2015 Kocan Kadar Konuş: Diriliş - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4994718.jpg


Kocan Kadar Konuş: Diriliş (2016)

Türü: Komedi
Yönetmen: Kivanc Baruonu
Senaryo: Kivanc Baruonu

Oyuncular:


IMDb Sayfası



Filmin Özeti
Kocan Kadar Konuş: Diriliş izleyiciye tıpkı ilk filmdeki gibi romantik ve eğlenceli bir hikaye vaat ediyor. Şebnem Burcuoğlu’nun çok satan ikinci romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini yine Kıvanç Baruönü üstleniyor.

İlk filmde ailesi ve çevresinin evlilik baskılarıyla baş eden Efsun (Ezgi Mola) ikinci filmde aşık olduğu Sinan’a (Murat Yıldırım) kavuşuyor ama aşk hayatının önündeki engeller azalmıyor. Efsun’un kendi kaotik ailesinden sonra bu defa Sinan’ın ailesi, özellikle de babaannesi Cavide Hanım’la uğraşması gerekiyor ve olaylar çığırından çıkıyor. Aşık olduğu adamla huzurlu bir beraberlik isterken türlü badireleri atlatıp bu hayaline kavuşabilecek midir? Herkesin onun yerine karar verdiği bir düğünü istiyor mudur sahiden?

Filmin Fragmanı

 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,152
Reaksiyon puanı
16,027
Puanı
1,060
Bizdeki vizyon tarihi ne zaman acaba? Ben baktım bulamadım. :(
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,626
Reaksiyon puanı
62,950
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Sezonun en iyi filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Yaz aylarında kitabını okuduğum için karşılacağımız şeylerden az çok haberdardım, bu nedenle daha farklı bir açıdan değerlendirmeye çalışacağım. :)

Bu tür kitap uyarlamalarında yazarın görev almasını doğru buluyorum, çünkü yazdığı şeyin doğasını en iyi o bildiği için %100 başarıya ulaşılıyor. Bu filmde de Şebnem Burcuoğlu çoğu noktayı atlamadan senaryoya aynen taşımış.

Eleştirmenler hayal ve rüya sahnelerinin azaldığına yakınmışlar, ama benim için sorun olmadı. Ben seviyordum, ama izleyicinin dikkati dağılmasın diye ağırlık vermemeyi tercih etmişler sanırım.

İlk filmde kızların genlerinin doğumlarından itibaren evlilik üzerine kodlandığı anlatılmıştı, 2. filmde ise daha çok aileler arasında yaşanan çatışmalar öne çıkıyor. Tabii bunun için sağlam bir çatışma da olması lazım ki, Hümeyra'nın kadroya dahil edilmesiyle o kısım da hallolunmuş.

Ezgi Mola, gerek oyunculuğuyla, gerek ise kameraya attığı bakış ve mimikleriyle (senaryo gereği tabii) yine döktürerek adeta komedi için yaratıldığını tekrar gösterdi. Keza Murat Yıldırım da iyiydi ve partnerinin karşısında ezilmemeyi başardı. Nevra Serezli ve Hümeyra'dan zaten bahsetmiyorum, Cavide ve Peyker arasındaki atışmalar kesinlikle harikaydı.

Kadronun geri kalanı da iyiydi, ama Efsun'un teyzesi Gül'ü neden dahil etmediklerini hala anlayamadım. İnsan kardeşinin kızının düğününe gelmez mi? Kitapta az da olsa bir yeri vardı, ama burada tamamen es geçilmiş. Ya Ebru Cündübeyoğlu'nu ikna edemediler, ya da bilinçli bir tercih sonucunda böyle oldu.

Filmin en komik sahnesi ise aklıma gelmedi, çünkü çoğu an harikaydı. Bu yüzden saymaya başlasam bitireceğimi sanmıyorum. İlk filmi izlemeyip bunu merak edenler varsa önce ona baksın, sonra da soluğu sinemada alsın. Şiddetle tavsiye ederim. :X

Bu arada filmde de sık sık geçtiği gibi; "Kitabı filmi ile yargılama!"

8,5/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Film ilki kadar güzeldi. Güldürme fazla ama izlemesi zevkli bir film.
Bu arada Murat Yıldırım 1 sene içinde 2 kere aynı sahnelerde oynamiş :F
Spoi içini okusana @Aserat hee seni de ilgilendiriyor @xemrexxx sen de filmi izle:X
Bahçede öpüşme ve motorsikletle romantik anlar:F Aynı sahneleri gecenin kraliçesini izlemesen bile tanıtım fragmanlarında görmüştük:X

Filmi @Çiğdem- ve @destere'ye de öneriyorum:A