Kimse Bu Reytinglere Reklam Vermez!

yakup09

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,651
Puanı
1,050
Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu,TNS'nin ölçüm yaptığı reytingleri yerden yere vurdu! Son zamanlarda reyting sisteminde gözlemlenen tutarsızlıkları eleştiren Cengiz Semercioğlu, ölçüm şirketine şunları yazdı ;
"Kimse bu ratinglere bakıp da reklam vermez
Türkiye’de hiçbir dönem televizyon ratingleri bu kadar saçma sonuçlar vermemişti...
Bir süre önce AGB’nin yerine gelen TNS televizyon ratinglerini ölçmeye başladı. Yeni bir denek grubu oluşturdular. Bu denek grubundan alınan sonuçlar da Samanyolu dizilerini, TRT dizilerini en çok izlenen yapımlar yaptı. Son olarak TRT Çocuk kanalının ratinglerde ölçülmeye başlanmasıyla işin suyu iyice çıktı. Bugünkü rating raporları manasızdır. Bu denek grubuyla alınan sonular işlevsizdir. O yüzden dizileri ilk 10’a giremeyen yapımları aşağı sıralarda yer alan yapımcılar, oyuncular hiç üzülmesin. Çünkü hesap bilen hiçbir reklam veren bu rakamlara bakıp da reklam vermez. Televizyon reklam planlamasını bugünkü ratinglerden aldığı sonuçla yapmaz. Bugünkü izleyici panelini iyice gelir seviyesi düşük C-D grubuna indirgediler. Eğitim seviyesi ve gelir seviyesi düşük insanların evine rating cihazı bağladılar. Türkiye’nin ortalaması bu diyorlar... Diyelim ki gerçekten öyle, reklam veren pek çok firmanın hedef kitlesi Türkiye ortalaması değil ki... Şöyle anlatayım... Televizyona reklam verecek bir otomobil satıcısı için yoksul bir kente rating cihazı konması ve oradan sonuç alınması bir mana ifade etmiyor. Çünkü adam zaten o kente belki de hiç otomobilini satamıyor. Hedef kitlesi orası değil."
Yazının tamamını okumak için,
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25159389.asp

cengiz semercioğlu=kanal d :A yani takmaya gerek yok kanalı reyting alamayınca kendi çapında yazı yazmış reklam vermeseler nasıl ayakta kalıyo bu diziler saçmalığa bak :d

cengiz semercioğlu=kanal d :A yani takmaya gerek yok kanalı reyting alamayınca kendi çapında yazı yazmış reklam vermeseler nasıl ayakta kalıyo bu diziler saçmalığa bak :D
hükümetin kendi reyting sistemini yapılandırması şaşırtmıyosa eğer seni, aynı bünyedeki adamın yazısıda garipsenmemeli :))))

kesinlikle haklı, yeni denekler reklamın sonuç vermeyeceği kişilerden oluşuyor. reklamcı bu denekleri ne yapsın bi verim alamıycaksa?

hükümetin kendi reyting sistemini yapılandırması şaşırtmıyosa eğer seni, aynı bünyedeki adamın yazısıda garipsenmemeli :))))
o nasıl oluyo örnek versene stv dizileri diyeceksin hemen sen söylemeden ben söylim şefkat tepe zaten izlenen bir dizi bi tek küçük gelin kalıyo geriye onun da tutması çok normal hde 17 alıyosa küçük gelin 9 alacak tabi bu konu ve işleyişle ki hükümetle cemaatin arasının bozuk olduğunu bilmeyen yok
atv diyeceksin dizilerinin yarısı reytingsizlikten bitecek yaptığı programlar kaldırılıyo veliaht falan izlenen dizilerde zaten kanıtlanmış diziler
star diyeceksin onda da bi sorun yok
trt desek geçen sene seksenler coşuyodu şimdi o da dip yaptı başka da iyi alan dizisi bi tek zkfo var o da en fazla 5 alıyo
kanal d desek dizileri tarihinin en zayıf diziler arka bu haliyle bile 6 yı geçiyo gb de öyle yani dizileri birazcık canlansa reytingi artıyo hemen
yani ne sorun var göremedim
hee bana göre de eksiklikler tabi var mesela vadinin 4-5 haftadır 12 alması o kadar müthiş bölümlere rağmen bana tuhaf geliyodu son bölümde de artmasaydı oha diyecektim bu bölüm 16 alamazsa yazacaklarımı gör :D
yani genel olarak bi sorun yok

