Kayseri Mantısı

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Bir kaşığa 40 tane sığıyor denilen yoğurtla özdeşleşen nefis lezzet


 
kayseride mantı aslında üstü bu şekilde yoğurtla kaplı olup üstüne salça sosu dökülmez
mantı haşlandıktan sonra üstüne salça konur çorba gibi pişer onun üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
herneyse güzel yaparım mantıyı
 
Primavera açıyor musun yoksa hazır mı alıyon?


Cenation panpa bence Lahmacun bir Mantı değil
 
açıyorum
hazır mantıyı bizim ev halkı yemez
 
Bir kaşığa kaç tane sığıyor.Büyük mü açıyon küçük mü?


@Cenatiyon:Ben yemek seçmem panpa.İkisi de benim bebeklerim
 
1 kaşığa kaç tane sığıyo diye ölçmedim ama hazır mantılardan çoook daha küçük oluyo
nede olsa bu işi annemden öğrendim annemde kayserili
 
Öyle desene.Sende bir Kayserililik varsa Mantı yapmaman imkansız
 
oyşşşşşşşşşşş 4-5 aydır yemiyodum hemen yemeliyim
 
biraz önce dolabı açtığımda gördüm ama bu saattede yenmezki
 
mantı sevmem madem yoğurtlu olacak iskender olsun
 
çok güzel bi yiyecek