Show Kurtlar Vadisi (2003-2005) - Dizi Yorumları

Haftada 50-55 dakika bile vakit ayıramaz mısın peki sonuçta 7/24 kimse çalışamaz, hem Perşembe akşamı deşarj eder bünyeyi :A
Siz izleyin izlemesem bile katılırım. Bünyeme güvenmiyorum böyle yazdığıma da bakma 7/24 çalışmıyorum ama bazen bir ara veriyorum başka şeylere dalıyorum :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Siz izleyin izlemesem bile katılırım. Bünyeme güvenmiyorum böyle yazdığıma da bakma 7/24 çalışmıyorum ama bazen bir ara veriyorum başka şeylere dalıyorum :A
Yapma... Deme... ZAMAN çok az bulunan bir kavram... Hele şu sıralar bende... Girme zihnime...
Bak adamlar Youtube'a HD yüklemeye başlamışlar. Bölümlerin süresi zaten kısa ve haftada 1 bölüm teklif ediyorum, kendi gününde kendi saatinde... Haftada 1 bölüm... bir...

Bak adamlar Youtube'a HD yüklemeye başlamışlar. Bölümlerin süresi zaten kısa ve haftada 1 bölüm teklif ediyorum, kendi gününde kendi saatinde... Haftada 1 bölüm... bir...
Devamı gelecek mi bakalım birinciyi yüklemişler onlar da çok kaliteli değil ama daha iyiler :A

• Güldürdün
@Araf da belki katılır, haftada 1 bölüm sonuçta kimseyi yormaz etmez :A
"Leyla ile Mecnun" dedik, erteledin gitti. Sonra "her perşembe" moduna girdin hemen. :A İzlenir izlemesine de, birkaç yıl önce zaten tekrar başlamıştım. Şimdi tekrar başlarsam devamı gelir, yani "her perşembe" olmaz, "her gün" olur. :A

• Güldürdün
Tam yazarken internet gitti şu an ve bu daha da sinir bozucu oldu laf ağzımda kaldı resmen gelmesini bekliyorum şu an :A

Ve geldi...

Meseleye gelirsek, çünkü bizzat Scarface ve Godfather'den esinlenmeler var, direkt yani göz göre göre ve bunu kaliteli bir şekilde uyarladıkları için hoşuna gidiyor insanın. :A

Örnekle geleyim,

Godfather 2'de mahkeme sahnesinde yaşlı adamı kararından vazgeçirmek için onun abisini Sicilya'dan getirmeleri ve mahkeme salonunda ona göstermeleri sonucu kararından vazgeçmesi; aynısı bu dizide mahkemede adamın kararından vazgeçirmek için onun oğlunu mahkeme kapısında göstermelelei,

Godfather'da Baba öldükten sonra Micheal'in bir günde tüm diğer tüm babaları temizlemesi; Kurtlar Vadisi'nde de Çakır öldükten sonra (spoiler sayılmaz bu artık :A ) aynı gece Polat'ın diğer tüm babaları intikam maksadıyla temizlemesi. Micheal en sonunda eniştesini öldürmeden önce "şu öldü bu öldü" diye rest çekerken, aynısının Polat tarafından da yapılması...

Godfather'daki konsey gibi Vadi'de de konsey olması... Son zamanlarda Counter-Strike oynamaya başladım ve silahlar için en iyi kaplamaları almak için en iyi kasa açma siteleri platformunda kasalar açtım. Bu eğlenceli.

Scarfacevari sıfırdan yükselen Çakır ve o katliam sahnesine benzer kumarhane baskını...

Diziyi tam izlemediğin için, sadece Youtube'dan sahnelere bakarak tabi etkisi hissedilmez. Güzel görüntü kalitesinde baştan sona izlemek gerekir, süresi 55 dakika zaten bölümlerin su gibi akıp gidiyor. :A

Anladığım kadarıyla, dizideki esinlenmeler gerçekten dikkat çekici ve özenle uyarlanmış gibi görünüyor. Özellikle Scarface ve Godfather gibi kült yapımlardan ilham alınması ve bu detayların başarılı bir şekilde hikâyeye entegre edilmesi, izleyicinin daha derin bir bağ kurmasını sağlıyor. Bahsettiğin sahneler gerçekten de bu uyarlamaların ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Bu tür detaylar, izleyiciye tanıdık ve güçlü duygular yaşatıyor. Godfather'daki o meşhur mahkeme sahnesi ya da Polat’ın intikam sahneleri gibi anlar, izleyiciyi içine çekip o atmosferi yaşatabiliyor. Diziyi baştan sona izlemek kesinlikle farklı bir deneyim sunacaktır, çünkü sadece belirli sahnelerle değil, tüm hikâye ve karakter gelişimiyle bu atmosfer tam anlamıyla hissedilebilir.

55 dakikalık bölümlerle anlatılan bu derin hikâye, izleyiciyi içine çeken ve su gibi akan bir akışa sahip gibi görünüyor. Bu tür detaylar sayesinde dizi, kendine has bir kimlik kazanıyor ve izleyici için unutulmaz anlar yaratıyor.

Bu alana bir cevap yazın...