Klibi, Tık’ı, Şarkısı Her Şeyi Kopya mı?

Billy Kane

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
17,775
Puanı
1,061
1d2ee576-646c-4c58-8f68-f80cd8d3a002.jpg

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel'in bugün yayınladığı haber gündemi epey meşgul edecek gibi. İşte o yazı;

Aleyna Tilki'nin 'Sen Olsan Bari' şarkısına çektiği klibin, dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Britney Spears'ın 1999'da 'Crazy', 2013'te ise 'Work B.tch' şarkılarına çekilen iki klibin neredeyse kopyası gibi durduğuna dair haberler çıkmıştı. Şimdi de şarkının Ed Sheeran'ın 'Shape of You' parçasına çok benzediği iddia ediliyor.
İddianın sahibi müzik konusunda ilgi çekici tespitleri olan, youTube'ta videoları çok izlenen Onur Güler. Güler, her iki şarkıyı da en ince ayrıntısına kadar karşılaştırmış. Şarkının düzenlemeleri birbirine çok benziyor, sözsüz dinlendiğinde melodiler de aynı. Vaktiniz olursa Güler'in yaptığı analizi izleyin derim.

İşte link'i:

DMC etiketiyle yayınlanan şarkının söz ve müziği Ersay Üner'e, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu'na ait. Öte yandan bu aralar 'Shape of You'ya benzeyen birçok şarkı var piyasada. Hatta 'Shape of You'nun orijinalinde de TCL no Scrubs'ın sample'ının telif hakkı ödenerek kullandığı söyleniyor. Üner ve Çolakoğlu da aynı sample'ı kullanmak için telif ödediler mi acaba? Ödedilerse bu açıklanmalı. Telif deseler bile benzerlikler sadece sample'la sınırlı değil. Nakarat kısımlarında melodiler de aynı. Nakaratların giriş ve bitişleri, şarkının finali bile birbirine çok benziyor.

Vallahi ben Aleyna Tilki'yi yazmaktan usandım. Klipleri çalıntı, youTube tıklanmaları şaibeli, şarkılar kopya vs. Ve bu kız için 'geleceğin starı' deniyor. Türkiye'de şarkısının, klibinin çalıntı olduğunun iddia edilmesi bile daha çok popüler olmak anlamına geliyor. Bugüne kadar yaşı, alkollü mekanlarda şarkı söylemesi, girdiği polemikler vs. bütün tartışmalar, polemikler hep Aleyna'ya yaradı. 'Sen Olsan Bari' şarkısının çalıntı olduğu iddiası da yine Aleyna'ya yarayacak gibi görünüyor. Ne yazık ki, Türkiye'deki müzik piyasasında yeteneğinizle bir yerlere gelmek çok zor. Önce genç ve güzel olacaksınız, sonra çok konuşulacak tartışmalar yaratacaksınız! İyi şarkı, klip yapmak mı? O kolay, yabancılar yapıyor nasıl olsa; kopyala gitsin!

Shape of you'ya benzeyebilmek bile bi gururdur.😛

İnanılmaz benzeme falanda yok. Aranje biraz benziyor o kadar.:D

Dün bu video izlerken şu saçma olan hani sonu müziksiz sadece söz ile bitiyor saçmalığı tesbiti aklımda kalmış despacito dinlerken o aklıma geldi.

