f6162d278fa.jpg
Hmmm canım kuzu çekti ama kanlı...
Polat, Tapınakçıların hiç beklemedikleri bir yerden peşlerine düşedursun Yüce Majeste de Algis’e emirler yağdırıyordu. Konu Ortadoğu ama aslında Fehmi’nin yetersizliği. Yüce Majeste’nin emri net. Devletin içindeki her noktaya ulaşılacak ve devletin eli Ortadoğu’dan çektirilecek. Yoksa Fehmi de tasfiye edilecek. Kuzuzade olmaz Koyunzade olur, Koçzade olur. Yüce Majeste için bu isimler birer ayrıntı. Fehmi’nin babası daha önce ulaklarla iş yapıyordu ve tıkır tıkır yürüyen bir düzen vardı. Sanırım ulakların yokluğunu arıyorlar. Fehmi’nin şuandaki gücüne ve konseyine bakılırsa ondan istenen şeyi başarması zor görünüyor. Akıbetini merak ediyorum.
f05a8667-3ecf-4946-8dd6-ed5f4341b6e0.jpg
Kimliğini gizlemek istediğinde Cahit...
Akıbetini merak ettiğim bir diğer isim de Yüce Majeste’ydi. Cahitler iyi çalışmış. Tüm sokağı taramış. İçeri giren ve bir daha çıkmayan çocukları öğrendiğimizde yakınımdakiler organ mafyasından şüphelendiler ama işin kan olduğunu o an anladım. Bir yerde mi okudum, yoksa bir yerde mi izledim hatırlamıyorum ama taze kanla ömrün uzayabileceği bilgisi aklımda kalmış.
Küçücük çocukların kanlarıyla hayata tutunan bir adammış Yüce Majeste. Aslında şöyle demeliyim. Yüce Majesteleri Kont Dracula! Burada senaryo ekibini alkışlamak lazım. Yüce Majeste’ye böylesi alışılmadık ve korkunç bir zayıflık bulmaları yerli dizi aklını aşan bir şey. Kurtlar Vadisi Pusu’ya da bu yakışır.
Neden Bükreş? Çünkü diğer pek çok Avrupa şehrinde güvenliği bu kadar zafiyet olan bir başka yer yok. Polat ve Cahit ‘susturucusuz’ silahlarla hastaneye giriş kapısından girdiler Yüce Majeste’nin odasından çıktılar. Bu ona gerçekten kolay bir ölüm oldu. Daha çok acı çekmesini isterdim. En azından bir tane sıksalardı içim soğurdu.
db7893f2-6a27-462d-947d-1a382c5c4e32.jpg
Polat mı o? Ay bana bir şeyler oluyor...
Polat için Yüce Majeste’yi öldürmek güzel bir mesaj oldu. Karşı tarafa “Hepiniz dokunulabilirsiniz” dendi. Fakat bu bir şeyleri değiştirir mi? Hayır... O Yüce Majeste gider yeni bir Yüce Majeste gelir. Problem sistemin kendisinde. Kişiler hiçbir zaman problem olmadı. Polat da bunu görmüş ve yeni bir sistem kurmak için yeni bir hanedanlık kurmak istemişti. Fakat o günden bugüne o konuda çok az adım atarken hala gölgelerle kavga ediyor. Yüce Majeste tıpkı nefes alan diğerleri gibi gölgeden başka bir şey değildi.
Tamam, kabul ediyorum yine de etkileyici bir hamleydi. Fakat her güzel şeyin bir faturası var. Yüce Majeste Algis’e emirler verirken “Polat ve ekibi Musul’a yaklaşırlarsa onları da öldürün” demişti. Daha önce de çokça dile getirmiştik. Polat bir kahraman ama onun kahraman olmasına müsade eden bir de güç var. Bu hamlesiyle Polat, o güçle arasında kurduğu garip dengeyi yıkıp geçmiş oldu. Artık Polat da dokunulabilir biri...
Son olarak bastona dikkat etmemiz gerektiğini hepimiz anladık değil mi? Baston'dan çıkacak sırları heyecanla bekliyorum. Belki Kaos Günü Marşı'nın diğer satırları vardır.
Kaos Günü Marşı
Kaos gününe and olsun...
Işığın hükmü var olsun
Amon oğlan akıllı olsun
Çocuklar bizim geleceğimiz.
Dünya'yı bir gün yöneteceğiz
Polat da olmasa çok eğleneceğiz
Biz bu işi elbet bitireceğiz
Petrol ne güzel, ne güzel...

Polat: Efendim Hüsnü ?
Deli Hüsnü: Efendim İnci Hanim bayıldı.
Polat: Ne oldu İnciye ?
Deli Hüsnü: Efendim psikolojik destek vermek için İnci hanıma bebeğinin videosunu izlettirdim. Fazla motivasyon oldu herhalde bayıldı
Polat: Manyak misin lan sen. Manyak lan bu

Böyle bir şeydi :D :F:F

-Tapatalk-

Son düzenleme:
Deli Hüsnü: Efendim psikolojik destek vermek için İnci hanıma bebeğinin videosunu izlettirdim. Fazla motivasyon oldu herhalde bayıldı

-Tapatalk-
İyi sallamisim :D

-Tapatalk-

-Tapatalk-
aynen buydu sahne cnm:F

Gökhan Kirdar
Loopus

Öldüm De Uyandim
Cendere
Pusu
Jenerik

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Samet Aslanın tespitleri çok yerinde olmuş. Polatın yüce majesteyi bulmasını şahsen bende beklemiyordum üstelik yüce majesteyi koruyan adamların bu kadar amatörce çatışmaları bana saçma geldi. En son sahnede polatın konuşmaları çok güzeldi :) pastonda da var bir şeyler ama ne?

Sagirin akifi yakalaması çok iyi oldu daha da iyi olabilmesi için akifin haftaya ölmesi gerekir :) lakin adamım yasin kurtaracak gibi duruyor. Ayrıca yasinin ön plana çıkması beni daha da mutlu etti. Son haftalarda ahmet dayı ve yusuf ile ilgili de pek bir şey yok kanımca o konu fos çıkacak umarım ben yanılırım.