'Kertenkele' Dizisine Yapılan Eleştiriler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
60,765
Puanı
1,061
78-642x320-jpg.40883

Geçtiğimiz haftalarda ATV ekranlarında başlayan dizi "Kertenkele" hakkında eleştiriler bitmiyor!

Dizi başladığından beridir Kertenkele hakkında sürekli eleştiriler yapılıyor dizide İmamlarla ve din ile dalga geçildiği için birçok dini vakıflardan ve sosyal medyadan tepki topladı, dizinin yayından kaldırılması için kamanyalar başlatıldı, RTÜK'e şikayet yağdı.

Peki siz Kertenkele dizisine yapılan eleştiriler, yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

fena intikam kokusu alıyorum ama bu intikam atv ye ve Hükümete ders olsun Yalan dünyayı baskıyla bitirmek neymiş anlasın urfalıyam ezeldende öyle hayat yolundada öyle Küçük ağayıda ve Arka sokakları bitirmeye çalışıyor Hükümet @Yiğitt @mrt-06

Diziyi izlemediğim için yorum yapamam. Ama bu kadar fazla eleştri varsa, demek ki iyi olmayan birşeyler vardır ortada. :)

Bende diziyi izlemedim.
Ama insanlar durduk yere bu kadar eleştiri çıkaracak değiller. Tabi işin içinde bence siyasi başka meseleler de var.

eleştiriler tamamiyle haksız bence dizi çok güzel
aksine kertenkele imam kılığına girerek gerçekten iyi oluyor
dün mesela verdiği vaaz çok hoşuma gitti etkiledi Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile ilgili

Eleştiriler gerçekten saçma.Dizi inanılmaz güzel.Önce bir diziyi izleyip anlasınlar öyle eleştirsinler.

ben bu dizinin 2.bölümüne bir göz atmıştım 2 kadın 1 adama sırf şişman diye kahkaha atarak gülüyorlar bumudur komedi sırf kilosu var diye karşısına geçip gülmek ayol bunun neresi komedi adam sonra kola istedi diye kahkaha atarak tekrar gülüyorlar şişman adam kola içemezmi bizim halkımız eğer bunlara komedi diyorsa bunlara gülüyorsa çok ciddi sorunlarımız var gerçekten 5 dakika dayanamadım diziye kapattım inanamıyorum yanı bu insanların komedi anlayışına benim aklım ermiyor :F:F:F

Diziye yapılan eleştiriler bence de abartı ve haksız. İlk ve dün akşam ki bölümüne baktım. Cami'ye yapılan yanlış bir şey yok. Aksine gündelik hayatta kolayca rastlanan insanların hataları ve komik durumları gösteriliyor.
Dün akşam ki vaaz çok iyiydi, ağlattı mesela. Yada başka sahnede horlayan insanlara güzel bir gönderme yapıldı "gürlüyorsun" diye.
Senaryo basit ve kolay anlaşılır. Yapılan haberler de kötülemekten başka bir şey değil.

Dizinin reytingleri uzun vadede böyle devam etmez diye düşünüyorum.

ben bu dizinin 2.bölümüne bir göz atmıştım 2 kadın 1 adama sırf şişman diye kahkaha atarak gülüyorlar bumudur komedi sırf kilosu var diye karşısına geçip gülmek ayol bunun neresi komedi adam sonra kola istedi diye kahkaha atarak tekrar gülüyorlar şişman adam kola içemezmi bizim halkımız eğer bunlara komedi diyorsa bunlara gülüyorsa çok ciddi sorunlarımız var gerçekten 5 dakika dayanamadım diziye kapattım inanamıyorum yanı bu insanların komedi anlayışına benim aklım ermiyor :F:F:F
sen yanlış diziyi izlemişsin böyle bişey olmadı yok :)

sen yanlış diziyi izlemişsin böyle bişey olmadı yok :)
nasıl yok 2.bölümdü 2 kadın restourantta kendisine sahte koca bulmak için bir adam çağırdılar
adam sırf kilosu var diye kadınlar adamı görür görmez kahkaha atıyorlar bumudur komedi
sonra adam yemek isteyip üstünede bana bir kola getirmisiniz diyor kadınlar resmen kişniyorlar ben utandım vlla bunamı gülücezz nasıl bir komedi anlayışıdır bu cnm 🙂🙂🙂