Al Despacito'da müziksiz sözle bitiyor. Shape of You'da ondan mı çalıntı.:F

Olum reklam. :D Her gün yeni konular cikiyor. Benzedilenler hepsi dünya stari. Herkesi ilgilendirsin diye, hatta mumkunse Dünyadan elestiri aliriz mantigiyla.
Ayrica Konuyu acanin bile profilinde o sahis var. :A
Tam gaz devam. :A Isin geyigini birakirsak böyle Dünya Stari olmaz. :D

Not. Bunu sizin de bildiginizi ben de biliyorum. :A

Olum reklam. :D Her gün yeni konular cikiyor. Benzedilenler hepsi dünya stari. Herkesi ilgilendirsin diye, hatta mumkunse Dünyadan elestiri aliriz mantigiyla.
Ayrica Konuyu acanin bile profilinde o sahis var. :A
Tam gaz devam. :A Isin geyigini birakirsak böyle Dünya Stari olmaz. :D

Not. Bunu sizin de bildiginizi ben de biliyorum. :A
Nolmuş konuyu açtıysam. :D Ben zaten katılmıyorum videoya biraz benzerlik olabilir ama çalıntı ya da kopya denecek kadar değil. Sadece bu kıza değilde diğer sanatçılara yönelseler onların hepsi birbirinin kopyası mesela yani sacma bi haber. :D Açma sebebim ise konu kotasina uymak zorunda olduğum için görünce açma durumunda bulundum.

Nolmuş konuyu açtıysam. :D Ben zaten katılmıyorum videoya biraz benzerlik olabilir ama çalıntı ya da kopya denecek kadar değil. Sadece bu kıza değilde diğer sanatçılara yönelseler onların hepsi birbirinin kopyası mesela yani sacma bi haber. :D Açma sebebim ise konu kotasina uymak zorunda olduğum için görünce açma durumunda bulundum.
Yok Emre sen gördüysen açarsın, o normal gündem Aleyna. :D Konuda katılmalılk bir şey yok, zaten saçma. Bulmuşlar iki tane klip Dönüp duruyor aynı haberler. :D Aleyna da dünya starlığına 1 adıma daha yaklaşmış oluyor. :A

Yok Emre sen gördüysen açarsın, o normal gündem Aleyna. :D Konuda katılmalılk bir şey yok, zaten saçma. Bulmuşlar iki tane klip Dönüp duruyor aynı haberler. :D Aleyna da dünya starlığına 1 adıma daha yaklaşmış oluyor. :A
Ben yanlış anlamışım o zaman dediğini sorry. :A

Youtubede bu şarkı ve kliple ilgili parodiler, şarkıyı tersden dinlemeler, kopya muhabbetleri doldu taştı.
Hepsi saçma.

Gerçekten anlayamıyorum, kız Türk pop müziğine yeni bir soluk getirdi. Keşke biraz yeniliğe açık olsak. :(

Shape of you'ya benzeyebilmek bile bi gururdur.😛

İnanılmaz benzeme falanda yok. Aranje biraz benziyor o kadar.:D

Meyve veren ağaç taşlanır. :X

Ben yanlış anlamışım o zaman dediğini sorry. :A

Youtubede bu şarkı ve kliple ilgili parodiler, şarkıyı tersden dinlemeler, kopya muhabbetleri doldu taştı.
Hepsi saçma.

Gerçekten anlayamıyorum, kız Türk pop müziğine yeni bir soluk getirdi. Keşke biraz yeniliğe açık olsak. :(

total d yi listeden siliyoruz @Yiğitt zorla şu olmamış şeyi eurovisiona gönderecekler:( @yatutarsa gülşen iyi konuşmuş :bhr: @Çiğdem- @cookies @vadikızı @Harunnn60 @gizem ak @Aserat

total d yi listeden siliyoruz @Yiğitt zorla şu olmamış şeyi eurovisiona gönderecekler:( @yatutarsa gülşen iyi konuşmuş :bhr: @Çiğdem- @cookies @vadikızı @Harunnn60 @gizem ak @Aserat
inş bu kızı gönderirler ilk 4 olmamamız için dualar okurum vlla rezil olur sonrada bundan kurtuluruz türkiye kusura bakmasın bu veletden kurtulmak için 1 defa rezil olalım zaten olmadığımız birşey değil ayoll :A :A :A @turkuazz @Yiğitt @mrt-06 @sokak sanati @Harunnn60 @cookies @MasacRE- @Forumdash