40 yılın başinda bi cengiz semercioğlu yazısı okuyayım dedim dumur oldum😱 İnsan bi yazı yazıyorken giriş gelişme sonuç yapar:bağır: TNS konusundan noldugunu anlamadan Kapalıçarşı gizemini anlatan 3-5 bişey karalamiş😱

ee bee adam TİAK'ın başkanı değişti de nolacak sonraki günlerde??? Oralara da değinseydin ya:bağır:

o nasıl oluyo örnek versene stv dizileri diyeceksin hemen sen söylemeden ben söylim şefkat tepe zaten izlenen bir dizi bi tek küçük gelin kalıyo geriye onun da tutması çok normal hde 17 alıyosa küçük gelin 9 alacak tabi bu konu ve işleyişle ki hükümetle cemaatin arasının bozuk olduğunu bilmeyen yok
atv diyeceksin dizilerinin yarısı reytingsizlikten bitecek yaptığı programlar kaldırılıyo veliaht falan izlenen dizilerde zaten kanıtlanmış diziler
star diyeceksin onda da bi sorun yok
trt desek geçen sene seksenler coşuyodu şimdi o da dip yaptı başka da iyi alan dizisi bi tek zkfo var o da en fazla 5 alıyo
kanal d desek dizileri tarihinin en zayıf diziler arka bu haliyle bile 6 yı geçiyo gb de öyle yani dizileri birazcık canlansa reytingi artıyo hemen
yani ne sorun var göremedim
hee bana göre de eksiklikler tabi var mesela vadinin 4-5 haftadır 12 alması o kadar müthiş bölümlere rağmen bana tuhaf geliyodu son bölümde de artmasaydı oha diyecektim bu bölüm 16 alamazsa yazacaklarımı gör :D
yani genel olarak bi sorun yok
arınç cemaetin en büyük adamı ve açıklamasını dinlediysen ilk direkt kaldırılma olmamalı gibilerinden yorumlar sonrada yok dershaneler amacını aştı vs vs. adam kendi içinde çelişiyor.
ikinci olarak ben kanala göre değerlendirmiyorum. kanal d'nin bu seneki dizilerinin senaryosunun pek tatmin edici olduğunu bende biliyorum ama işin tuhaf tarafı şu ; yeni reyting sistemi tns malum bariz erkek ağırlıklı bunu bilmeyen yok. ağlamalı, bakışmalı dizilerin tns de düştüğü gerçeğinide biliyoruz ama ne hikmetse küçük gelinde kız bütün gün ağlıyor, bakışmalar tavan yapıyor ama 9 alıyor. aynı bakışma, dram çalıkuşunda da var ama o 4'ü göremiyor? bu tutarsızlık değilmi sene? resmen denekler oluşturulurken stv, trt merkezli kişiler konulmuş deneklere bu kadar basit başka bi açıklama kalmıyor geriye.. çalıkuşu çok çok daha kaliteli kg'den bunu kimse inkar edemez. çalıkuşunun oyuncu kadrosuda bin kat iyi kg'den. senaryoda bakışmalı peki niye arada bu kadar uçurum var. tabii ki deneklerin seçimi. bu kadar basit.

Cengiz bizim foruma sık geliyor herhalde. Daha geçen Küçük Gelinin Yalan Dünyadan daha fazla kazandığını söyleyen arkadaşlar vardı onlara inat yazmış bunu. Helal. :D

