Karikatür Paylaşımları Yasaklanmıştır!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
23 Eylül 2020 itibariyle her türlü karikatür paylaşımı yasaklanmıştır.

Bugüne kadar internette sıklıkla gördüğümüz karikatürlerin sahipleri/çizerleri, kendileri dışında bir başkası bu karikatürleri paylaştığı taktirde telif davası açabilmektedir. Yakın zamanda ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu, bu konuyla alakalı bir duyuru mesajı yayınladı ve karikatürlerinin kendi izni dışında paylaşılması durumunda telif davası açacağını dile getirdi.

Forum içerisinde bu karikatürler ticari amaçlar güdülmeden paylaşılıyor olsa da bu paylaşımlardan ötürü forumun kendisine veya site sahibine doğrudan dava açılabilir. Bu sebeple Erdil Yaşaroğlu'nun karikatürlerinin yanı sıra, 23 Eylül 2020 tarihi itibariyle her türlü karikatür paylaşımı yasaklanmıştır. Paylaşılması durumunda ilgili mesaj yöneticiler tarafından silinebilecek ve ceza verilebilecektir.

Güncel veya geçmişe dönük, karikatür paylaşılmış bir mesaj görmeniz durumunda yöneticilere bildirmeniz önemle rica olunur.

İlgili tweet aşağıdadır:

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ek olarak hatırlatmakta fayda var. Forum içerisinde her üye kendi yazdığından, gönderdiğinden sorumludur. Bu tip telif hakkı içeren paylaşımlarda da sorumlu paylaşımı yapan kişinin kendisidir ve gerekli durumlarda bilgileriniz yetkili makamlarla paylaşılır. Yani "foruma ya da site sahibine bir şey olursa olsun, bana ne" gibi bir yaklaşım kabul edilebilir değildir. Tıpkı bizim tam tersi bir yaklaşım içerisinde olmadığımız gibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...