Kanal D'de Reklam Devrimi !

endgame

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
16
Puanı
259
ozelhaber.gif

Kanal D Blok Reklama Geçti !

kanal-d.gif

RTÜK'ün geçen yıl yürürlüğe giren son reklam yasasından (1 saat içinde 12 dakika reklam verilebilir) sonra ilk başta tüm kanallar eski sistemin (20 dakikada bir 8 dakika reklam) bir benzeri olan 24 dakikada bir 6 dakikalık reklam alma düzenine geçmişlerdi. Ancak bu düzenin özellikle TNS'nin devreye girmesiyle büyük reyting kayıplarına neden olduğu görülmüştü.

Kanallar düşen reytinglere çözüm olarak blok reklamı (tek seferde 12 dakika reklam) denemeye başladılar. Denemeler sonucunda reytingin önemli oranda arttığı gözlenince çoğu kanal bu düzeni kanal politikası haline getirdi ve sürekli bu düzende reklam vermeye başladı.

Tüm kanallar bu düzeni sıklıkla kullanırken Kanal D sadece Ben Bilmem Eşim Bilir için blok reklamı uyguluyor, diğer yapımlarında klasik düzende reklamını veriyordu.

Pazartesi Yalan Dünya blok reklamla yayınlanınca durumu gün değişikliğine bağlamış ve kanalın eski düzende ilerleyeceğini düşünmüştük, ancak Kanal D sürpriz yaparak Öyle Bir Geçer Zman Ki'yi de blok reklamla yayınladı ve reytingde artıyı da anında gördü.

Kuzey Güney'in de bu akşam blok reklamla yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu, ancak Kuzey Güney'in zirve şansı hiç bir şekilde olmadığından diğer yapımlara göre bu düzene daha az ihtiyacı var gibi görünüyor...

Kayıp Şehir ve Arka Sokaklar'ın ise blok reklamla yayınlanacağına kesin gözüyle bakabiliriz...

Reytinglerde artış oluyorsa eğer kanalların bu hamleyi yapmaları çok normal karşılanabilir. Ama izleyici memnun olur mu bilmiyorum. :)

Reytinglerde artış oluyorsa eğer kanalların bu hamleyi yapmaları çok normal karşılanabilir. Ama izleyici memnun olur mu bilmiyorum. :)

İzleyici memnun olur da kanallar parasal olarak çok memnun olmayabilir... Bu blok reklam reyting yani izleyici için yapılıyor zaten...

Blok reklam daha iyi bir sistem bence sık sık reklama girmektense. :) Tabii iki izleyici açısından. :)

Blok alırsan reytingi arttırıp kazancı azaltırsın, tersinde de parayı arttırıp reytingi azaltırsın, kanallar için zor doğru kararı vermek...

- - - Ekleme - - -

Endgame gelecek hafta Yalan Dünya 9`u geçerse bunu bahane etme ama :D

Haftaya sürmez bence blok reklam, bu hafta ile sınırlı kalır diye düşünüyorum, Kanal D parasızlığa çok dayanamaz...

Blok alırsan reytingi arttırıp kazancı azaltırsın, tersinde de parayı arttırıp reytingi azaltırsın, kanallar için zor doğru kararı vermek...

Şu da var reyting artınca gelir de artıyor biraz daha dengeleniyor durum. Reyting olmadıktan sonra nasıl reklam koyarsan koy çok da iyi olmaz. :)

Bence, Kanal D Blok reklam uygulamasını yalnızca D Production yani kendi yapımlarına uygulayacak.

Ben Bilmem Eşim Bilir, Yalan Dünya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Kayıp Şehir :)

Şu da var reyting artınca gelir de artıyor biraz daha dengeleniyor durum. Reyting olmadıktan sonra nasıl reklam koyarsan koy çok da iyi olmaz. :)

O da var tabi, ama reklam verilirken tüm programın yanında TNS'nin 15'liklerine de bakıyorlardır bence, 6 dakikalık reklam 15'likte her şekilde daha yüksek reyting alır, program toplamda reyting kaybeder...

- - - Ekleme - - -

Bence, Kanal D Blok reklam uygulamasını yalnızca D Production yani kendi yapımlarına uygulayacak.

Ben Bilmem Eşim Bilir, Yalan Dünya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Kayıp Şehir :)

Aslında yapım şirketi nedeniyle olmasa da en zor günler oldukları için ben de bu yapımlarda uygulanacağını düşünüyorum...

Mahoni ile Forumdash sabahtan beri bu konuda, neye bakıyorlar acaba öyle derin-derin? :d

Kanal D ne yaptığını bilmiyor artık. Kanal'ın yöneticisi falan mı değişti. Sürekli bir kıpırdanma var kanalda. :D