arınç cemaetin en büyük adamı ve açıklamasını dinlediysen ilk direkt kaldırılma olmamalı gibilerinden yorumlar sonrada yok dershaneler amacını aştı vs vs. adam kendi içinde çelişiyor.
ikinci olarak ben kanala göre değerlendirmiyorum. kanal d'nin bu seneki dizilerinin senaryosunun pek tatmin edici olduğunu bende biliyorum ama işin tuhaf tarafı şu ; yeni reyting sistemi tns malum bariz erkek ağırlıklı bunu bilmeyen yok. ağlamalı, bakışmalı dizilerin tns de düştüğü gerçeğinide biliyoruz ama ne hikmetse küçük gelinde kız bütün gün ağlıyor, bakışmalar tavan yapıyor ama 9 alıyor. aynı bakışma, dram çalıkuşunda da var ama o 4'ü göremiyor? bu tutarsızlık değilmi sene? resmen denekler oluşturulurken stv, trt merkezli kişiler konulmuş deneklere bu kadar basit başka bi açıklama kalmıyor geriye.. çalıkuşu çok çok daha kaliteli kg'den bunu kimse inkar edemez. çalıkuşunun oyuncu kadrosuda bin kat iyi kg'den. senaryoda bakışmalı peki niye arada bu kadar uçurum var. tabii ki deneklerin seçimi. bu kadar basit.
orda dur küçük gelin de ağlama var evet ama acayip hareketli bir dizi aksiyon var yani izlemediğin belli
çalıkuşunun sıkıcı olduğunu izleyen herkes söylüyo sıkıcı diziyi millet oyuncu kadrosu iyi diye izlemez.küçük gelinin senaryosu zaten aşırı dikkat çekici malum müzikleri falan da güzel tam kadınlara göre bi dizi ben geçen bölüm izledim kız çok ağlıyodu sinirlendim izlemedim ama ailem izliyo yapacak bişey yok kadınların 1 numarası olmuş durumda

bu cümleyi bir yerden hatırlıyorum ))) iki gün önce foruma yazmıştım demek aklın yolu bir.. reytingler zıvanadan çıktı hakikaten. zaten bir çok internetten dizi reytingi ölçen şirket çıktı. tns yavaş yavaş işlevsiz hale gelecektir

@beyazsoy TNS yi etkisiz hale getirmez Çünkü TNS Hükümetin kontrolünde olduğu için Basbakan emrini verir şu diziyi düşürceksin özellikle Kanal d Arka sokaklar gibi diziyi yayınlıyorsa düşüreceksin demiştir Arka sokaklar Halkın dizisi şimdidi düşürme sebebi gezi Geziye kanal d nin sebep olduğunu zannediyor Arka sokakların 287 bölümünden dolayı @xemrexxx @destere @Bully

Bir şey dikkatimi çekti son zamanlarda bazı TV yazarları sistemi eleştiriyor yerden yere vuruyor aklıma şu soru geliyor.

Yahu sistem 2 senedir var 2 sene öncesi neredeydiniz neden Show TV'nin ATV'nin onca emek verilip hazırlanan dizileri Reyting yüzünden final yapıyor bu işte bi şey var demediniz beklerdim halbuki nedeni basit Kanal D'nin geçen sene çok izlenmesi yaptığı dizilerin tutması.

Geçen sene güvenilen sisteme şimdi neden böyle düşman olundu galiba cevabı yazdıklarımın içinde gizli çünkü tum bu yazılanlar Doğan Grubu yani Kanal D'nin kardeş yayın kuruluşlarından çıkıyor.

Yazarın geçen sene yazdığı övgü dolu yazılarıda bir başka kanıtı.

orda dur küçük gelin de ağlama var evet ama acayip hareketli bir dizi aksiyon var yani izlemediğin belli
çalıkuşunun sıkıcı olduğunu izleyen herkes söylüyo sıkıcı diziyi millet oyuncu kadrosu iyi diye izlemez.küçük gelinin senaryosu zaten aşırı dikkat çekici malum müzikleri falan da güzel tam kadınlara göre bi dizi ben geçen bölüm izledim kız çok ağlıyodu sinirlendim izlemedim ama ailem izliyo yapacak bişey yok kadınların 1 numarası olmuş durumda
neresi hareketli ? bende izledim 20 dk'ya yakın kız full ağlıyor sakat kocasının yanında. bi kaç aşiret davasınamı hareket, aksyon diyeceğiz? çalıkuşunda da, kamran kadıdan kaçıyor, askerler yakalamaya çalışıyor vs vs bu da bi tempo değilmidir? al burdan bile sonuç çıkıyor. ikiside aynı tempo taktiğini kullanıyor, tabii sen kg de vadi gibi çatışmalar var diyosan orasını bilemiycem?????? ama eğer öyle bi durum yoksa, ki yok. burdanda çıkıyo ki denekler özellikle seçilmiş stv, trt merkezli izleyicilerde.

Bir şey dikkatimi çekti son zamanlarda bazı TV yazarları sistemi eleştiriyor yerden yere vuruyor aklıma şu soru geliyor.

