"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" Günde 2 Defa Yayınlanacak!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
72,736
Reaksiyon puanı
57,872
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" günde 2 defa yayınlanacak!



TRT 1'de Türk televizyonculuk tarihinde bir olarak yayınlanan ve 4. sezonu ile ekrana gelen "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" izleyicilerden büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni sezon bölümleriyle geri dönen program bu haftadan itibaren 16.00'da da ekrana gelmeye başladı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde 16.00'da Türk sinemasının unutulmaz filmleri yayınlanıyordu.

"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" her gün 16.00 ve 20.05'te TRT 1'de!​
 
Reactions: Gizmen and Angelica
Tüm gün yayınlanmalı.
 
Geçen haftadan beri 16.00'da yayınlanıyordu zaten
 
Reactions: Çiğdem
Diyanet TV'de Yunus Emre'nin tekrarı var ama bu program orada yok, şaka gibi..
Bunun yerine başka bir içerik yayınlanabilir, hem gündüz hem akşam ne gerek var ki?
 
Aferin size araplaşmaya hız kesmeden devam.

Kuran-ı kerimi okumakla araplaşmanın ne alakası var? ramazan kuran ayıdır ve okunur trt de zamanında yarışmada yapmıştır yayınlarda ne var bunda bu nasıl yorum ramazan ayı dolayısı ile okuyorum bitirince arapmı olacağım şimdi?
 
Zaten aldığı reyting toprak altında. İttiriyorlar işte.
 
Ne alakası var?

Kur'an-ı Kerim tüm insanlığa rehberlik eden bir kitap.
Islam araplarin dinidir ve siz dili bile arapca olan kitabi okuyorsaniz dogal olarak araplasiyorsunuz. Cünkü bu onlarin kendi yazdiklari kitaplari. Ha bunu siz okuyorsaniz kendi tercihinizdir bir sey diyemem.


TRT devletin kanalidir ve devletin dini yoktur, yasalarda bu yöledir. Baska kanallarda görürsem umursamam ama devletin kendi kanalinda böyle programlarin yayinlanmasi resmen skandal. Din ve devlet isleri karistirilmamasi Atatürk'ün bizzat kendi emrettigi ve devreye soktugu bir sistemdi. Bizim suan Iran, Suudi Arabistan'dan farkimiz varsa o da bu sistem sayesindedir zaten.
 
Reactions: Gizmen and Angelica
Aferin size araplaşmaya hız kesmeden devam.

Anlamadığımız bi şeyi niye okuyoruz ben hala anlamıyorum. Türkçesi okunsa ders çıkarsak neyse ama Arapçasının %90'ını anlaşılmıyor. Ses ile nidalar yapıp etkilemek dışında bi etkisi yok. Keşke Türkçesi okunsa.
 

Aklın gıdasını almadığını sansan bile ruhun ve kalbin gıdasını alıyor Kur'an okumaktan.

Ayrıca Kur'an-ı orijinalinden okumanın birçok sevabı var. Cenab-ı Hakk Arapça indirdiyse bu kitabı birçok hikmeti vardır. Şu kainata baktığında Cenab-ı Hakk'ın hangi hikmetsiz yaptığı şey var?
 

İslam da ırk üstünlüğü yoktur. İslam Arapların dinidir diyerek hüküm cümlesi veriyorsun.

Laiklik dediğin dinsizlikse o dediğin şey geçerlidir. Eğer dediğin gibiyse yani din ve devlet islerinin ayrı yürütülmesi ise bu programın içinde devletle alakalı bir şey geçmiyor ve din-devlet ilişkisinden bahsetmek de hatalıdır.
 
Reactions: Gizmen and Angelica
Müslüman bir ülkede Ramazan Ayında bu tarz bir programın olmasını eleştirmek doğru değil.
Siyasi konulardaki hassasiyetin Dini konulardada gösterilmesi gereklidir.
 

Yanlış biliyorsun bari yorum yapma sus allah aşkına islam müslüman olan herkesin dinidir seninde dinin benimde ben kuran okuyorum diye arap olmuyorum bu düşünce yanlış yorum yapma daha fazla!
 
Aferin size araplaşmaya hız kesmeden devam.
Ben hem Kuran okuyorum hem de İncil, İncil okurken Avrupalaşmış mı oluyorum? Yersiz bir eleştiri olmuş.


TRT elbette Kuran programı yapabilir, laiklikle bunun ne ilgisi var? Atatürk'ü de böyle konularda yanlış şekilde kullanmayın lütfen. Laiklik nedir onu öğrenin önce, şu açıdan eleştirilebilir TRT ve Diyanet diğer dinler için de yeterli çalışma ve program yapmıyorlar. Ne yazık ki tek taraflı bir politikaları var.

Ben de Umut'a katılıyorum, Türkçesini bitirmek üzereyim Elmalılı Hamdi Yazır'ın var birçok çeviri var. Neden Türkçe okunması bu kadar korkunç görülür anlamıyorum, önemli olan Kuran'ı anlamak değil mi, bir Türk veya ne biliyim Amerikalı biri neden Arapça okumak zorunda olsun..
 
Geçen haftadan beri 16.00'da yayınlanıyordu zaten
TRT Diyanet diye bi kanal yok mu niye orada yayınlanmıyor. Devletin dini olmamalı.
Kuran okuyan birisi olarak rahmetlilerimiz için şehitlerimiz için ve kandil gibi özel gecelerde Allah için ayetler okurum ölmüşlerimizin ruhuna ama o ses türkiye gibi kuranın ses yarışmasına karşıyım.Allaha ibadet ve ölmüşlerimize dualarımız böyle o ses gibi şarkı yarışmasına dönüştürülmemeli

Çok rahatsızım bu durumdan
@mrt-06 @Bully @Maskeli Fedai @MasacRE @xemrexxx @Forumdash
 
Yanlış biliyorsun bari yorum yapma sus allah aşkına islam müslüman olan herkesin dinidir seninde dinin benimde ben kuran okuyorum diye arap olmuyorum bu düşünce yanlış yorum yapma daha fazla!
Ben her islam dinine mensup kisinin arap oldugunu kastetmedim zaten. Islam araplardan dogma bir dindir ve Islam'i yayan da araplardir zaten. O yüzden eger Kuran okutuluyorsa ve okunuyorsa ve Kuran'in kurallarina göre bir yasam sekli seciliyorsa bunun adi araplasmadir. Kimse aksini iddia edemez.
Türklerin asil inanci Tengricilik'ti zaten.

Laiklik dinsizlik degildir öncelikle laikligin ne oldugunu bilelim lütfen. Anayasa maddelerinde bize ve devlete verilen en önemli haklari ve gerekceleri bilmeden yanlis diye yorum yapmayalim keza bunlari bilmeden konusmak en büyük yanlisliktir asil. Burada anlattigim sey devletin resmi programinda böyle yayinlarin yapilmasidir. Bu programin bu kanalda yayinlanmasi kabul edilemez. Devletin dini yoktur, bu yüzden Türkiye laik bir devlettir zaten. BBC'de Incil okutulan programlari asla bulamazsiniz mesela. Cünkü kurallar ve medeniyet bunu gerektirir.
 
Reactions: Angelica

İyi de dönüştürülmedi ki ki yayınlanan tekrar bölüm başka yapılmadı ki çiğdem
 

Hayır efendim araplardan doğmadı bu din yanlış biliyosun devletin kanalı yapar niye yapmasın ya
 
Reactions: EmreCan