Bu bölüm çok çok iyi değildi. Herşeye de iyimser yaklaşmamak lazım ve biraz objektif olmak lazım. Çok fazla hareketli olmayan, aşk meşk olaylarırna ve daha bazı yerlerde de sıkan bir bölüm oldu. Fragmana bakarak çok iyi olabileceğini söylemiştim ama sanırım beklentilerimin altında kaldı.
İhtiyarların Azerbaycan'daki üyelerden birinin ölmesi ve tapınakçıların Sırbistan'daki Rus adamının öldürülmesi, oralar hareketliydi. Diğer türlü bir de Sami Bey'e yapılan suikast girişimi vardı. Armageddon timi yine iş başında. Akif ile Aynura iyi bir iş başardı. Aynura, Akif ile başbaşa kalıyordu ve muradına da erdi. Abdülhey ile Gaye sahneleri çok fazla da iyi değil. Cansu Kanlıkaya güzelliğine güzellik katarak diziye yeniden giriş yaptı ve güzelliğiyle ben dahil birçok kişiyi etkilemiştir. Abdülhey ile Gaye'ye dönelim. Abdülhey hiç gülmüyor mesela, arada ufak bir tebessüm. Hani bu ikilinin arasında aşk yaşanması çok garipsenecek bir durum. Geçen bölümde Abdülhey'in süper markete girmesiyle başlayan ilginç anlar, bu bölümde de değişik mekanlara giderek devam etti. Hareketlilik yok, gülme yok, sevgisini gösterme yok. Bowling sahnesi iyiydi ama onun dışındakiler pek olmamış. Karaoke sahnesi geldi. Acaba o sahnede dublör mü kullanacak, kendi sesiyle mi söylecek. Bir de baktım dublör ve playback. Playback olması tamam da, kendi sesi değil. İnsan ağzını oynatır biraz, hiç oynatmıyor ki. O sesin nasıl çıktığı da bir garip. Şarkı seçimi iyiydi ve sevgisini böyle gösterdi, ardından Gaye "Evet" dedi Abdülhey'e. Orada da pek gülümsemedi. Abdülhey'e göre değil bu aşk meşk işleri yani. Yakında geri döner devlet işlerine. Dönsün de yani. Hem Gaye, Abdülhey için de bir zaaf. Cahit iyiden iyiye tapınakçı olmaya başladı ama üstad'ın kafasına sıkması yakındır. Hele bir de Polat Alemdar'ın yaşadığını öğrenirse. Nazife Anne unutmaya başladı. Aslında aklı gidip gelmeye başladı diyelim. Kara'nın sahneleri durgunluk ve kaçış. Koskoca adam kafayı yedi ama Polat Alemdar'ı görünce de şaşırmadı. E tabi kendisi de öyleydi. Belki dalgın bir hâldeydi, o yüzdendir. Timur'un birçok konuda iyi bilgisi var ve ileride iyi işler yapacak gibi de duruyor. Karakterin geliş amacı da budur zaten. Polat Alemdar'a yardım eden kişi şu anda ve çok iyi gidiyor.
Abdülhey'in, Nazife Anne'nin ve Kara'nın sahneleri sıktı. Diğer türlü üç aksiyon sahnesi iyiydi. Böylesine bir diziye aşk meşk olayını yüklerseniz, o sıkar. İnsanlar alışkın değil çünkü. Bol bol aksiyonlu, maceralı ve hareketli bölümler istiyor millet. Onlar olmadığı zaman dizi sıkıyor bir anda. Dizinin süresi de uzun zaten, gerçi daha da uzunları var. Yabancı dil ve ardından dublaj yapmaları ayrı bir olay. Onun yerine Türkçe konuşturun ya da altyazı ekleyin. Bu olayı da bitirseler iyi olacak. Sonuç olarak çok çok iyi olmayan bir bölüm oldu. Gelecek haftalarda hareketli bölümler gelir ve sıkıcı sahneler azalır. Bunun olacağını düşünüyorum. Olursa zaten dizi için çok iyi olur. Olmazsa bazı izleyicileri sıkmaya devam eder. Hepsini ve daha fazlasını yeni bölümlerde göreceğiz artık.