Yahu sistem 2 senedir var 2 sene öncesi neredeydiniz neden Show TV'nin ATV'nin onca emek verilip hazırlanan dizileri Reyting yüzünden final yapıyor bu işte bi şey var demediniz beklerdim halbuki nedeni basit Kanal D'nin geçen sene çok izlenmesi yaptığı dizilerin tutması.

Geçen sene güvenilen sisteme şimdi neden böyle düşman olundu galiba cevabı yazdıklarımın içinde gizli çünkü tum bu yazılanlar Doğan Grubu yani Kanal D'nin kardeş yayın kuruluşlarından çıkıyor.

Yazarın geçen sene yazdığı övgü dolu yazılarıda bir başka kanıtı.
atv,show hangi dizilere çok büyük emekler harcamışlar panpa örnek verebilirmisin :)

bu reyting sistemine ne kanallar güveniyor zaten:) gündüz açmıştım ama net gitti açılmamıştı adam doğru konuşmuş :) küçük gelin in neredeyse en çok izlenen dizi olacağı bir sisteme herkes güler :)

@beyazsoy TNS yi etkisiz hale getirmez Çünkü TNS Hükümetin kontrolünde olduğu için Basbakan emrini verir şu diziyi düşürceksin özellikle Kanal d Arka sokaklar gibi diziyi yayınlıyorsa düşüreceksin demiştir Arka sokaklar Halkın dizisi şimdidi düşürme sebebi gezi Geziye kanal d nin sebep olduğunu zannediyor Arka sokakların 287 bölümünden dolayı @xemrexxx @destere @Bully
pompy bırak böyle komploları başbakanın işi gücü yok pkk sorunu seçimlerler dış gezileiri bırakacak tnsye emir verecek ))) hakikaten buna inanıyormusun ))) bak abşbakan emir verse awcunun ikihafta önce yaptıgı reyting rezilliğine kızar acuna ceza verirdieriridi ))

atv,show hangi dizilere çok büyük emekler harcamışlar panpa örnek verebilirmisin :)

bu reyting sistemine ne kanallar güveniyor zaten:) gündüz açmıştım ama net gitti açılmamıştı adam doğru konuşmuş :) küçük gelin in neredeyse en çok izlenen dizi olacağı bir sisteme herkes güler :)
sende ancak kendini kandırırsın bu şekilde :) kanallar ve reklamcılar bu sisteme göre çalışmak zorunda boşuna mı kanal d dizilerini ordan oraya atıyo boşuna mı bitiriyo atv boşuna mı veliahtı bitiriyo tatarın gününü değiştiriyo boçs i başka güne alıyo
küçük gelini izliyo millet napalım arkadaş herkes taktı küçük geline vallaha ya ne gelinmiş arkadaş reytingleri de salladı resmen :D kız ayda 20 milyarı götürüyo bizde onun reytingini tartışıyoruz vay arkadaş be :(

sende ancak kendini kandırırsın bu şekilde :) kanallar ve reklamcılar bu sisteme göre çalışmak zorunda boşuna mı kanal d dizilerini ordan oraya atıyo boşuna mı bitiriyo atv boşuna mı veliahtı bitiriyo tatarın gününü değiştiriyo boçs i başka güne alıyo
küçük gelini izliyo millet napalım arkadaş herkes taktı küçük geline vallaha ya ne gelinmiş arkadaş reytingleri de salladı resmen :D kız ayda 20 milyarı götürüyo bizde onun reytingini tartışıyoruz vay arkadaş be :(
gün değiştirme nedenlerine bak yerlerine program geliyor panpa :) neyse zaten takan yok reyting sistemini daha da artacak bu sesler :)

Cengiz'in her söylediğinin altına imzama atarım. Adam döktürmüş. Tüm içimdekileri yansıtmış oraya. Helal olsun..

gün değiştirme nedenlerine bak yerlerine program geliyor panpa :) neyse zaten takan yok reyting sistemini daha da artacak bu sesler :)
yok yani zaten takan yok diyon ya gülmekten ölüyorum :F kayıp canı sıkıldığı için ordan oraya uçuyo fatih öylesine bitti zaten :( çalıkuşu da yakında keyfinden bitecek intikam babasının hayrına saat değiştirdi
doğru haklısın :)))))) yerlerine tabi program gelecek boş kalacak hali yok ya :kiki: yüksek reyting alan ve kar getiren hangi dizinin yerine başka bişey gelir söyle de bilek :D