Korsan İçeriğe 'İnternet Yavaşlatma Cezası' Geliyor!

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
60,765
Puanı
1,061

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan telif hakları düzenlemesinde internetten korsan dizi ve film paylaşanlara kötü haber geldi. Düzenlemeden sonra internet kullanıcılarına kural ihlali durumunda ceza kesilecek!

İnternet abonelerinin internetten herhangi bir filmi izlemeleri veya indirmeleri durumunda herhangi bir ceza olmayacak fakat bir internet abonesi indirdiği filmi "Torrent" gibi dosya paylaşım programları üzerinden yükleyip farklı kullanıcılarla paylaşıyorsa "internet yavaşlatma" cezasıyla karşı karşıya gelecek, bireysel internet aboneleri önce iki kez uyarılacak kullanıcı bu eylemlerine devam etmesi durumunda ise internet hızı 6 aya kadar yavaşlatılabilecek.

Bu önlemden sonra Torrent gibi sık kullanılan indirme ağının nasıl etkileneceği merak konusu.​

Oyunlar içinde geçerli mi acaba.
Off her şeye karışıyorlar artık ya.

Babamı BTK öldürdü.

Tam da bugün Torrent'i yeniden yüklemiştim. :S

Şimdi izlemek ve indirmekte sıkıntı yok ama dosya paylaşımı olursa sıkıntı oluyor diye anladım da bu dosya paylaşımı nasıl oluyor.

Böyle yavaşlatma uygulaması başka ülkelerde de var. Yavaşlatma olsa ne yazar 300kpbsden başka 128e indirirler

Aslında böylelikle internet izleniyor düşüncesi doğuyor.

Şimdi izlemek ve indirmekte sıkıntı yok ama dosya paylaşımı olursa sıkıntı oluyor diye anladım da bu dosya paylaşımı nasıl oluyor.
Mesela sen filmi indirdin ve film pcde duruyorsa hala diyelim. Ben de aynı filmi indireceğim sana sen bana kaynak olmuş oluyorsun. Up hızını ne kadar indirirsen indir program sana illa bağlanacak.

Dediğim gibi izleniyoruz resmen

Bu torrentte film %100 indikten sonraki olayı diyorsun sanırım hala küçük çapta bir şeyler indiriyormuş gibi aslında seedlerden bahsediliyor sanırım.

Bu torrentte film %100 indikten sonraki olayı diyorsun sanırım hala küçük çapta bir şeyler indiriyormuş gibi aslında seedlerden bahsediliyor sanırım.
İndirirken de paylaşiyorsun aslında. Evet seedlerden bahsediyorum.

Yakında indirene ve torrent kullanana da diye devam eder bu. Başka ülkelerle kıyaslamadan önce o ülkenin internet hızını, internet ücretini ve yıllık milli geliri kıyaslamak gerekir. Bizim Almanya gibi refahımız var da biz mi yine de korsana kaçıyoruz?

İstediğim tüm dizileri ve filmleri Netflix ya da BluTv gibi tek bir pakette bulabilmem imkansız, o yüzden parasını verin izleyin işi de yatar. Hepsini bulabileceğim ve takılmadan rahatça izleyeceğim bir platform olsa 20-25 lira bile düşünülebilir ama öyle bir platform mümkün değil tabi.

Ayrıca hükümetin yasakçı politikasını destekliyorum. Ne kadar yasakçı politika izlerseniz, o kadar kan kaybeder ve kin toplarsınız. Zaten son 2 yılda adalet iyice raydan çıktı, Suriyeli mülteci ve vatandaşlık meselesinde zaten ülkenin sabrı tükenmek üzere, üstüne biraz da yasakçı politika izleyin tadı tuzu olsun. Güzel, güzel..

Daha faydalı işlerle uğraşılsa keşke. Para verip aynı kalitede ve rahatlıkta izleyebilsem izlerim. Spotify sonrası korsan albüm indirmeyi bıraktığım gibi ama sinema sektöründe henüz öyle bir şey yok, bu nedenle mecburuz korsana.

Taktılar torrente. Abi allahın köyüne la la land bile gelmedi la? Napim ben? :/

Zaten torrentten bir şey indirirken, aynı zamanda paylaşmıyor muyuz?

Vpn kullanmak işe yarar mı? @OzaN

Taktılar torrente. Abi allahın köyüne la la land bile gelmedi la? Napim ben? :/

Zaten torrentten bir şey indirirken, aynı zamanda paylaşmıyor muyuz?

Vpn kullanmak işe yarar mı? @OzaN
Evet paylaşıyoruz.
Gerçi kısıtlamak mümkün onu.

VPN işe yaramaz kafayı taktılarsa bulurlar. Belki işlerini bir tık zorlaştırır.