Bişi olmaz. Düşünmen bile yeter.
Ne demek ya görmende iyi olurdu gördünmü resmi
Bişi olmaz. Düşünmen bile yeter.
Gördüm. Merve'nin en sevdiğim pozlarından biridir. Çok teşekkür ederim ablacım.
Gördüm. Merve'nin en sevdiğim pozlarından biridir. Çok teşekkür ederim ablacım.
@Harunnn60 kıymetini tabikide bil ayoll ama @xemrexxx bu hediyesinden sonra bizimde kıymetimizi bilirsin artık sanırım
Yok bizimki Türkiye'dende iyi buzdolap derin dondurucu ve fırın var her evde. Türkiyede tek dolap olurO konuda haklısın bak, buradaki evler geneldr dandik oluyor. O kadar çok mülteci varki artık sığacak ev yok, nu yüzden kira burada aşırı pahalı. Evlerde eski yani.. :/
Sizde Türkiye'deki gibi dayalı döşemeliymiş. Şaşırdım açıkçası, sadece Türkiyede öyle diye biliyordum.
Burada boya badanayı bile biz yapıyoruz düşün.
Siz @xemrexxx gibi 1 TL'ciye gidip kalitenizi düşürmüyorsunuz yani.@Harunnn60 kıymetini tabikide bil ayoll ama @xemrexxx bu hediyesinden sonra bizimde kıymetimizi bilirsin artık sanırım
Sizde tuhaf ama mantıklıymış. Maaş'ın 3 katı kadar olmalı kısmı bi garip geldi bana. Burada ev bulmak çok zor bi hale geldi, Bremen'de boş ev yok biliyor musun, varsa bile çok azdır.Yok bizimki Türkiye'dende iyi buzdolap derin dondurucu ve fırın var her evde. Türkiyede tek dolap olur
Ama güzellik olarak Türkiyede'kiler daha süslü oluyor fakat burdaki evlerde daha kullanışlı.
Bizde hala duvar kağıdı yaygın
Bizde belirli bir sene geçmişse bakımını ev şirketi üstlenir. 13 sene geçerse ama
Ev sistemine gelince, Küçük şehirlerde ev bulmak kolay ama Göteborg' da mesela biraz zor. Boş bir eve 500 kişi falan başvurabiliyor. Ev başvurma sitesinde kim en uzun süreli üyeyse ev onun oluyor ama yıllık maaşın ev kirasının yıllık kira değerinin 3 katı olacak
Sen ev kiralayınca kendin çıkmadıkça ve kiranı aksatmadıkça ömür boyuda o ev senin sayılır.
Benim var evim senelerdir, şuan babam gildeyim. İllerde yine evime geçerim oyüzden iade etmedim. Bulmak zor çünkü sonradan
Arada kaçıyorum eve
Ee işi garantiye alıyorlar. Kira ödensin diye.Sizde tuhaf ama mantıklıymış. Maaş'ın 3 katı kadar olmalı kısmı bi garip geldi bana. Burada ev bulmak çok zor bi hale geldi, Bremen'de boş ev yok biliyor musun, varsa bile çok azdır.
Birkaç sene öncesine kadar Almanya'da evlere bakım yapılıyormuş da mülteciler gelince artık boşveriyorlar yani.
En azından Avrupa'da kimse seni kolay kolay kapının önüne koyamıyor, Türkiyede canı sıkılan kiracısını şutluyor resmen.
Ondan biraz zor kurtulur o@xemrexxx Hediyeden daha çok kurtulmak istediğini senin başına atmış
Yani, burada genelde maaş sorulup öyle veriliyor. Ama sizin yöntemde katiliymiş. Birde mülteci sorunundan kiracısının alman olmasını istiyor herkesEe işi garantiye alıyorlar. Kira ödensin diye.
dur bide rakamlarla antayım
Ev kirası var sayalımki 5 lira aylık. Bu yılda 60 lira yapar ve 3 katı 180 yapıyor ve senin maaşın aylık 10 liraysa yıllık 120 lira yapıyor ve yetersiz oluyor
Ben evimi kiralarken ucu ucuna alabilmiştim. Ozamanlar öğrenciydim Şindi istediğim eve taşınırım. Üyelik sıramda baya var
Türkiye konusunda haklısın, şu bu akrabam taşınacak deyip şutluyorlar
Yatırımımı Türkiye'ye yaptım benYani, burada genelde maaş sorulup öyle veriliyor. Ama sizin yöntemde katiliymiş. Birde mülteci sorunundan kiracısının alman olmasını istiyor herkes
Senin evin mi var yoksa kiraladın mı?
Ondan biraz zor kurtulur o
Merkel en azından durduk yere sorun çıkarmıyor
Gelir gelmez kodesi boylarsınızAlamanyaya gelmek en iyisi @destere @Harunnn60 @xemrexxx dördümüzü konuk et orayıda karıştalım biraz
alamanyaya gidip bu pis alamancıya konuk olacağıma kendime bir helga bulur ona konuk olurum kötü insanların yanında ne işim var hem kötüye baka baka bizde kötüleşeceğiz bu gidişle bir tarafta gaga bir tarafta alaman cahili ortalığı kötüler çamura çevirmiş biri türkiyenin içine etmiş biri almanyanınAlamanyaya gelmek en iyisi @destere @Harunnn60 @xemrexxx dördümüzü konuk et orayıda karıştalım biraz
alamanyaya gidip bu pis alamancıya konuk olacağıma kendime bir helga bulur ona konuk olurum kötü insanların yanında ne işim var hem kötüye baka baka bizde kötüleşeceğiz bu gidişle bir tarafta gaga bir tarafta alaman cahili ortalığı kötüler çamura çevirmiş biri türkiyenin içine etmiş biri almanyanın
Hahaha Aaa haklısın ayoll zaten bizi içeriye attırmayı düşünüyormuş misafirlik severlik yok Alanmacılar böyle demek en iyisi gitmemek evetGelir gelmez kodesi boylarsınız
alamanyaya gidip bu pis alamancıya konuk olacağıma kendime bir helga bulur ona konuk olurum kötü insanların yanında ne işim var hem kötüye baka baka bizde kötüleşeceğiz bu gidişle bir tarafta gaga bir tarafta alaman cahili ortalığı kötüler çamura çevirmiş biri türkiyenin içine etmiş biri almanyanın
@Harunnn60 'la beni kıskandığınızı bu kadar belli etmeseydiniz bari.Hahaha Aaa haklısın ayoll zaten bizi içeriye attırmayı düşünüyormuş misafirlik severlik yok Alanmacılar böyle demek en iyisi gitmemek evet
Hahah Aaa ben kıskanıyorum @Harunnn60 ı birazda o kıskanılsın ne var@Harunnn60 'la beni kıskandığınızı bu kadar belli etmeseydiniz bari.