Karadayı ve Kara Para Aşk Benzerlikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,387
Puanı
1,060
Sosyal medyada ve sözlüklerde çokça konuşulan Karadayı ve Kara Para Aşk benzerllikleri habere konu oldu.Radikal Gazetesi'nin haberinde senaristleri Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat olan iki dizinin benzerlikleri 10 maddede sıralanmış:

1-İki dizide de erkek fakir; kadın zengindir.Zengin kadın başroller kendi ayağı üzerinde durmaya çalışmaktadır.
2-Elif de Feride de sırtlarını babalarına dayamaktadır ancak ikisinin de babası onları hayal kırıklığına uğratır.
3-İki kadın başrol de tatlıya düşkündür.
4-Dizilerin erkek başrolleri Mahir ve Ömer ilk bölümlerde nişan hazırlıklarıyla ekrana geliyorlar ancak iki nişan da sonuçlanamıyor.
5-İki dizide de olaylar cinayetle başlar.Dizilerin çiftleri önce birbirlerine karşıdır sonra olayları çözmek için birleşir.
6-Cinayetlerin arkasında güç ve para peşinde insanlar vardır.Bu insanlar (Hüseyin ve Mehmet Saim) ana karakterlerle akrabadır.
7-Ömer ile Feride işkolik insanlardır,ikisinin işleri de kanunları uygulamak,uyulmasını sağlamaktır.Ancak partnerleri kanuna aykırı işlere karışırlar.
8-Ömer ve Feride işleri gereği partnerlerini kendilerinden uzak tutmaya çalıştığı görülmektedir.
9-Dizilerin ana karakterleri Elif ve Mahir babaları yokken aile reisi olmuşlardır ancak küçük kardeşleri Orhan ve Nilüfer sürekli zorluk çıkarmaktadır,kıymet bilmemektedir.
10-Dizilerin ana karakterleri Elif ve Mahir yalan söylemeye mecbur kalırlar,bu yalanlar sevdikleri ile aralarını açar.
dsgdsg.png

@destere @Forumdash @mrt-06 @-potterhead- @Çiğdem- @sürgünüm @ABAY_06 @denizz19 @yakup09 @ozgur2113 @gizem ak @sokak sanati

Sanırım aydınlığa ulaştiğim 3.gözümün açıldığı an bu an :F

Feride bi kere tatlıya düşkün değil:X Feride Mahir'i hiç bi zaman kendinden uzaklaştirmadı:X Tam tersi Mahir uzaklaştirir kendisini Feride'den:X 10 maddenin 2'si yalan haber :A

Bu benzerlikler bence iyi yönde. Ama inşallah aşırıya kaçmaz ileriki bölümlerde.

Dizileri baya incelersek çoğu dizinin benzer yönleri olur fakat ben Karadayı ve Kara Para Aşk dizilerinin karakterleri birbirine benzesede,olay ve kurgu bakımından aynı şeyi söyleyemem. [emoji2]

Sanırım aydınlığa ulaştiğim 3.gözümün açıldığı an bu an :F

Feride bi kere tatlıya düşkün değil:X Feride Mahir'i hiç bi zaman kendinden uzaklaştirmadı:X Tam tersi Mahir uzaklaştirir kendisini Feride'den:X 10 maddenin 2'si yalan haber :A
haberde böyle diyor :A mesleği içni uzaklaştırmış :A
feridenin tatlı yerkenki resmi vardı :X

haberde böyle diyor :A mesleği içni uzaklaştırmış :A
feridenin tatlı yerkenki resmi vardı :X
Gördüm o resmi, ama Mahir'le Feride daha çok köfte ekmek dürüm tarzı seviyorlar :X O tatlı sahnesi de zaten ilk bölümler:X

Mahir'in sahte avukatlık yaptiği dönemde Feride uzaklaştirmişti o da ilk bölümler :F Ama hiç sezonlara bakılmadan yapılmiş haber :F Geçerliliği yok benim için o iki maddenin :F

Gördüm o resmi, ama Mahir'le Feride daha çok köfte ekmek dürüm tarzı seviyorlar :X O tatlı sahnesi de zaten ilk bölümler:X

Mahir'in sahte avukatlık yaptiği dönemde Feride uzaklaştirmişti o da ilk bölümler :F Ama hiç sezonlara bakılmadan yapılmiş haber :F Geçerliliği yok benim için o iki maddenin :F
sana göre karadayı ab dizisi :A o yüzden senin fikirler pek geçerli değil :A

Sen de savunuyordun diyorum işte, [HASHTAG]#KARADAYI[/HASHTAG] 'm bu hafta AB oldu TNS doğru yolu buluyor yavaş yavaş:X Cücük Ağan'da totalin dibi olmuş:A Geçen seneki gibi savunursun işte :A
beni ilgilendirmiyi ikisini de izlemiyim :F tns bir hoş olmuş zaten güllerin savaşı ağır ab oluyor :F

Bunu daha ilk bölümde yazmıştım sözlükler geriden geliyor)))