nasıl yok 2.bölümdü 2 kadın restourantta kendisine sahte koca bulmak için bir adam çağırdılar
adam sırf kilosu var diye kadınlar adamı görür görmez kahkaha atıyorlar bumudur komedi
sonra adam yemek isteyip üstünede bana bir kola getirmisiniz diyor kadınlar resmen kişniyorlar ben utandım vlla bunamı gülücezz nasıl bir komedi anlayışıdır bu cnm 🙂🙂🙂
dün izledim böyle bi sahne hatırlayamadım diğer sahneleri komik 5 dakkada dizi çöpe atılmaz
oyuncuları süper karakterler iyi oturtulmuş

Doğru tarafları olan bir eleştiri olmasına rağmen eleştirilerin ve cezaların çoğu abartılı.:)

dün izledim böyle bi sahne hatırlayamadım diğer sahneleri komik 5 dakkada dizi çöpe atılmaz
oyuncuları süper karakterler iyi oturtulmuş
sırf bir insan kilolu diye bukadar dalga geçilmez cnm bencede bu dizi kötü örnek oluyor ben şişman birisi olsaydım bu diziye dava açardım o dediğim sahneye bir ara bak bence adam ağzını bile açmıyor sırf kilolu diye adama resmen hakaret ediyorlar şişman biri olsam ben dava açardım bunlara çok açık yanı 🙂🙂🙂

boyle bir dizinin (filmi ilk çiktigi yil izlemiştim) Atvde ekrana gelmesi benim dikkatimi çekmişti, sonuçta Atvde muhafazakar bir kanal çizgisi vardi (son yillarda) ve hukumete yakin bir kanal.
bugun bu eliştirileri ve cevablari gorunce aklima direct gelen şu oldu:
sansur her zaman ters karşilanir, muhalif medya bile ters karşilar.
diyanet kurumlarinda belki paralel yapi var, yada biz bu lekeyi yakalim duşunceside olabilir, bizden olsun hesabi.
irandaki marmoolak firtinasinin şohretide var.
Atvde bizimkisi, neden olmasin?
Note: rakipi kendi silahiyla vurmak siyasetin vazgeçilmezidir.
Note2: paralel operasiyonlarindan sag çikanlarin başinda Diyanet kurumlari vardi, eger her yere sizdiysa burasi niye pak?

Bir sahne üzerinden hareket etmek tamamiyle mantıksız. Sen git ilk bölümden itibaren başla.

Tamamiyle haksızlık yapılıyor. Aksine bu dizi yanlış yolda ki adamın doğru yola dönmesini konu ediniyor. Bence çok iyi işleniyor

Bir sahne üzerinden hareket etmek tamamiyle mantıksız. Sen git ilk bölümden itibaren başla.

Tamamiyle haksızlık yapılıyor. Aksine bu dizi yanlış yolda ki adamın doğru yola dönmesini konu ediniyor. Bence çok iyi işleniyor
Atv nin dizisine iyi oldu yalan dünyayı baskıyla bitirmek neymiş öğrensinler aynı yöntemi Arka sokaklara ve küçük ağayada uyguluyorlar Ankaranın dikmeni sanki AB de Ganinin yazdığı ağır total olmalı yüzde yüz Ağır Ab oluyor pes yani Güldür güldür showun cumaya gelmesi tesadüf değil hepsi hile Hükümet tarafından düzenleniyor show Arkadaşım hoşgeldini salı saat 20 de yayınlar hepsi planlı kvp casus dizi Kanal d hemen bitirmeli içindeki çürük elmadan hemen kurtulmalı

Son düzenleme:

çok hakaret içeren bir sahneydi ama adam komiklik yaptığı için gülnümüyordu adam kilolu olduğu için gülüyordu ordakı kadınlar kilolu insanın sokağa çıkmaya hakkı yokmu yanı ben şişman birisi olsaydım bunlara dava açardım kesinlikle 😵😵😵